Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nigdy nie jest za późno – czyli nasz pierwszy/ostatni dom

Recommended Posts

Gaja, co ja czytam :eek::eek::eek: :hug::hug::hug:

Cale szczęście, że tak się skończyło

niestety żyjemy w czasach, kiedy wszystko szybko, ciagle nas coś albo ktoś goni, poddajemy się temu i w konsekwencji na przykład zmęczeni wysiadamy za kierownicę :bash:

Lepiej się zatrzymać i spóźnić, ale dojechać, niż ...

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:hug::hug::hug: Dobrze, że tylko tak się skończyło. Bardzo Wam współczuję. Nie prędko przestaniecie o tym myśleć.

Wiele lat temu widziałam czołowe zderzenie małego fiata z dostawczą nysą i nadal pamiętam wszystkie szczegóły.

Nasz samochód stał na poboczu, gdy wszystko się wydarzyło. Kierowca fiacika prawdopodobnie miał atak serca i pojechał na czołowe w nysę. Oba samochody jechały może 60-70 km/ha, bo zakręt.

Oboje w fiaciku przypłacili to życiem. Nawet usiłowaliśmy jakoś kobiecie pomóc, ale gdy w końcu karetka przyjechała, już nie miała żadnych szans. Nie było wtedy komórek, a do telefonu kilkadziesiąt km.

Kierowca nysy w szoku wyskoczył z samochodu i uciekł w las. Nic nie mógł zrobić, by uniknąć zderzenia. Gdy go w końcu koledzy odnaleźli powiedział, że więcej za kierownicą nie usiądzie.

Dziękuję, jesteście kochane:hug:

Wracając do wczorajszego - i do tego, co napisała Pestka - można powiedzieć, że przespaliśmy sam moment kolizji; chyba w sumie na szczęście, bo nie mamy tego przed oczami...

A tak w ogóle to właśnie wtedy wracaliśmy z wyprawy do miasta wojewódzkiego, do salonu łazienek... ;)

I tym sposobem gładko przechodzę do spraw aktualnych :)

Otóż w sumie dobrze się stało, że pooglądałam sobie różne rzeczy "na żywo", bo zdecydowanie zachwiała się moja koncepcja kolorystyczna - wcześniej wymyśliłam sobie łazienkę szarą, betonową, ale teraz już wiem, że taka byłaby piękna, gdyby była ze dwa razy większa. Muszę zrobić coś jaśniejszego i cieplejszego.

I umówiłam się na wtorek z projektantką w tymże salonie, żeby pogadać, zobaczymy co zaproponuje - nie tylko w kwestii płytek, ale też pozostałego wyposażenia. Mają tam naprawdę ogromny wybór, co nie oznacza, że od razu będę u nich wszystko kupować...ale ponieważ istnieją pewne powiązania rodzinno-towarzyskie, które pozwalaja mieć nadzieję, że gdyby tak...to dostaniemy przynajmniej jakiś godziwy upust.

Gaja, w jakim sklepie taki wybór był?

Ja od pół roku przymierzam się do głównej łazienki, przeszłam już przez biały, niebieski, złoty, teraz jest na tapecie szary, ale mam te same obawy, o których piszesz, że szary dobrze w dużych, jasnych łazienkach dobrze wygląda, albo betonowo-loftowych, a ja chcę przytulnie

podziel się proszę pomysłami, może rozwiążesz mój problem :-)

To jest BOMAR 2 - nie wiem, gdzie mieszkasz - w każdym razie oni maja salony głównie w południowej Polsce; jest też sklep internetowy, ale wydaje mi się, że nie wszystko w nim jest z oferty.

Powiem Ci, że skłaniam się bardziej w kierunku jakiegoś kremowego lub beżu, albo bardzo jasny szary z jakimiś ocieplającymi dodatkami. Będzie więc chyba zachowawczo, chociaż marzyło mi się coś bardziej odlotowego :D

Zrobiłam tam parę zdjęc, może zaraz coś wrzucę.

BoMar2 - już sprawdziłam, Polska południowo-wschodnia, ode mnie jakieś 250 km, więc trochę jest

ja napaliłam się na "wycieczkę" do Katowic, do sklepu Domus, podobno jest tam dużo płytek wystawionych, pisałam już o tym u Mother

ze strony Domusa więcej mi się podoba, ale widzę, że ceny mają wyższe niż BoMar, przynajmniej tych kilku wzorów, które porównywałam

beże chyba szuka też Mother, przynajmniej te co pokazała u siebie, takie bardziej ciepłe są

Weszłam na stronę Domusa, faktycznie mają bardzo duży wybór. Ale i tak odpada - muszę pooglądać i dotknąć.

Pestko - obejrzałam dokładnie kuchnie wstawione przez Ciebie i nawet zapisałam, przy których mi "piknęło".

Alternatywnie do białych fronty oliwkowoszare, drewno w połączeniu z betonem, miedziane lampy. Oczywiście nie wszystko naraz :)

U mnie na pewno podłoga musi być drewniana (oczywiście drewnopodobna...), bo kuchnia połączona jest z salonem i podłoga będzie taka sama; to już trochę determinuje resztę, bo na pewno nie zrobię sobie drewnianych szafek - raczej blaty i być może jakieś elementy np. szuflady, półki. Ale może faktycznie nie zrobię białych mebli?

Witaj Ewa, właśnie przeczytałam o Twoich wczorajszych przeżyciach, dobrze, że skończyło się tak, a nie inaczej. Miałam podobne zdarzenie ponad 30 lat temu, ale do dziś pamiętam wszystkie szczegóły, dobrze ,że to przespałaś. Widzę, że urządzanie już rozkręcone na całego,też rozkminiam łazienkę, bo kuchnię chyba rozpracowałam,będzie chyba :confused: biała, choć teraz też mam białą (Stat z ikei) ale jakoś mi się bardzo nie znudziła.

Ewciu, jak to dobrze, że Wam się nic nie stało! :hug:

Kojarzę Bomar2, jest w Krakowie i mają bardzo duży wybór płytek, sporo z importu. Muszę znów ich nawiedzić, dawno nie byłam.

W piątek po pracy wpadłam szybko do Merkury Market, ale o ile kiedyś wyszłam stamtąd zachwycona, to teraz raczej rozczarowana. Teraz więcej fajnych płytek w casto jest.

Łazienka u mnie w szarościach będzie, z białymi (śmietanowymi) meblami.

Wracając jeszcze do sklepów, to w Krakowie w jednym miejscu jest Casto, Max Fliz, Bomar2 i Merkury, można więc pokusić się o podróż, bo a nuż w którymś ze sklepów będą mieli fajne płytki :)

byam jdynie w dwoch salonach kiedy wybieralam plytki, w jednym byl za duzy wybor i mialam problem a w drugim byla wyprzedaz imoli i ostatecznie je zakupilam, bo przy pierwszym ogladaniu wpadly nam obojgu w oko :D jedna rzecz z manki, u mnie beda dwa rodzaje betonowych jasne i srednie betony. meble planuje w cieplym drewnie lub kremowym bialym

Kurczę, bo popatrzcie - ja też miałam mieć jasne i ciemniejsze betony z białym... ale kiedy zobaczyłam takie łazienki na ekspozycji w salonie, to coś mi w nich nie grało :(

Nawet mąż - chociaż zasadniczo nie ma zdania i oddaje te sprawy w moje ręce - nieśmiało wyraził negatywną opinię :)