brasica 08.08.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Witaj Ewcia po urlopie. Ratuj ten krzyż, bo będzie Ci jeszcze potrzebny do ogrodu. Fajnie tak przyjechać po urlopie, a tu gotowe wylewki. Moja budowa w większości też odbywa się beze mnie, mam tylko na co dzień podgląd na kamerce no i oczywiście na miejscu "zastępców- następców" inwestora. Jak będziesz zamawiać kuchnię to opisuj, bo niejednej(a mnie na pewno) może się przydać jako inspiracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.08.2016 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Współczuję dolegliwości kręgosłupowych, paskudna sprawa Wylewki fest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 08.08.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Gratuluję wylewek a krzyż rozmasuj obowiązkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.08.2016 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 i znowu z górki my tez do przodu, wlasnie ukladaja kafle a ja szukam kogos do zrobienia zabudow- nie sadzilam ze bedzie tak ciezko znalezc kogos sensownego. nasi wykonczeniowcy twierdza ze w polowie wrzesnia pokoncza i tak na dobra sprawe bedzie mozna szykowac sie do przeprowadzki :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 08.08.2016 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Kzyż rozmasowany Okazało się zresztą, że to nie krzyż (tym razem, bo już się zdarzało), tylko więzadła w miednicy - mam naprawdę genialnego masażystę - a więc mniej groźna sprawa. Dzisiaj ciepła kąpiel i Voltaren Max, oraz zakaz koszenia ( a taki był plan...), a pojutrze powtórka z rozrywki. TAR - wspaniale, już kafle! Nadal próbuję Ci deptać po piętach...wyglada, że jesteśmy ze 2 miesiące za Tobą i raczej już lidera nie dogonimy Ale dobrze mieć kogoś takiego, kto nadaje dobre tempo. Dzisiaj zamówiliśmy materiał na ogrodzenie - panele druciane i wszystkie tam słupki i inne dodatki. Mamy już wykonawcę, zacznie za około 2 tygodnie. Umówiony jest też na pojutrze pan na pomiar kuchni. Na razie więc przerwa technologiczna - suszą się tynki i wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 08.08.2016 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Gaja, no bardzo domowo już u Ciebie :) Jeśli dobrze widzę, to miejsce na kabinę masz 80 na 100? Co Ci odpowiedzieli z fabryki? Jakieś wykonanie specjalne zamówiłeś, czy zdecydowałaś się na którąś z katalogowych? Boleści kręgoslupowych współczuje, niestety żyjemy teraz tak, że kręgosłup lekko nie ma, w takiej sytuacji dobry masażysta to skarb:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonia11 08.08.2016 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Gaja2 gratuluje szybkiej budowy.Możesz napisać jakich wymiarów masz okno w tym pomieszczeniu z kominem? Przepraszam że tak napisałam ale nie znam projektu i nie wiem co tam będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 08.08.2016 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Gonia:welcome:To pomieszczenie z kominem to jest salon połączony z kuchnią i są tam 3 otwory: okno w kuchni, drugie okno w części "pokojowej" i wyjście na taras - "suwanka". Oba okna są jednakowe: 150x150, a suwanka ma 200 x 200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 09.08.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 gaja dawno mnie nie było przepraszam ale jednocześnie gratuluję takich postępów!! zamawianie kuchni oznacza, że zbliżasz się ku końcowi rozumiem, że w następnym sezonie będzie tunel z pomidorami? A tam gdzie nie ma wylewki, to jest miejsce na prysznic? Tak na marginesie, w tym roku kupilismy nasiona pomidorów szklarniowych, typowych pod duże uprawy, mega drogie (bo w detalu) i... nie kupujcie. Jednak te odmiany dla amatorów są bardziej aromatyczne i smaczniejsze. Chociaż te "przemysłowe" potrafią tydzień leżec w skrzynce i nic im nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 09.08.2016 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Jeśli dobrze widzę, to miejsce na kabinę masz 80 na 100? Co Ci odpowiedzieli z fabryki? Jakieś wykonanie specjalne zamówiłeś, czy zdecydowałaś się na którąś z katalogowych? Tak, będzie 80x100. Kabinę zamówię w końcu katalogową, jeszcze trwają przymiarki do konkretnego modelu - będzie albo Radaway'a Fuenta New KDD-B lub Esenza New KDD-B (obie bardzo podobne, trochę się różnią detalami - kształt zawiasów itd.), albo też z New Trendy model New Soleo. Liliputku - tak, to miejsce na prysznic. A co do tunelu z pomidorami ...zobaczymy... U nas ogród jeszcze leży odłogiem, coś na przyszły rok na pewno zrobimy, ale nie wiem, czy ogród nie będzie głównie ozdobny. Jakoś tak do tej pory tak naprawdę to udają mi się kwiatki, a z upraw użytkowych - raczej owocowe. Tunel zaprowadziłam sobie w ubiegłym roku, ale plony nie były zachwycające (chociaż nasiona miałam dobre); jedynie koktajlowe mi się udały - ale to żaden sukces, bo one zawsze się udają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 09.08.2016 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 U nas tym roku koktajlowe się nie udały może dlatego, że tata skazał je na wygnaie na polu i nie podwiązał Nawet nie pomyślałam, by nie robić wylewki tam gdzie ma być prysznic... teraz zwrócę na to uwagę, ale u nas to pieśń przyszłości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.08.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Gaja, jesli mozna cos doradzic. Zerknij jeszcze na kabiny Sasnswis (Ronal) np. Annea, sa teraz w wielu sklepach w promocji a jakosciowo to samo, niektorzy uwazaja nawet, ze lepsze niz radaway ale to juz kwestie osobiste decyduja tak jak ze sprzetem elektronicznym. jednym pasuje samsung innym lg a jeszcze inny na oba sprzety nawet nie zerknie Ja je zamowilam i cenowo wyszly pare stowek taniej niz radawaye esenza. przy wykonczeniowce kazda złotoweczka w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.08.2016 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 U nas tym roku koktajlowe się nie udały może dlatego, że tata skazał je na wygnaie na polu i nie podwiązał Nawet nie pomyślałam, by nie robić wylewki tam gdzie ma być prysznic... teraz zwrócę na to uwagę, ale u nas to pieśń przyszłości... jesli nie chcesz brodzika a odplyw liniowy to lepiej nie zalewac, wykonczeniowiec sobie wtedy dopasuje odplywy bez kucia posadzki. po co wylewac zeby potem kuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 09.08.2016 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 jesli nie chcesz brodzika a odplyw liniowy to lepiej nie zalewac, wykonczeniowiec sobie wtedy dopasuje odplywy bez kucia posadzki. po co wylewac zeby potem kuc No właśnie; nasz wykończeniowiec - z którego zresztą zrezygnowaliśmy - na szczęście tak kazał zrobić. I tylko tym się zasłużył Jeszcze nie wiem, który liniowy odpływ wybrać...wiem tylko tyle, ze ma być niski syfon. TAR - lecę oglądać te kabiny, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 09.08.2016 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 jesli nie chcesz brodzika a odplyw liniowy to lepiej nie zalewac, wykonczeniowiec sobie wtedy dopasuje odplywy bez kucia posadzki. po co wylewac zeby potem kuc No wlaśnie, tylko... u nas wykończeniowiec to mój mąż ale wierzę w niego już robił jedną łazienkę, więc doświadczenie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 09.08.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Chciałabym potwierdzić Sasnswis (Ronal) kabinę miałam w poprzednim domu i są ok zawiasy super nic się nie dzieje ani mechanicznie ani wizerunkowo. Bez problemu z częściami czy uszczelkami dostępne od ręki wystarczy zamówić na stronie A wylewka jak najbardziej prawidłowo do liniowego,jaki to już rzecz gustu z kratką czy wypełniona płytkami możesz zerknąć na Viko też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 09.08.2016 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Właśnie szukam na stronie Sanswiss Ronal, na razie wyglada na to, że taka kabina, jakiej potrzebuję - czyli 80x100 narożna, z drzwiami składanymi/łamanymi z obu stron do środka - jest trochę droższa, niż w Radaway'u; ale chyba jeszcze do nich zadzwonię, bo być może są jeszcze inne, a nie znalazłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.08.2016 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 ale to sa ceny katalogowe, ja dostałam ponad 20% upustu w hurtowni porównaj tez grubosc szkla i funkcje, typu szyby ktore nie kamienia sie itp. bajery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.08.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 oczywiscie nie namawiam ale czasem lubie miec alternatywe i mozliwosci wyboru, qrcze nie pamietam jakie mam odpływy ale nie byly jakies drogie i sa dosc niskie, oblukam na budowie, bo dzis planuje tam raz jeszcze pojechac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 09.08.2016 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 ale to sa ceny katalogowe, ja dostałam ponad 20% upustu w hurtowni porównaj tez grubosc szkla i funkcje, typu szyby ktore nie kamienia sie itp. bajery Ok - już znalazłam w hurtowni - faktycznie cena bardzo sympatyczna; jeszcze porównam bajery z innymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts