Emila3000 24.07.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 a może taki twardy styropian co sie go pod fundamenty daje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.07.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 U mnie pod dużo cięższym kominkiem jest standardowy styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.07.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Pestka skoro cie dopadlam tu to prosze rzuc mi raz jeszcze tego linka do lamp loftowych, tych polskich (kiedys mi gdzies podalas i nie moge namierzyc) one jak pamietam nie byly tak strasznie drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 24.07.2016 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 My będziemy i tak mieć styropian dosyć twardy - EPS 100, więc rzeczywiście nie powinno być problemu. A propos ciężaru kominka...mąż jest zwolennikiem kupienia MBZ; ten z kolei waży 185 kg, ale to chyba też nie jest tragicznie dużo? O ile się na ten zdecydujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.07.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 185 kg to przecieć waga dwóch chłopa i to nie rozłożona na niewielkich rozmiarów stopy, a dość sporawy kominek. tak na chłopski rozum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.07.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 U mnie stoi 400 kg (ten) + 5 krązków żeliwnych + cały osprzęt + obudowa, na której dojdzie jeszcze kamień na dole. Naprawdę będzie OK. Jeśli chodzi o MBZ to podałam wcześniej przestrzeń (109,1 x 70,1 cm). TAR, MyZorki Factory ? TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.07.2016 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Tak dzieki, o to chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 24.07.2016 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 U mnie stoi 400 kg (ten) + 5 krązków żeliwnych + cały osprzęt + obudowa, na której dojdzie jeszcze kamień na dole. Naprawdę będzie OK. Jeśli chodzi o MBZ to podałam wcześniej przestrzeń (109,1 x 70,1 cm). TAR, MyZorki Factory ? TU Pestko, jesteś moją gwiazdą kominkową - naprawdę wiesz wszystko! ...i dlatego jeszcze na pewno Cię będę molestować w kwestii projektu...ale to na szczęście nie w tej chwili... A Twój kominek - tzn, w każdym razie wkład - bardzo mi się podoba; chyba taki kształt szyby bym wybrała, gdybym miała nieograniczoną ilość miejsca. A lampy (podgladnęłam) - cudo! Od jakiegoś czasu chodzą za mna takie klimaty, chociaż nie bardzo wiem, do czego by je tu dopasować Chyba byłyby niezłe do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.07.2016 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 ahh uwielbiam te lampy w sumie własnie zrozumiałam, dlaczego tak mnie gołe żarówki które mamy w domu zamiast żyrandoli tak bardzo nie rażą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.07.2016 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Pestko, jesteś moją gwiazdą kominkową - naprawdę wiesz wszystko! ...i dlatego jeszcze na pewno Cię będę molestować w kwestii projektu...ale to na szczęście nie w tej chwili... A Twój kominek - tzn, w każdym razie wkład - bardzo mi się podoba; chyba taki kształt szyby bym wybrała, gdybym miała nieograniczoną ilość miejsca. A lampy (podgladnęłam) - cudo! Od jakiegoś czasu chodzą za mna takie klimaty, chociaż nie bardzo wiem, do czego by je tu dopasować Chyba byłyby niezłe do kuchni. takie lampy pasują do wielu stylów, na bank do skandynawskiego, do retro, nawet do hamerykańskiej klasyki, często takie widuję w ich kuchniach nad blatami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 24.07.2016 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 No właśnie - dlatego myślę o mojej kuchni, która będzie taka mniej więcej skandynawska.Ja znalazłam jeszcze tutaj trochę ładnych w tym stylu: http://mlamp.pl/szukaj?controller=search&orderby=popularity&orderway=desc&search_query=industrialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.07.2016 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Wszędzie pasują No, prawie wszędzie, bo do glamour i innych rokokowych wygibasów nie da się tego dopasować. Mój kominek ma pewną wadę - wolałabym, żeby otwór paleniska był 15 cm wyższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 25.07.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Lampy wyglądają fajnie napewno fajnie się prezentują w różnych wnętrzach a co do łazienki to fajnie wyglądaja płytki z widokami różnych miast lub krajobrazami bardzo fajna ta wieża Elfla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 26.07.2016 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Hydraulicy zaczęli Właściwie to już jakiś czas temu, ale dzisiaj zaczęli z perspektywą zakończenia - a więc rozkładanie folii, styropianu, a potem rurek do podłogówki. Podobno 2-3 dni i potem od razu wylewki. Podobno po wylewkach dom zaczyna wygladać naprawdę inaczej; już się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.07.2016 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 u nas juz jedno pomieszczenie wymalowane na gotowo - kotlownia, by hydraulicy mogli powiesic kociol gazowy i by kafelkarz mogł dzialac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.07.2016 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Wylewki to już prawie podłoga Ile miejsca zostawiacie w końcu na kominek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 26.07.2016 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 u nas juz jedno pomieszczenie wymalowane na gotowo - kotlownia, by hydraulicy mogli powiesic kociol gazowy i by kafelkarz mogł dzialac Próbuję Ci deptać po piętach, ale bez szans Pestko, końcu uśredniłam jeszcze bardziej, bo ciagle nie wiem, na który się zdecydujemy - poprosiłam, żeby zostawili 100 cm x 70 cm - na pewno wystarczy na każdy z tych mniejszych (Thorma albo Blanka), ale wyszło mi, że również MBZ powinien się zmieścić - on ma 73 cm szerokości, więc dodałam 26 (po 13 z każdej strony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.07.2016 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Bardzo dobrze Oni pewnie i tak rurek dokładnie po obrysie przestrzeni kominkowej nie położą, tak jak nie kładzie się rurek tuż przy ścianie. MBZ zajmie 109 cm wzdłuż ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 26.07.2016 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 To ja chyba jakos źle policzyłam...wyczytałam, że wkład MBZ ma 73 cm szerokości. Ale tak jak piszesz - rurki będą i tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.07.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Masz rację. Coś pomyliłam szperając w tych wszystkich kominkach. A tego MBZ z gilotyną nie bierzecie pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts