Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nigdy nie jest za późno – czyli nasz pierwszy/ostatni dom

Recommended Posts

dlaczego mąż się na arabeski nie zgadza. Musisz bombardować go inspiracjami, zdjęciami pięknymi i znowu inspiracjami i zdjęciami do skutku :lol2:

on piękna dostrzec nie umie :( a i tak najbardziej mnie wkurza jak mówi "ja się na to nie zgodze" :mad: a pomysłów swoich to nie ma :D

ale będę próbować, pokazywać... na początku eż nie chciał mieć siedziska w wiatrołapie, teraz mówi, że ok :D

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie chciał siedziska??? :jawdrop: podał powód? czy NIE BO NIE? :bash: cieżki przypadek masz w domu :(

wg niego się nie zmieści... wg wymiarów się zmieści :D

Ciężki to fakt :( na dodatek on jest programistą, ma mały zmysł artystyczny i nie do końca umie sobie wyobrazić różne połączenia ;) ale asekuracyjnie się nie zgadza ... :bash: to już podchodzi pod TRUDNE SPRAWY :D

do Ciebie :)

no to nie biore ich pod uwage :) chce miec jednak okladzine na scianie. przy zdolnosciach mojego męza sciana bylaby obrypana. wiec zamiast kafli dam szklo. a zeby sie nie rzucalo w oczy to bedzie w kolorze sciany (studio, w ktorej zamowilam kuchnie korzysta z kolornika flugerowego a te farby planuje w kuchni i salonie)

a tak na marginesie, mam super mezatego nie blokuje mnie w wyborach, moze wtraci swoje 3 grosze ale raczej na plus niz na minus, jednak jest rozsadny i czasem jego argumenty studza moje zapędy - i bardzo dobrze :) jednak gusta mamy zbiezne

Emilia tak cie zapytam czy ty wiesz czym w rzeczywistosci roznia sie lodówki beko o oznaczeniach:

[h=3]GNE 134631 X, GNE 134621 X, GNE 134620 X - w porownywarce beko maja te same parametry jedynie ta pierwsza jest A++, te pozostałe A+. Jednak w sklepach roznia sie cena i to mocno, ta A++ kosztuje najmniej. o co kaman?[/h]maz mysli ze do roznych sklepow sieciowych dedykowane sa rozne oznaczenia i moze miec racje bo ten model ktory jest dostepny w MM a juz w innej sieci ma inne oznaczenie.

TAR ja zauważyłam to samo co twój mąż... często cś co jest w MM pod danym oznaczeniem, nie jest dostepne w innym miejscu. Pojęcia nie mam czym mogą się różnić. Na mój mały rozumek, to jesli cena jest niższa to dają tańsze podzespoły, bo taki MM zamawia pewnie całą serię.

Dawniej tak robiły też firmy produkujące żywność dla biedronki.

[

TAR ja zauważyłam to samo co twój mąż... często cś co jest w MM pod danym oznaczeniem, nie jest dostepne w innym miejscu. Pojęcia nie mam czym mogą się różnić. Na mój mały rozumek, to jesli cena jest niższa to dają tańsze podzespoły, bo taki MM zamawia pewnie całą serię.

Dawniej tak robiły też firmy produkujące żywność dla biedronki.

to akurat niekoniecznie, MM jest jednym z drozszych sklepow i moze stad te roznice.

Akurat wiem jak to wyglada od kuchni w innej znanej marce, i ceny w skepie nie zaleza od podzespolow. ale nie wiem jak jest w beko. moze czesc modeli jest dla jednych, czesc dla innych a cena towaru zalezy od wysokosci marży. :rolleyes:

[

to akurat niekoniecznie, MM jest jednym z drozszych sklepow i moze stad te roznice.

Akurat wiem jak to wyglada od kuchni w innej znanej marce, i ceny w skepie nie zaleza od podzespolow. ale nie wiem jak jest w beko. moze czesc modeli jest dla jednych, czesc dla innych a cena towaru zalezy od wysokosci marży. :rolleyes:

a może :) ja myślałam, że to analogicznie jak z biedronką, tam tak było - to też z doświadczenia ;) ale już nie jest :)

moim zdaniem raczej chodzi o wprowadzenie swojego part numer kiedy ktos szuka modelu w wyszukiwarce by kupic taniej, chcesz czy nie chcesz wyskakuje MM lub inne sklepy, ktore ten modell maja w ofercie. rzadko ktos zaglada na strone producenta i szuka szczegolikow. sama na to wczesniej nie zwrocilam uwagi, dopiero sie skapnelam jak weszlam na strone beko a nie poprzez sklepy z agd.

kiedy kupowalam expres do kawy sytuacja byla analogiczna

Edytowane przez TAR

TAR, szkło będzie miało znacząco inny odcień nawet jeśli uda się dobrać idealnie ten sam kolor.

Tak to zadziała, bo:

1. Połysk szkła jest zupełnie inny niż jakiejkolwiek powierzchni teoretycznie tak samo błyszczącej.
  2. Malowane będzie od tyłu (prawda?), więc dojdzie jeszcze łamanie światła przez grubość szyby.
  3. Kolor szkła (sic!), bo nawet takie, które teoretycznie jest idealnie bezbarwne, niestety jakiś odcień ma.

Miałam kiedyś zlecenie od firmy Bull na zaprojektowanie i wykonanie nakładek na klawiatury komputerowe. Założenie było takie, że muszą być w niektórych miejscach przezroczyste, a reszta ma idealnie pasować do koloru klawiatur. W oznaczeniach klawiszy były jeszcze 4 kolory. Projekt zrobiłam właśnie na druk odwrotny (pod spodem nakładki), czyli tak jak będzie malowana Twoja szyba. Żeby uzyskać najbardziej zbliżony kolor zrobiliśmy z drukarzami ponad 30 prób i nawet ta zaakceptowana przez Francuzów nie była idealna, a płytka, z której nakładki wykonaliśmy miała może 0,3 mm grubości i była przezroczysta jak szkło.

Twoja szyba będzie miała dużo większą grubość. Spore wyzwanie :)

taa rozkminiałam już te lodówki :D

ta ...20 nie ma komór wielofunkcyjnych, to te szuflady nad szufladami na warzywa - chociaż pełnią rolę komory 0 stopni. więc nie kumam

ma też inne uchwyty.

musiałabym się wgryź w instrukcje i specyfikacje ale żre tyle samo prądu co ta 21,

te 31 i 21 różnią się tylko klasą energetyczną :D

na ceny nie patrz - kupowałam lodówkę bez barku, dozownika i kostkarki a zapłaciłam tyle samo co za ten sam model z tymi bajerami :rotfl: co sklep to inna cena, poszukaj tam gdzie znajdziesz najtaniej.

u chyba brałabym dla pewności tą 31 lub 21, bo to chyba nowsze modele :rotfl:

nie łudze sie ze nie bedzie zadnej roznicy, mimo to wole je bardziej niz kafelki. zostawienie "golej" sciany nie wchodzi w gre

ja miałam kafelki, teraz mam szkło, nie chcę by sprzatanie było moim sensem zycia, a brudu nie lubię i w tym wypadku wg mnie wygrywa szkło.

Mimo, że kuchnia na zachów i słońce przyświeca, to na białym szkle u mnie nic nie widać, w sensie paluchów. Wiadomo jak pomidor walnie to widać i ścieram :D Kafelki nie były też ciezkie do mycia, ale fugi juz tak :(

a w łazience po każdym prysznicu używam ściągaczki by mi się osad na plytkach nie robił ;)

taa rozkminiałam już te lodówki :D

ta ...20 nie ma komór wielofunkcyjnych, to te szuflady nad szufladami na warzywa - chociaż pełnią rolę komory 0 stopni. więc nie kumam

ma też inne uchwyty.

musiałabym się wgryź w instrukcje i specyfikacje ale żre tyle samo prądu co ta 21,

te 31 i 21 różnią się tylko klasą energetyczną :D

na ceny nie patrz - kupowałam lodówkę bez barku, dozownika i kostkarki a zapłaciłam tyle samo co za ten sam model z tymi bajerami :rotfl: co sklep to inna cena, poszukaj tam gdzie znajdziesz najtaniej.

u chyba brałabym dla pewności tą 31 lub 21, bo to chyba nowsze modele :rotfl:

i dokladnie doszlam do tych samych wnioskow, raczej skieruje sie ku "31" bo nie dosc ze troche tansza to i energetycznie lepsza

ja miałam kafelki, teraz mam szkło, nie chcę by sprzatanie było moim sensem zycia, a brudu nie lubię i w tym wypadku wg mnie wygrywa szkło.

Mimo, że kuchnia na zachów i słońce przyświeca, to na białym szkle u mnie nic nie widać, w sensie paluchów. Wiadomo jak pomidor walnie to widać i ścieram :D Kafelki nie były też ciezkie do mycia, ale fugi juz tak :(

a w łazience po każdym prysznicu używam ściągaczki by mi się osad na plytkach nie robił ;)

ten sam argument u mnie dla szkla

trochę ją słychać, jak to lodówkę, moja poprzednia lodówka była głośniejsza :lol2: chodzi ciszej niż wentylacja mechaniczna na najwyższym biegu. Cięzko stwierdzić, bo to bardzo subiektywne Wiadomo jak staniesz koło niej i akurat chodzi to będzie ją słychać, ale kilka metrów dalej jest dużo ciszej. daleko masz do kanapy??