Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nigdy nie jest za późno – czyli nasz pierwszy/ostatni dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakie piekne lazienki pokazujesz:)

Piękne to mało! Ja po prostu pozostaję z totalnym opadem szczęki ... i zgłupiałam całkowicie:o

Mnóstwo ciekawych, oryginalnych rozwiązań: np. oddzielenie wanny szybą lub ścianką od umywalki (tak jak w ostatniej łazience), sedes przy ściance od prysznica, różne ciekawe szafki i inne obudowy umywalek...

Jedno co teraz z pewnościa wiem, ze ja chciałabym i mieć ciastko, i zjeśc ciastko... i to mnie gubi.

Ciągle mam nadzieję na jakies cudowne, nietypowe rozwiązanie, ale wciąż go nie znajduję, więc widać nie jest możliwe...:(

Na pewno chcę mieć i wannę, i prysznic, no i jeszcze sedes; jednocześnie bardzo nie lubię połączenia 2w1, czyli parawanów nawannowych i takie rozwiązanie zdcydowanie odpada.

A najgorsze, że w poniedziałek przychodzi elektryk, żeby przerobić instalacje w łazience...może zresztą i dobrze, bo klamka wreszcie zapadnie - trzeci raz już nie każę mu robić :)

Jest tysiące pięknych łazienek w sieci. Sęk w tym, że małych łazienek, waskich jest bardzo malutko. Te nazbierałam na pintereście, bo zdecydowałam się zwęzić naszą łazienkę na poddaszu. Przy głównej sypialni na parterze mamy ciut ponad 13m2, więc ta druga wystarczy mniejsza. A jest jeszcze do zrobienia kibelek na parterze.

Gaja, tam nigdzie nie ma parawanu nawannowego. Też ich szczerze nie znoszę. Są szyby jako ścianki :)

Gdybyś posłużyła się tym sposobem, nie musiałabyś włazic do wanny [ATTACH=CONFIG]359274[/ATTACH]

No tak...wystarczy do niej zejść :)

Kurczę, spojrzałam na Twój rysunek i ta wersja ciągle mnie jakoś nęci, czyli wszystko po jednej stronie...

Edytowane przez gaja2

W ten sposób, kosztemszerokości prysznica też da się wszystko zmieścić. Z tym, że prysznic jest walk-in a szyba jest tylko przy umywalce.[ATTACH=CONFIG]359273[/ATTACH]

Pestko, błagam, jak tu wygodnie skorzystać z toalety?? 15 cm po bokach ?? Siniaki na łokciach murowane ;) Wersja super, ale brakuje tej ścianie 50 cm, aby zachować minimum wygody. Do tego konieczność wycierania wanny po każdym prysznicu ;) Ale to już mniejszy problem niż potworny ścisk przy wc ;)

łazienkę nadal rozkminiam...;)

Już mnie to samą nudzi :p

Poza tym na budowie przestój...oprócz tego, że dzisiaj po południu przyjdzie elektryk zrobić w rzeczonej łazience poprawki ... no chyba że się nie zdecyduję do tej pory na ostateczne ustawienie.

Hydraulik wchodzi za tydzień, więc coś się bedzie nareszcie działo konkretnego.

A my za chwilę jedziemy do banku, podpisać cyrograf :o