gaja2 15.07.2016 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Pasjonującego serialu "Łazienka Gai" odcinek 5738: zadzwoniłam do Radaway'a, bo miałam pomysł, zeby jedne drzwi zrobić w wersji łamanej do środka, a drugie - w przesuwnej...niestety tak się podobno nie da. Napisałam więc maila z dokładnym opisem, żeby mi zaproponowali jakiś specjalny wynalazek. Cdn. jak dobra ekipa to jakie negatywne skutki, domek sie dobrze wysuszy i mozna mieszkac. No właśnie tego się obawiam; żeby się dobrze wysuszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.07.2016 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 ja teraz na 2 tygodnie wstawiam osuszacz do malej lazienki, to jedyne pomieszczenie bez okna i tynki kiepsko tam schna. sam domek juz sie wysuszy dzieki wentylacji mechanicznej potem ogrzewanie. po zimie powinno byc cacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 15.07.2016 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Czekam na prąd...Masakra - jeszcze podobno do 2 miesięcy! Dzisiaj właśnie byliśmy kolejny raz w firmie. Na razie do prac budowlanych pożyczamy od sąsiada, ale o osuszaczu nie ma mowy Poza tym udało się znowu popchnąc sprawy do przodu...o parę centymetrów W czwartek montaż bramy garażowej:lol2: umówiliśmy się też z hydraulikiem i panem od wylewek; ten pierwszy w następny poniedziałek zacznie robić podłogówkę, ten drugi wejdzie zaraz po nim, więc pod koniec lipca już powinno być to wszystko zrobione. Aha - i jeszcze dzwonił geodeta! Podział naszej obecnej działki podobno na dobrej drodze; jutro ma się u nas pojawić, więc się dowiem, kiedy możemy sprzedawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 15.07.2016 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 gaja, strasznie długo ten prąd się ciągnię... Znając życie u nas będzie tak samo, skrzynka stoi, a dalej cisza. Super wieści od geodety! Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 15.07.2016 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Dzięki! ...u nas nie ma nawet jeszcze skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.07.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 My tez czekalismy na prad budowlany prawie 2 mce. Ciekawe jak bedzie z przepieciem z budowlanego na normalny:rolleyes:. U nas dzis skonczyli hydraulike i podlogowke. We wtorek ponoc posadzki. I czekamy na kociol zeby wlaczyli gaz co by troche powygrzewac. Jak wszystko sie uda to wykonczeniowiec za miesiac wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 15.07.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Gaja ostatnio nie było mnie na forum ale szacunek super tempo macie ale my też już będziemy nadganiać...w następnym tygodniu okna i instalacje... będziemy Wam deptać po piętach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 15.07.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 długo? tu standardem jest półtora roku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.07.2016 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 To chyba wszedzie, my podpisalismy umowe w styczniu 2015 skrzynke postawili w marcu 2016 i tak 3 miesiace przed terminem. Na szczescie obok stala wolna do innej dzialk i tam nam pozwolili sie wpiac z budowlana, ale i tak na podlacznie stracilismy 2 miechy, bo glupia torba z obslugi klienta zapodziala nasza umowe:wtf: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 15.07.2016 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Ups, to ja nie narzekam. Mam skrzynkę w 1,5 miesiąca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.07.2016 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 u nas też chyba szybko skrzynkę podłączyli. ale kużwa w jaki sposób, w zeszłym tygodniu odkopaliśmy - przysypali dół gruzem plastikowy peszel leżał sobie luzem a kabel goły od słupa szedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.07.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 W 2010 tez bylo szybko. To od niedawna sa takie terminy. Ty sie ciesz ze zadnego przebicia nie mialas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 15.07.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Gratuluję postępów! Budowlanych i tych związanych z podziałem działki - trzymam kciuki! my czekaliśmy na skrzynkę 3 miesiące, ale gdyby nie zima mielibyśmy prąd w miesiąc po podpisaniu umowy - mam nadzieję, że u Was przyspieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 16.07.2016 04:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Artur - półtora roku??? Nie strasz, to nie rokuje nam dobrze...w końcu to samo województwo No różne ciekawe rzeczy o tym prądzie piszecie, aż strach pomyśleć, co sie jeszcze może objawić. My nie wystepowaliśmy wcale o prąd budowlany i - tak jak pisałam - bierzemy od sąsiada. Ja juz tego nie ogarniam - umowa podpisana dośc dawno temu, najpierw ktoś tam robił projekt i czekaliśmy, aż zrobi, teraz właśnie juz zrobił i pójdzie zlecenie do firmy zewnętrznej, ale okazało się - dobrze, ze wczoraj tam pojechaliśmy - że musimy im jeszcze dołączyć pozwolenie na budowę; podobno to jest w umowie...nie doczytalismy, fakt...ale bylismy tam już od czasu podpisania kilka razy - nie mogli nam powiedzieć??? A firma zewnętrzna ma podobno 2 miesiące na zrobienie przyłącza. Zresztą gazu też jeszcze nie mamy. Jest tylko woda - w razie czego z atrakcji pozostanie nam kąpiel po ciemku i to w zimnej wodzie. Ewa - jestem pewna, że zaraz nadgonicie, zwłaszcza że u nas niedługo przerwa; wykończeniowiec ma wejść dopiero w połowie września, więc do tej pory mamy w planie tylko jakieś małe ogarnięcie terenu na zewnątrz, może ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 16.07.2016 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 to od razu jak macie elektryka to niech wypełni taki papier do zakładu energetycznego że instalacja wewnętrzna gotowa.. to zaraz po przyłączu licznik założą.. bo przyłącze nie oznacza że prąd podłączą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 16.07.2016 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Artur, toś koleżankę pocieszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 16.07.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Gaja2 nie przejmuj się u nas płytki kładziemy a prądu ani gazu dalej nie mamy tylko wodę umowę z energetyką podpisałam w styczniu 2016 r a skrzynkę dopiero teraz zaczynaja robić może w poniedziałek juz będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 16.07.2016 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 to chyba u nas będzie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.07.2016 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Gaja, jeśli masz dobrego sąsiada, to może spróbujcie się z nim dogadać na poprowadzenie prądu z odlicznikiem. Można to zrobić z błogosławieństwem elektrowni. Można też kupić w Castoramie, czy Leroy Merlin niedrogie urządzenie, które wpina się w kontakt, a do niego kabel elektryczny ze zwykłą wtyczką. Taki elektroniczny liczniczek–rejestrator pobieranej energii.My korzystamy w domu z takich sprawdzając od czasu do czasu pobór przez różne urządzenia, bo zdarzyły się nam przesadzone rachunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 16.07.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Gaja, jeśli masz dobrego sąsiada, to może spróbujcie się z nim dogadać na poprowadzenie prądu z odlicznikiem. Można to zrobić z błogosławieństwem elektrowni. Można też kupić w Castoramie, czy Leroy Merlin niedrogie urządzenie, które wpina się w kontakt, a do niego kabel elektryczny ze zwykłą wtyczką. Taki elektroniczny liczniczek–rejestrator pobieranej energii. My korzystamy w domu z takich sprawdzając od czasu do czasu pobór przez różne urządzenia, bo zdarzyły się nam przesadzone rachunki. Ale Gaja ma prąd od sąsiada.. tyle że to oficjalnie zabronione, a żeby robić to z dostawcą to też czas minie - bo nie pozwolą na przedłużaczu, zresztą osuszacz dużo zżera i grubego przedłużacza by trzba.. lepiej już poczekać i jak jest możliwość to od razu taryfę Gxx brać.. tylko wyprzedzać ruchy i każdy papier mieć przygotowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts