pestka56 13.08.2016 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 U mnie są okna w ciemnym drewnie i sufit też. Fronty będziemy wymieniać na drewno. To ostatnie zdjęcie to w pewnym sensie podobne rozwiązanie do mojego pomysłu na kuchnię. Tylko u mnie nie ma szafek nad blatami. Jest wiszący na ścianie biały oszklony kredens. Blaty mam drewniane i dotąd chciałam fronty zrobić identyczne, żeby uzyskać efekt jednolitego pudełka, skrzyni. Namieszałyście mi tymi betonami Tym bardziej, że podłogę chcę z cementowych hexagonów. Strasznie mi się to ślimaczy. Nie mogę znaleźć nie rujnujących kieszeni, w odpowiednich kolorach i jeszcze żeby matowe były. Na pintereście mam kilka linków do metod wykonania blatu z betonu. Dotąd się nie przyglądałam jak to technicznie da się rozwiązać. Mamik, betony można barwić w masie na dowolny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.08.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 TAR, a jaką będziesz miała podłogę? Gresy beton. Szafek gornych nie ma. Okna biale. Na scianach tylko farba. Kuchnia dosc ascetyczna. Beda inne dodatki ktore ja ociepla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 13.08.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Mój ślubny na blat z betonu powiedział kategorycznie "nie" Zobaczymy, do kuchni jeszcze pewnie pół roku, więc wszystko może się zmienić, blat rozważę, ale drewniane fronty to must have Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 13.08.2016 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Mój ślubny na szczęście w kwesti dizajnu się nie wypowiada. Oczywiście czasem ma to plusy ujemne, bo wolałabym przynajmniej usłyszeć, jakie ma zdanie... Skonsultowałam się więc w zastępstwie z jego córką, również popiera wersję drewno+beton, w związku z czym idea coraz bardziej się krystalizuje Oczywiście będą zastępniki - czyli płyta. Muszę tylko wybrać odpowiednio jasną, rozbieloną podłogę ( Paradyż Thorno Bianco? Cerrad Setim Desert?), żeby było można do niej łatwiej dobrać fronty. A jakie płytki na ścianę??? TAR - podłoga z gresu w kolorze betonu oczywiście będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 14.08.2016 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Gaja, ja o betonie z betonu pisałam, że ślubny na "nie" Blat musi być w kolorze "betonowym", nie wiem tylko z czego będzie i czy raczej ciemny czy jasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.08.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 ja chyba tez bym sie nie zdecydowala na blat betonowy z betonu, on musi byc zarabiscie ciezki, nie ma to wpływu na meble? cokolwiek sie z tym stanie to z lekka problem. moj kamienny beton (imitacja) bardzo mi sie podoba, ma nawet fakture betonu, tyle ze to plyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 14.08.2016 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Tar, no właśnie, te argumenty tez padły, oprócz tego, że "kto Ci to zrobi" Czyli z czego będziesz miała blat, bo już się trochę pogubiłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 14.08.2016 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Mamik - aaa, to juz rozumiem z tym betonem Ja znalazłam dwa chyba niezłe - o ile można ocenić na podstawie zdjęcia - betonopodobne blaty firmy Egger, o nazwach: beton jasny i beton ciemny ; mam pomysł, żeby poprosić o próbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 14.08.2016 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Ładne, ten ciemniejsze do mojej czarnej podłogi byłby chyba lepszy, chociaż ja chciałam jaśniejszy A wiesz jakie są grube i jak mają brzeg wykończony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 14.08.2016 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 tak - można zamówić taki, który ma brzeg z ostrymi krawędziami, natomiast grubośc to 38 mm - trochę więcej niż standardowy, ale lepiej byłoby, gdyby był jeszcze grubszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 14.08.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 38 nie jest źle :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.08.2016 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Tar, no właśnie, te argumenty tez padły, oprócz tego, że "kto Ci to zrobi" Czyli z czego będziesz miała blat, bo już się trochę pogubiłam? :lol2: u mnie bedzie imitacja betonu/kamienia tez z eggera (tak mniemam) light concrete o taki: http://hurtowniaplyt.istore.pl/userdata/gfx/26779533.jpg w tej okleinie beda tez boki wyspy i jej obramowanie - powinno wyjsc cacy, reszta mebli szary kasztan wzor jakby obrzynanej surowej dechy, pod swiatlo ma jakby srebrzysty poblask, fajny. choc prawie zresygnowalam z niego na biały z drewnem, na szczescie odwidzialo mi sie w pore. zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.08.2016 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Mamik - aaa, to juz rozumiem z tym betonem Ja znalazłam dwa chyba niezłe - o ile można ocenić na podstawie zdjęcia - betonopodobne blaty firmy Egger, o nazwach: beton jasny i beton ciemny ; mam pomysł, żeby poprosić o próbki. [ATTACH=CONFIG]364446[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]364447[/ATTACH] Gaja mnie na zywo te dwa nie zachwycily, troche sztucznie wygladaly. ten ciemny mialam w pierwszej wersji kuchni i przy ostatecznym zamowieniu zrezygnowalam, zobaczylam jak wyglada w calosci, akurat moj kuchenny zrobil w czyms takim biurko - nie podobalo mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 14.08.2016 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 TAR - Twój blat nawet na ekranie dużo lepszy! Znalazłam go, rzeczywiście z Eggera. Ale jest też niezły z Pfleiderera - nosi nazwę Loft Concrete. Też ma 38 mm szerokości, nie znalazłam tylko informacji, czy jest w wersji z ostrymi krawędziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.08.2016 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 ten z pfleiderera dzis widzialam, tez nie bardzo, takie drewno udajace beton. koniecznie na zywo je oblukaj, to co w necie wogole nie oddaje faktury ani rzeczywistego wygladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 14.08.2016 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Aaa...zapomniałam napisać, że wczoraj geodeta przywióżł nam mapę z naniesionym podziałem działki - ta część z domem ma 29,84 a, więc w sam raz do sprzedania wg nowych przepisów. Teraz tylko - we wtorek - musimy to zawieźć do urzędu do zatwierdzenia, wpisania do ksiąg itd; podobno mają na to max 2 tygodnie. No i możemy sprzedawać! Jest kilku chętnych, w tym jeden bardzo zdecydowany...jakiś dziwny typ...podobno obejrzał już z 5 domów, ale tylko u nas jest dobra energia:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 15.08.2016 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Ten blat eggera fajnie wyglada, taki ciepły ten szary, muszę w sklepie gdzieś pooglądać wersję ciemną, czy też taki betonowy Gaja, czyli już prawie trzeba się wyprowadzać, pewnie i radość i żal tyle było obaw o nowe przepisy, a jednak "nie taki diabeł straszny..." dobrze, że nie dałaś się panice i nie sprzedałaś naciągaczom ponizej wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 15.08.2016 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 No to prawda Trochę żal, ale już się chyba mentalnie rozstałam z tym domem i ogrodem, nawet nie chce mi się w nim nic robić... Teraz bardziej myślę o tym, kiedy to wszystko przeprowadzić i zgrać logistycznie - sprzedaż w jakimś stopniu jest warunkiem wykończenia nowego domu, bo jednak kasy nam zabraknie. Więc trzeba będzie "na zakładkę" coś na krótko wynająć ( 2-3 mięsiące, tak myslimy), wcześniej spakować graty i gdzieś zmagazynować (chcemy w garażu w nowym domu, dlatego już za tydzień przyjdzie gość, który go wykończy). Ten napalony kupiec chciałby już w październiku przejąć dom, więc to naprawdę bardzo mało czasu - no ale to się jeszcze okaże, czy to on ostatecznie kupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.08.2016 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Napalony to jakiś fengszuj? Nie cierpię pakowania się, ale jeszcze bardziej rozpakowywania. Dobrze, że macie własny garaż do dyspozycji, bo to właśnie brak miejsca magazynowego jest największym problemem logistycznym przy szybkich zmianach miejsca zamieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 16.08.2016 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Tak, coś w tym rodzaju chyba, a może jeszcze gorzej - podobno zajmuje się jakąś terapią alternatywną Ja go nie widzialam własnoocznie, akurat był wtedy tylko mąż, ale Pani z biura nieruchomosci była podobno trochę zaniepokojona po tym, jak jej nagadał rewelacji na temat jej stanu zdrowia, patrząc głęboko w oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts