Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nigdy nie jest za późno – czyli nasz pierwszy/ostatni dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i d... nie będzie u mnie takiego kranu :( Jak powiedziałam mężowi o swoim pomyśle, to prawie się zapienił, że kto to wymyśla krany bez odpływu nad lub obok elektryki, że on mi polskie przepisy pokaże i takie tam. Bo, jakbyście nie wiedziały, KAŻDY KRAN CIEKNIE :wtf: No więc odpuściłam, żeby biedny mężulo na zawał nie zszedł ;)

Zwłaszcza, że w zmywarce jest i woda i elektryka ;)

Być może mąż tak zareagował, bo w czerwcu 2 razy jeździł wymieniać krany do swojego brata ;) Brat i bratowa urwali "wajchy", w efekcie czego, zanim znaleźli zawory odcinające dopływ wody, mieli 2 razy potop, woda sikała na wszystkie strony.

Ja sobie ten brak kranu jakoś odbiję, np. już znalazłam fajne heksagony na stronie sklepu przypomnianego mi przez mamik :D

Przeczytałam przed chwilą mojemu mężowi obiekcje dotyczące kranu, ale jest wyraźnie bardziej niefrasobliwy; powiedział tylko : "a co tam, coś się podstawi pod kran, będzie dobrze":rotfl:

Ale to co piszesz, Pestko, o podwójnym zaworze, to mnie zastanowiło...no bo wymyśliłam ten kran nablatowy, a tu wielkiego wyboru takich z podwójnym zaworem nie ma...

Jakie piękne te heksagony!!!:D

Edytowane przez gaja2

Gaju, to może jednak kran ścienny. Skądinąd wiem, że nie ciekną.

Heksagony są piękne, tylko diablo wymagające. Wnętrze z czymś takim na ścianach musi być bardzo skromne, minimalistyczne. Chyba, że ktoś lubi barokowo

Gaju, to może jednak kran ścienny. Skądinąd wiem, że nie ciekną.

Kurczę...wiem, że byłoby lepiej...

Tez bym tak wolała, tylko ciągle kuchnia nie jest dokładnie rozrysowana i nie wiem dokładnie , w którym miejscu na ścianie to by wypadło...tylko tak mniej więcej.

na ten moment jest tak, że hydraulik już zrobił podejście pod nablatowy - to być może jeszcze dałoby się zmienić, o ile da się puścić rurkę wyżej już po zrobieniu tynków, bo dzisiaj zaczęli...

Ciagle o tym myślę:confused:

Chyba stanę się specjalistką od przerabiania juz zrobionych instalacji - w sobotę przychodzi elektryk, zeby po raz trzeci zmienić instalację w łazience, bo znowu coś wymyśliłam; juz chyba mnie nie lubi...:(

gaja jeżeli planujesz płytki nad kuchnią to w tych miejscu i tak sie nie robi pięknych tynków - tynkarze zostawiają na ostro ścianę otynkowaną, ewentualnie będziesz mogła sobie wkuć rurkę w to miejsce gdzie będzie kranik, to tylko woda, wiec może nie będzie problemu... masz czas na decyzję.

Jesteście kochane - dzis pytanie, dzisiaj odpowiedź :) I do tego pozytywna!

Mam więc czas na znalezienie odpowiedniego kranika do ściany, a najlepiej jeszcze, żeby był w tym samym stylu, co bateria do zlewozmywaka...

Pestka - piękne płytki, ajaj ....chciałoby się mieć:wiggle: Chociaż na szczęście nie mam pomysła, gdzie by je umieścić :D

A propos - przemyśliwuję nad płytkami do kuchni. Kuchnia będzie w stylu skandynawskim, biała, blaty i podłoga drewnopodobne, raczej takie lekko szare drewno bym chciała. Płytki na ścianę miały być po prostu białe, cegiełka. Ale teraz tak sobie myślę...wszyscy tak robią, może zrobiłabym coś innego, tylko kompletnie nie mam pomysłu. Gdyby tak komuś coś przyszło do głowy, to zapraszam do podzielenia się :yes: