TAR 19.07.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 u nas jutro wielki dzien, wylewac beda posadzki. po nich max dwa tygodnie zakoncza wszystkie prace panowie od generalnego i z reszta musze sie bujac juz samopas. hydraulik pod koniec lipca wraca z urlopu i ma powiesic kociol uruchomic ogrzewanie, potem wykonczeniowiec i dalej elektryk dziala z montazem osprzetu i przepieciem nas z budowlanki do wlasciwej rozdzielni. a potem po 2 miesiacach uzerania sie z nimi wszystkimi jest szansa na przeprowadzke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 19.07.2016 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 To faktycznie wielki dzień!!! Próbuję Ci deptać po piętach U nas hydraulik w poniedziałek, podobno robota zajmie mu 2-3 dni, a zaraz po nim wchodzą panowie od wylewek - więc pod koniec przyszłego tygodnia też już na pewno będzie po. a potem przerwa - prawdopodobnie około póltora miesiąca, bo dopiero wtedy wykończeniowiec ma czas. Może i dobrze...wszystko trochę wyschnie. W tym czasie wstawią nam drzwi, chcemy też ogrodzić działkę, poza tym doprojektuję sobie i zamówię kuchnię, kupię materiał na podłogi, tapety i takie tam. A na podłaczenie prądu i gazu dalej czekamy... Wczoraj usłyszeliśmy, że prąd na najlepszej drodze...może miesiąc, a może nawet mniej:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.07.2016 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 z montowaniem drzwi zewnętrznych wstrzymaj się do samego końca, bo Ci je poniszczą fachoffcy zaraz stukną, pukną, przypieprzą taczkami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.07.2016 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 oj tam nie strasz jej, lepiej teraz, przynajmniej tynkarze ladnie je obrobia.juz probowalam tamten sposob - nie sprawdzil sie. my juz mamy drzwi zamontowane - gdyby ktos je zniszczyl - ubije. ale kto ma to zrobic, jak wszyscy juz koncza i zostanie wykonczeniowie na placu boju. i probowalam sobie wyobrazic co maja robic z taczkami przy drzwiach:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.07.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 u mnie 2 tyg przed przeprowadzką betoniarka stała na środku salonu obic mogą np. wnosząc wanne a obrobienie drzwi zasłonią opaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.07.2016 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 jakies horrory tu opowiadasz:lol2:wanne wniosą przez garaz lub salon a drzwi wewnetrzne przeciez na koncu sie zamontuje. ale po dziesiejszych akcjach jestem sklonna uwierzyc w rozne nieprzewidziane przypadki, mezczyzni maja ten "dar":sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 19.07.2016 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Wszystko na dobrej drodze super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.07.2016 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 taaa horror, musielismy robić ponownie tynki, i to dwa razy, te pierwsze zrywali i jeszcze raz naciągali, brrrrrrrrrr koszmar. okna przy tym nam strasznie poniszczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.07.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 a czemu tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.07.2016 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 strasznie poniszczyły nam się na kolejnych etapach wykańczania no i okazałe sie nie równe bardzo. zaczęli je wyrównywać, obryzgali ściany i pojechali w pizdu na miesiąc. kolejna ekipa musiała wszystko skuwać i od nowa kłaść - tzn chyba 4 kolejne ekipy, bo żadnej nie szła robota, no masakra jakaś. Cała budowa bezproblemowo i na samym końcu takie akcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.07.2016 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 (edytowane) Nareszcie łazienka skompletowana! Jak przypuszczałam - milijon razy zmieniła mi się koncepcja i w końcu wybrałam zupełnie inne płytki: tzn. podstawowe zostają Norwich Perla, a "do ozdoby" nie będą żadne szare mozaiki, tylko w końcu rzuciłam trochę koloru w postaci płytek Stanley z Vivesa, o takie: W rzeczywistości sa trochę jaśniejsze, szczególnie ten kolor w środku nie jest taki prawie czarny jak na zdjęciu... A ten jasny odcień szarości jest idealnie zgrany z płytkami podstawowymi. Cała reszta też wybrana - wanna, umywalka z szafką, kibelek, armatura; kabina prysznicowa w zasadzie też...ale jeszcze dzisiaj będzie podjęta ostateczna decyzja. Cena za wszystko też jeszcze się kształtuje, bo załatwiam jakiś rabat Jak już zamówienie będzie ostatecznie przyklepane, to pokażę wszystko. A dzisiaj zaraz wyruszamy na budowę, bo przyjadą z bramą garażową Edytowane 21 Lipca 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.07.2016 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Ewa chwileczkę mnie nie było, a Ty dom niemal skończyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.07.2016 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Ewa chwileczkę mnie nie było, a Ty dom niemal skończyłaś No nie ma co czekać - kredyt wzięty, trzeba go wykorzystać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.07.2016 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Ewa a ja mogłabym pytanie ogrodnicze??Powiedz mi, czy Ty swoją Arabellkę i Praecoxa cięłaś co roku zgodnie z zaleceniami producenta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.07.2016 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 No tak bez przesady...Praecoxa w sumie tak - po prostu go cięłam wiosną krótko i po całości; i jest rzeczywiście gigantem, co do Arabelli niestety trochę je zaniedbywałam (mam dwa) i też może dlatego nie mam specjalnych efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.07.2016 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 (edytowane) Gaja, to niesamowite, bo dzisiaj rano myślałam, żeby spytać jak Twoja lazienka, bo moje wybory płytkowe nadal w toku myslalam nawet, że sobie razem pomarudzimy, jaki ten los ciężki, bo tyle płytek, a jak trzeba wybrać, to nie ma co, a tu .... no ZDRADA bylam w weekend poprzymierzać się na żywo, te ktore mi się podobały w necie nie do końca na żywo mnie zachwyciły, z kolei inne, na żywo cudne, a w necie nędza, wiec dalej nie wiem, bo wszystkich przecież nie zobaczę na żywo:( Twój wybór podłogi bardzo mi się podoba, ja właśnie ciągle krążę koło niebiesko-granatowych akcentów kolorystycznych, mam dwie łazienki czarno-biale, tą chcę koniecznie z kolorem, ale jakoś nic mi nie pasuje, podłogę chciałam drewnopodobną, ale może Twój pomysł lepszy:rolleyes: Za to wannę wybrałam, excellent Pryzmat, wlazlam do niej, jest wygodna jakościowo tez wyglada bardzo dobrze Edytowane 21 Lipca 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.07.2016 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Gaja, to niesamowite, bo dzisiaj rano myślałam, żeby spytać jak Twoja lazienka, bo moje wybory płytkowe nadal w toku myslalam nawet, że sobie razem pomarudzimy, jaki ten los ciężki, bo tyle płytek, a jak trzeba wybrać, to nie ma co, a tu .... no ZDRADA Ale zostało mi jeszce WC, więc trochę możemy pomarudzić Natomiast co do łazienki, to muszę sprostować - chociaz płytka jest podłogowa, to nie będą to płytki na podłogę Te kolorowe płytki będa w trzech miejscach - nad wanną pod oknem, jedna ściana pod prysznicem i podłużny pas przy umywalce, obok lustra. A podłoga i ściany będą gładkie, z jednakowych płytek. Może uda mi się wstawić łazienkę w tej nowej wersji; na razie nie mam jej w formie elektronicznej, tylko na papierze, niby mogę zeskanować...zobaczę. A WC pewnie zrobię jakies jasne i spokojne, bo to maleńka klitka...chociaż gdzieś tam chodziła za mną myśl, żeby jedną ścianę - jedyną "wolną" - zrobić z jakimś obrazkiem, takim dużym, składającym się z kilku płytek, praktycznie prawie na całą ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.07.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 (edytowane) Jednym z pomysłów do kuchni były takie kafle, układają się w poziomie i w pionie, są w LM, kupuje się na sztuki, cena bardzo przystępna Nie wiem, czy o takie obrazki Ci chodziło, wrzucam, bo może coś w tym stylu? Edytowane 21 Lipca 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.07.2016 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Takich nie widziałam, za to znalazłam cos takiego - też wieża Eiffla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.07.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Czyli "takie same, tylko inne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts