Liliputek 06.07.2016 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 nawet nie widziałam, że są takie kraniki ze ściany z wodą... Ja nie iję wody z kranu, bo mi nie smakuje ale byłam kiedyś na wycieczce w stacji uzdatniania wody podobno jest dobra do picia, tzn. ta co od nich wychodzi, nie biorą odpowiedzialności co ktoś ma w rurach. A swoą woda w Krakowie.... okropna. Dla mnie normalna, ale jak pojadę gdzieś w góry i wymyję włosy to od razu czuć różnicę niektórzy na studiach twierdzili, że ej wody nie da się pić, bo śmierdzi. Ja chyba po tyle latach się przyzwyczaiłam, bo nie czułam smrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.07.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 (edytowane) Bateria kuchenna niemieckiej firmy Steiberg 100 – cena 1050 zł na zamówieniehttp://www.lazienkalux.com/produkt/467/Steinberg_100_bateria_kuchenna Bateria podtynkowa Zucchetti Isy – cena 1305 zł na zamówieniehttp://www.lazienkalux.com/produkt/1437/Zucchetti_Isy_bateria_kuchenna_podtynkowa Edytowane 6 Lipca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 06.07.2016 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 czyli retro??? jak będę szukać dla siebie to popatrze coś dla Ciebie a tą ostatnią mam teraz w kuchni - z allegro za grosze Dziekuję i chętnie skorzystam, jesli coś znajdziesz! No tak właśnie sobie pomyślałam, że może w kuchni zrobię retro...najbardziej chyba pasowałaby mi taka z mosiądzu szczotkowanego. Pestka - a Ty naprawdę jesteś wielka! Próbowałam znaleźć bezskutecznie w naszych sklepach taka baterię, a tu - proszę bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.07.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Taki mały research zrobiłam Cała sztuka polega na wpisaniu właściwej kombinacji słów w wyszukiwarkę. Wujek Google nie wszystko rozumie niestety. Ale jeśli chcesz szczotkowany mosiądz i do tego retro, to nawet na zamówienie w PL nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 06.07.2016 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Tutaj niby piszą, że to właśnie szczotkowany mosiądz...?http://www.armaturaretro.pl/category/baterie-umywalkowe-baterie-szczotkowany-mosiadz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.07.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Mosiądz Kiedyś oglądałam mosiężne bateria na Bartyckiej. Pisząc, że nie dostaniesz w PL mosiężnej myślałam o tych łamanych bateriach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.07.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 (edytowane) mosiężna byłaby tą którą ja wstawiałam, francuska, też na zamówienie i chyba robią we wszystkich wykończeniach, nie tylko srebrnej. http://www.stepim.pl/img/wyposazenie/kuchnie/k47.html ale ona ścienna jest a ty blatowej szukasz. blatową zrobiłabym bym z wyciaganą wylewką, będzie dużo wygodniejsza Edytowane 6 Lipca 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.07.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Wylewkę trzeba trzymać, a skąd weźmiesz trzecią rękę, jak dwiema trzymasz akurat wielki gar? Emi, gdzie wklejałaś swoją kuchnię. Rozmawiałyśmy o ścianie przy zlewozmywaku.Coś znalazłam i chciałabym tam przymierzyć, a nie ściągnęłam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.07.2016 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 nie no gar sobie stoi na kuchence czy blacie przecież tu nie będzie zlewu gdzie trzeba trzymać gar w rękach. kuchnie dawałam w vipie - tu link do całego albumu https://picasaweb.google.com/106508732423655539780/6296721616814104481?authkey=Gv1sRgCKKq2ef1rbXVoQE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2016 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 A Ty chcesz mieć ten kran przy płycie kuchennej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.07.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Patrzyłam na ali i rozwaliły mnie ceny tych kranów! Chyba jednak sobie zamówię, bo różnice są kolosalne Będę szukać nablatowego retro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 07.07.2016 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 (edytowane) Po nieplanowanym przestoju trochę się u nas ruszyło i nadrabiamy wcześniejszą przerwę. Hydraulik skończył pierwszą część pracy i myśleliśmy, że musimy czekać jeszcze tydzień na pana od tynków, tymczasem ten zadzwonił z pytaniem, czy może wejść w piatek. Oczywiście może:yes: A więc teraz tynki, zaraz potem hydraulik kończy (podłogówka itp.) i od razu wchodzi pan od wylewek; tak więc pod koniec lipca powinno być to wszystko zrobione. Na razie jest tak: Ta długa niebieska rurka w poprzek kuchni to właśnie rurka do szeroko omawianego kranika Poza tym pan od ziemi wykonał swoją pracę (tym razem 11 wywrotek - tych mniejszych - dobrej, czarnej ziemi), no i właściwie ogród za domem już można by powoli robić...chociaż na razie nie mam wcale koncepcji http://images78.fotosik.pl/734/1927c5b3cce7b920med.jpg http://images78.fotosik.pl/734/0119828ea373dea7med.jpg Przed domem jest słabo, dużo gliny i piasku i w dodatku trzeba będzie wcześniej trochę tego zebrać i wywieźć, bo jest dośc wysoko. Ale na razie za wcześnie na to - w perspektywie jest tam jeszcze jedno kopanie, żeby doprowadzić wodę do domu z zewnętrznej studzienki. Edytowane 7 Lipca 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.07.2016 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 u nas tynki jutro skonczone beda. na szczescie z ogrodem, moja koncepcja juz calkiem ladnie sie skrystalizowala wiec kiedy tylko elewacje zejda i ogrodzeniowcy porozwozimy nasz czarnoziem i zabieramy sie do roboty:wiggle: na ten rok mam zaplanowane tyczenie rabat montaż obrzezy, ulozenie murkow, zrobienie trawnika i byc moze jak czasu starczy to nawodnienia. rabaty zabezpieczymy włoknina i bedziemy ja sukcesywnie usuwac kiedy beda robione nasadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Gaja, a ta ziemia to tak zostanie warstwami rozsypana tylko ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 07.07.2016 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 No chyba tak...pod spodem jest warstwa takiej gorszej, a ta czarna na wierzchu. Masz na myśli to, ze powinno sie ją jakoś przekopać, wymieszać, czy cos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.07.2016 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 ja bym glebogryzarka przeleciala, ziemia lepsza pod spod tak jak korzenie, u siebie mam w niektorych miejscach ok metra nowego gruntu, wybrany piach i w to miesce sypniety czarnoziem plus niewielka warstwa torfowej ziemii, piach posłuzył do czesciowego zasypania fundamentow. a w niektórych miejscach mam uzupelniony humus i 40 cm nowego czarnoziemu z ciekawości ile masz centymetrów sypnietej tej urodzajnej? tak sobie mysle czy nie lepiej by ten czarnoziem wrzucic jedynie do dołkow pod rosliny, lepiej by sie przysłużył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.07.2016 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Nie dobrze jest zostawiać taką warstwę jak pod trawnik. Rośliny są leniwe i będą się ukorzeniać w tej lepszej warstwie, czyli powierzchniowo. Sama wiesz, że to nie dobrze.Ogrodnicy zalecają mieszanie z rodzimą, właśnie z powodu żeby roślina zapuszczała korzenie równomiernie we wszystkich kierunkach. Jakby to było tak ze 40 cm grubości, to co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 07.07.2016 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Tej czarnej ziemi na wierzchu jest tak ze 20 cm. Przywiózł taką, bo akurat miał taką dobrą, przedtem była trochę gorsza, bardziej piaszczysta (tę widać na zdjęciu w prawym dolnym rogu). U nas w ogóle jest tak, że grunt rodzimy to bardzo dobra, czarna ziemia (w głębszych warstwach jest glina), a ponieważ były wyrywane korzenie dużych drzew, to pierwsza warstwa przywiezionej ziemi - tej gorszej - posłużyła głównie do wyrównania różnych dołków. Zresztą przy okazji tego wyrywania też sporo ziemi się wymieszało.Ale pod rośliny i tak planujemy sypać czarnoziem, jeszcze pan nam dowiezie później. Ziemi piaszczystej nie mam prawie wcale (przed domem tylko trochę).Ten piach, który widać na zdjęciu z lewej strony, to przywieziona podsypka pod taras i do nasypania w niektórych miejscach przy fundamentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 07.07.2016 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Nie dobrze jest zostawiać taką warstwę jak pod trawnik. Rośliny są leniwe i będą się ukorzeniać w tej lepszej warstwie, czyli powierzchniowo. Sama wiesz, że to nie dobrze. Ogrodnicy zalecają mieszanie z rodzimą, właśnie z powodu żeby roślina zapuszczała korzenie równomiernie we wszystkich kierunkach. Jakby to było tak ze 40 cm grubości, to co innego. zgadzam się... ja czasem nawet roślin wieloletnich nie podlewam, żeby zapuściły głębiej korzenie, bo mi się zdarzyło, że roślinka podlewana zapuściła wygodnie płytko korzenie, a potem padła jak nie podlewałam Jak Wam cudownie, że już taki etap... my zmieniliśmy kolejność najpierw wylewki - potem tynki panowie od tynków nas za to nie będą kochać, ale przekonała nas ilość kucia w tynku przy podłogówce.. Takie telefony, że coś może iść szybciej są najmilsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 07.07.2016 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 mother_nature nieraz zamawiałam rzeczy z aliepress i zazwyczaj było ok ale zawsze zanim zamówisz przeczytaj komentarze jedyny minus to ten czas dostawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts