Emila3000 21.07.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 a po co kafle, jak można dać tapetę lub plakat w ramce? nie rozumiem idei takich kafli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.07.2016 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Jeszcze ich nie robię... A podobały mi się po prostu W ogóle nie wiem, czy zrobię cokolwiek we wzorki w WC - to jest maleńka klitka 110 cm2 - więc tak jak pisałam najpewniej coś jasnego i gładkiego. Chyba znalazłam stolarza, który zrobi mi meble do kuchni - przypomnieliśmy sobie o panu, który robił nam szafę kilka lat temu, nie mieliśmy jego telefonu, ale mąż zapamiętał, gdzie on mieszka. Pojechaliśmy dzisiaj i najbardziej mi się spodobało, że powiedział, że zrobi wszystko Mogę przynieśc mu zdjęcia i zobowiązuje się zrobić tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.07.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Te kafle "zdjęciowe" wpadły mi w oko, fajnie wyglądały, pomyślałam o kuchni, nie przepadam za wielkimi truskawkami albo lewitujacymi sztućcami na płytkach kuchennych, stąd pomysł ja z kolei mam jakąś awersję do tapet, walczę z tym, bo to sensu nie ma, ale jakoś za bardzo mi się kojarzą z mieszkaniami w wielkiej płycie, gdzie tynki to było za dużo szczęścia, więc wszędzie kleili tapety do betonu, w całym bloku takie same trzy wzory Gaja - stolarz i plytkarz to dwa filary wykończeniowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.07.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 (edytowane) Te kafle "zdjęciowe" wpadły mi w oko, fajnie wyglądały, pomyślałam o kuchni, nie przepadam za wielkimi truskawkami albo lewitujacymi sztućcami na płytkach kuchennych, stąd pomysł ja z kolei mam jakąś awersję do tapet, walczę z tym, bo to sensu nie ma, ale jakoś za bardzo mi się kojarzą z mieszkaniami w wielkiej płycie, gdzie tynki to było za dużo szczęścia, więc wszędzie kleili tapety do betonu, w całym bloku takie same trzy wzory Gaja - stolarz i plytkarz to dwa filary wykończeniowki moj maż mial tak samo z tapetami ale go przekonałam, te ktore przyszly sa przepiekne i jaka jakosc - przekonal sie ze etapety tez moga byc piekne z kafli drukowanych i takich z widoczkami wyleczylam sie skutecznie po porzednim domu, takich wzorkowych tez nie bardzo ale zauwazylam, ze ostatnio sa modne a mnie sie kojarza z takimi starymi meksykanskimi hacjednami lub starymi willami w hiszpanii. ale bez urazy niech kazdy sobie robi w swoim domu to co mu pasuje i co sie podoba wychodze z zalozenia "wolnoć Tomku w swoim domku" Edytowane 21 Lipca 2016 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.07.2016 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 (edytowane) Ja z kolei nie bardzo widzę tapety w takich pomieszczeniach jak WC i łazienka...tzn. u siebie nie widzę, bo na zdjęciach lub u kogoś czasami mi sie podobają. Tapetę na pewno zrobię w wiatrołapie i chyba tyle... Plakaty to też nie moja bajka. Gaja - stolarz i plytkarz to dwa filary wykończeniowki No mam nadzieje, że obaj należycie podtrzymają strop TAR - słusznie prawisz! Aha - mam bramę garażową! Tylko jakoś nie mogę wkleić zdjęcia...O nie, juz mogę http://images75.fotosik.pl/765/1e84475a8e92d889med.jpg Edytowane 21 Lipca 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.07.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 a ja pod prysznicem bede miec fale windsurfingowe na szkle drukowane, bo kocham wode a morze szczegolniee. Kupilam duza deszczownie i chce miec wrazenie podczas kapieli, ze jestem w oceanie:cool: Poza tym to jedyny kolor w łazience poza szaroscia i drewnianymi meblami. Na wizkach efekt fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.07.2016 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Stare meksykańskie hacjendy nie są złe, gorzej, jeśli w jednym pomieszczeniu masz hacjendę, a w drugim szwedzkie klimaty Brama jest, tylko na leżąco ładnie wygląda Jaki będzie kolor elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.07.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 to fakt, u mnie bedzie nudno takie same kafe wiatrolap, kotlownia, lazienka i kuchnia, w drugiej lazience i pralni tez te same ale wersja jasna. no nic zobaczyzmy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.07.2016 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Stare meksykańskie hacjendy nie są złe, gorzej, jeśli w jednym pomieszczeniu masz hacjendę, a w drugim szwedzkie klimaty Brama jest, tylko na leżąco ładnie wygląda Jaki będzie kolor elewacji? Już ją chyba postawiłam do pionu Elewacja na pewno bardzo jasna, prawie biała, tylko albo z odrobiną wanilii, albo z kroplą szarego - to jeszcze zależy, co zrobię we wnęce przy drzwiach. Myślałam tam o rodeo i gdyby były jasnoszare, to elewacja też w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.07.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 elewacja jak dla mnie szarawa, będzie lepiej pasować, bez względu jaka będzie w podcieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.07.2016 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 No tak bez przesady...Praecoxa w sumie tak - po prostu go cięłam wiosną krótko i po całości; i jest rzeczywiście gigantem, co do Arabelli niestety trochę je zaniedbywałam (mam dwa) i też może dlatego nie mam specjalnych efektów. Rozumiem, wczytałam i dziękuję. Czyli Arabellki miałaś dwie sadzonki?? Ile metrów były w stanie "okryć" przez sezon?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 22.07.2016 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Rozumiem, wczytałam i dziękuję. Czyli Arabellki miałaś dwie sadzonki?? Ile metrów były w stanie "okryć" przez sezon?? Miałam w sumie dwie sadzonki, ale nie były posadzone obok siebie. Ta jedna jakoś lepiej rośnie, bo ma więcej słońca - chociaz w tym roku niestety ją zagłuszyło cos innego obok - i myslę, że można przyjąć około 1 m2. Pestko - jeśli tu przypadkiem zajrzysz - ja się odzywam znowu w sprawie kominka, czyli: jak wyliczyć, ile zostawić na niego miejsca bez podłogówki? Bo w poniedziałek juz będą robić... Jeszcze wprawdzie nie zdecydowałam, czy Blanka 8, czy Thorma Valencja:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.07.2016 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 (edytowane) Mieliśmy potężną awarię prądową. Jeszcze nadrabiam zaległości w pracy , ale wyliczenie powierzchni proszę mogę zrobić. Thorma i obie Blanki nie różnią się wielkością tak bardzo, więc uśredniłam do największego wymiaru – szer. 59 x głęb. 48 cm. Jeśli dodamy do tego obudowę, będzie potrzeba miejsca na podłodze szer. 85 x głęb. 61 cm (niebieski prostokąt na planie). Dołożyłabym miejsce na polana. Thorma wymaga polan nie dłuższych niż 25 cm, a do Blanek wchodzą max 30 cm. Fioletowy prostokąt to zabudowa z przeznaczeniem na drewno. Pozostaje wtedy 195 cm na postawienie mebelka i umieszczenie TV. Znalazłam instrukcję montażu Thorma Alicante i Valencja http://499.com.pl/doc/thorma/Instrukcja%20Thorma%20wk%B3ady%20v2.pdf Edytowane 22 Lipca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 22.07.2016 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 23.07.2016 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 (edytowane) Dumam nad kominkiem i dumam...i jeszcze przypomiała mi się jedna rzecz. Otóż w tym miejscu, gdzie ma być kominek, nie została wylana stopa fundamentowa - po prostu pomyłkowo zrobili ją w innym miejscu i tak zostało zalane chudziakiem. Czy to może byc duży problem - w przypadku kominka, który w sumie nie będzie zbyt dużo ważył np. Thorma Valencja tylko 68 kg? Pan budowlany twierdzi, że podłoże jest dobrze zagęszczone i nie powinno być problemu... Bo ostatecznie możemy kominek przesunąć w inne miejsce (to jest ta sama ściana, tylko bliżej okna), ale wygladałoby wtedy dośc słabo, byłby prawie w środku ściany. Kolejna sprawa - czy pod kominek dawać styropian? Znalazłam na ten temat cały wątek - odpowiedzi są generalnie takie, że albo tak, albo nie...Tak - bo ociepla i nie będzie mostka cieplnego, nie - bo to materiał palny i zabraniaja przepisy ppoż, a poza tym jest ryzyko, że coś może pęknąć. No i co? Edytowane 23 Lipca 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.07.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Miałam w sumie dwie sadzonki, ale nie były posadzone obok siebie. Ta jedna jakoś lepiej rośnie, bo ma więcej słońca - chociaz w tym roku niestety ją zagłuszyło cos innego obok - i myslę, że można przyjąć około 1 m2. Ok dzięki, czyli 20 sadzonek na rosarium powinno wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.07.2016 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 (edytowane) Nie będzie problemu bez stopy pod taki lekki kominek Olej ten styropian. Jeśli jest, to go zostaw. Tu nie mam mowy, żeby jakiś pożar w tym miejscu powstał. No, chyba, że wysypią się płonące polana na podłogę ale Ty wokół kominka będziesz mieć płytki, a pod nimi beton. Nie dajmy się zwariować Kominek, to wprawdzie urządzenie ogniowe, ale jeśli z niego właściwie korzysta się, to nic nie może się zapalić. Największe niebezpieczeństwo to pożar w kominie. Edytowane 23 Lipca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.07.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Mam kominek w drewnianym domu, to Ty w murowanym też możesz mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.07.2016 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 W drewnianym wymaga lepszego zabezpieczenia przy przechodzeniu rur kominowych przez stropy i dach. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 24.07.2016 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Nie, to nawet nie jest tak, że tak bardzo chodzi mi o pożar, tylko próbowałam sie zorientować, czy ten styropian ma w końcu być pod kominkiem, czy nie - bo jutro/pojutrze będą kłaść podłogówkę; ale rozumiem, że to nie ma większego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts