Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nigdy nie jest za późno – czyli nasz pierwszy/ostatni dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie stoi 400 kg (ten) + 5 krązków żeliwnych + cały osprzęt + obudowa, na której dojdzie jeszcze kamień na dole. :)

Naprawdę będzie OK. Jeśli chodzi o MBZ to podałam wcześniej przestrzeń (109,1 x 70,1 cm).

TAR, MyZorki Factory ? TU

U mnie stoi 400 kg (ten) + 5 krązków żeliwnych + cały osprzęt + obudowa, na której dojdzie jeszcze kamień na dole. :)

Naprawdę będzie OK. Jeśli chodzi o MBZ to podałam wcześniej przestrzeń (109,1 x 70,1 cm).

TAR, MyZorki Factory ? TU

Pestko, jesteś moją gwiazdą kominkową - naprawdę wiesz wszystko!

...i dlatego jeszcze na pewno Cię będę molestować w kwestii projektu...ale to na szczęście nie w tej chwili... :p

A Twój kominek - tzn, w każdym razie wkład - bardzo mi się podoba; chyba taki kształt szyby bym wybrała, gdybym miała nieograniczoną ilość miejsca.

A lampy (podgladnęłam) - cudo! Od jakiegoś czasu chodzą za mna takie klimaty, chociaż nie bardzo wiem, do czego by je tu dopasować :) Chyba byłyby niezłe do kuchni.

Pestko, jesteś moją gwiazdą kominkową - naprawdę wiesz wszystko!

...i dlatego jeszcze na pewno Cię będę molestować w kwestii projektu...ale to na szczęście nie w tej chwili... :p

A Twój kominek - tzn, w każdym razie wkład - bardzo mi się podoba; chyba taki kształt szyby bym wybrała, gdybym miała nieograniczoną ilość miejsca.

A lampy (podgladnęłam) - cudo! Od jakiegoś czasu chodzą za mna takie klimaty, chociaż nie bardzo wiem, do czego by je tu dopasować :) Chyba byłyby niezłe do kuchni.

takie lampy pasują do wielu stylów, na bank do skandynawskiego, do retro, nawet do hamerykańskiej klasyki, często takie widuję w ich kuchniach nad blatami :)

Wszędzie pasują :) No, prawie wszędzie, bo do glamour i innych rokokowych wygibasów nie da się tego dopasować.

Mój kominek ma pewną wadę - wolałabym, żeby otwór paleniska był 15 cm wyższy :)

Hydraulicy zaczęli :)

Właściwie to już jakiś czas temu, ale dzisiaj zaczęli z perspektywą zakończenia - a więc rozkładanie folii, styropianu, a potem rurek do podłogówki. Podobno 2-3 dni i potem od razu wylewki. Podobno po wylewkach dom zaczyna wygladać naprawdę inaczej; już się nie mogę doczekać :)

u nas juz jedno pomieszczenie wymalowane na gotowo - kotlownia, by hydraulicy mogli powiesic kociol gazowy i by kafelkarz mogł dzialac :)

Próbuję Ci deptać po piętach, ale bez szans :)

Pestko, końcu uśredniłam jeszcze bardziej, bo ciagle nie wiem, na który się zdecydujemy - poprosiłam, żeby zostawili 100 cm x 70 cm - na pewno wystarczy na każdy z tych mniejszych (Thorma albo Blanka), ale wyszło mi, że również MBZ powinien się zmieścić - on ma 73 cm szerokości, więc dodałam 26 (po 13 z każdej strony).