Bejaro 04.07.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Co do tynków warto zastosować listwy przyokienne są w różnych kolorach można dobrać do koloru okien zapobiegają pękaniu coś jak narożniki tylko do okien.Przykład https://sklep.grupamagnum.eu/pl/listwa-okienna-z-gumka-profil-przyokienny-2-5m-3mm.html?gclid=CKihmri02c0CFfAy0wodn3UAzQ Ja dobierałam do winchestera są też inne brązy,kolor taki jak profila okna. A co do łazienki to też miałam problem nie chciałam super nowocześnie ani retro staneło na marmuropodobnych i teaku który jest na jednej ścianie i suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.07.2016 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 u mnie te listwy są białe - bo w takim kolorze mam pomalowane wnęki okienne tylko u nas była jakaś lipna partia i klej sie nie kleił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.07.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 u mnie robia i tynkarze na te listwy wewnatrz i elewacyjni na zewnątrz. Bardzo estetycznie to wyglada i nie bedzie problemu z wzerami brudu jak np. w akrylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 04.07.2016 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 (edytowane) Bejaro - chodzi o listwy, które się kładzie już później, na tynku? ...a nie, już kojarzę A z łazienką miałam dokładnie tak samo - i w końcu będą płytki "betonopodobne", a na wannie i pod prysznicem mozaika. I chyba do tego jedna ściana granatowa i też kawałek sufitu - jeśli zdecyduję się zrobić po bokach podwieszany, to środek będzie granatowy. Edytowane 4 Lipca 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 04.07.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 (edytowane) u mnie robia i tynkarze na te listwy wewnatrz i elewacyjni na zewnątrz. Bardzo estetycznie to wyglada i nie bedzie problemu z wzerami brudu jak np. w akrylu. Fajny patent nie pomyślałam u mnie już za późno ale innym się przyda ja bym się zdecydowała. Edit Na elewacyjne bo w środku mam... Edytowane 4 Lipca 2016 przez Bejaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.07.2016 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 (edytowane) Bejaro - chodzi o listwy, które się kładzie już później, na tynku? ...a nie, już kojarzę A z łazienką miałam dokładnie tak samo - i w końcu będą płytki "betonopodobne", a na wannie i pod prysznicem mozaika. I chyba do tego jedna ściana granatowa i też kawałek sufitu - jeśli zdecyduję się zrobić po bokach podwieszany, to środek będzie granatowy. te listwy kładzie się przed tynkowaniem, później do nich przykleja sie folie, która chroni okna. Edytowane 4 Lipca 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.07.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 na zewnątrz wyglada to tak (na dzien dzisiejszy) a wewnatrz tak: naprawde świetny patent. wneki w oknach tez bede miec pomalowane na biało wiec listew nie bedzie widac. ale przy sprzataniu , myciu okien bedzie łatwiej. Ja zawsze mialam problem z naroznikami, caly brud tam zostawal a akryl lub silikon nie zdaly egzaminu albo sie kruszyly albo żółkły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 04.07.2016 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 @TAR, ta żółta "tasiemka" to jak rozumiem klej, żeby zabezpieczyć okno przyklejając doń folię ochronną -- potem kryje to tynk, folię się odcina na równo z listwą i zostaje czyste okno?? Listwy od środka też fajny patent, dzięki za hint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.07.2016 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 @TAR, ta żółta "tasiemka" to jak rozumiem klej, żeby zabezpieczyć okno przyklejając doń folię ochronną -- potem kryje to tynk, folię się odcina na równo z listwą i zostaje czyste okno?? Listwy od środka też fajny patent, dzięki za hint. nie trzeba odcinać, listwa jest tak zrobiona, że ten kawałek z klejem sie odrywa od listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.07.2016 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 nie trzeba odcinać, listwa jest tak zrobiona, że ten kawałek z klejem sie odrywa od listwy dokładnie tak jest jak piszesz:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 04.07.2016 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Niestety u mnie nie ma takiej taśmy; pozostaje mi przypilnować, żeby zrobili przy elewacjach. Dzisiaj w ogóle złapałam lekkiego doła...podejmowanie decyzji w sprawach, na których się zupełnie nie znam jest co najmniej frustrujące W dodatku sąsiadka podrzuciła mi 2 worki ogórków (niezły podrzut, co?) i jutro mam robotę. A jutro miało byc tak pięknie - fryzjer, manikiurzystka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.07.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Gaja to pytaj,pytaj i jeszcze raz pytaj. ludzie maja sporo doswiadczen budowlanych. a w ogole to sie nie przejmuj, ja buduje drugi dom, pracuje w branzy pokrewnej i tez wielu rzeczy nie wiem:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 04.07.2016 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Nie, generalnie aż tak bardzo się nie przejmuję, tylko dzisiaj jakoś tak A z tym pytaniem to jest tak, że pytam... tylko czasami nawet nie wiem, że jest o co zapytać Czasem niestety nawet nie mam pojęcia, że istnieją jakieś rozwiązania (jak na przykład te listwy), więc uznałam, ze tynkarz wie, co robi... Tzn. tak w ogóle to na pewno zna się na swojej robocie, ale takiego rozwiązania niestety nie zastosował. Jutro hydraulik - tak jak wcześniej pisałam - muszę z nim sporo rzeczy poustalać. Mam też nadzieję, że się zna wystarczająco dobrze na zmiękczaczach i potrafi odpowiednio przygotować instalację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.07.2016 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 u siebie robie instalacje pod zmiekczacz ale go na razie nie kupuje. choc mam dobra cene od tej samej firmy w ktorej kupilam wszystko do lazienki od kranow po wanne i kabiny. ale jak z odkurzaczem instalacja bedzie na wszelki wypadek. przeciez nie musisz decydowac juz jaki zmiekczacz kupowac, zrob tylko instalacje i w kazdej chwili bedzie mozna podlaczyc. nasz hydraulik nie robi z tego problemu, zreszta pare rzeczy fajnych tez mi podpowiedzial. od poniedzialku nastepnego chyba zaczna robic reszte hydrauliki, podlogowke i ogrzewanie w sypialniach. ale hydraulike mialam juz rozpracowana zanim pnb dostalam zima kupilismy kafle i pani projektant (w cenie kafli) od razu nam wszystko zwymiarowała i wiadomo gdzie co bedzie, nie chcielismy kombinowac potem gdyby fugi sie nie zgrywaly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.07.2016 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Ekstra patent z tymi listwami przyokiennymi - dzięki! Tak jak gaja2 napisała - czasem nie wiadomo, że można o coś zapytać, a człowiekowi może się przydać hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.07.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 dziewczyny, patrzac na wykonawce zarowno tynkow (polecany na bialej liscie) jak i elewacji w poprzednim domu stwierdzam, ze mialam zrobione badziewiasto i beznadziejnie. o ile tynki jeszcze ostatecznie jakos wyszly to elewacja zrobiona tragicznie. zle obrobione parapety, zle wneki okienne, krzywe narozniki. ale wtedy szlo o cene a teraz czlowiek madrzejszy patrzy tez na jakosc - na szczescie mam bardzo zaufanego Wykonawce, ktory podpowiada mi rozwiazania i wspolpracuje z dobrymi ekipami. tynk na elewacji beda klasc w przyszlym tygodniu, az ciekawa jestem koloru na zywo widzialam go tylko 2 razy u Wusi:D dzis obrabiaja okna pod parapety, narozniki, kleja siatke i to maja zrobic do konca tygodnia. Czekamy jeszcze na rodeo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 05.07.2016 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 uwaga - pytam! O zmiękczacz, a dokładnie o ten ewentualny dodatkowy kranik z wodą nie zmiękczoną, co byłaby do gotowania itp. - bo tak zrozumiałam ideę. Mój hydraulik mówi, że to nie jest konieczne, że się ewentualnie tak ustawi twardość wody, żeby nie była tak całkiem całkowicie miękka po całości i że dotąd zawsze tak robił - ale oczywiście zrobi, jak bedę chciała. Moje pytania są dwa: czy robić ten kranik (myślę, że jednak tak), a jeśli - to gdzie proponujecie? Np. gdzieś pod zlewem? Czy gdzieś indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.07.2016 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Osobna woda do gotowania?? Ale dlaczego?? Po co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.07.2016 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 tez za bardzo nie rozumiem idei drugiego kranika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 05.07.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Gaja, jeśli dodatkowy kranik na wodę niezmiękczoną w kuchni, to chyba trzeba ciągnąć osobną rurę, trojnik wpięty przed zmiękczaczem, a po filtrze chyba dobry pomysł, ja tak niestety nie mam, bo nikt na to nie wpadł Pusia, Tar, bo są opinie o szkodliwości wody pozbawionej minerałów można się spierać, czy to prawda, czy nie, ale po co wystarczy dodatkowy kranik i po temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts