pestka56 16.08.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Nawiedxzony, czy nie, ważne że chętny. Pytałaś, czy ma gotówkę, czy dopiero po umowie wstępnej wystąpi o kredyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.08.2016 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 najwazniejsze by zaplacil, my tez, kiedy kupiec sie znalazl od razu poczulismy sie wolni nie lubilam tamtego miejsca, ktos mi je skutecznie obrzydzil i nie przekazujcie kluczy zanim kasy na koncie nie bedzie albo chocby promesy z banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 16.08.2016 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 No właśnie ma gotówkę i to w zielonych! Bo on właśnie powrócił zza oceanu, gdzie podobno przez kilkanaście lat zajmował się wzmiankowaną profesją i chce szybko kupic dom. Od razu chciał dawać zaliczkę, ale formalnie nie mogliśmy wziąć, bo działka jeszcze nie podzielona - a nieformalnie nie chcieliśmy. Zresztą - a propos $ - i tak wolimy w naszych.A podział właśnie się załatwia - pojechałam do urzędu, zawiozlam dokumenty od geodety i podanie, dowiedziałam się, jakie załączniki są jeszcze potrzebne, poszłam do geodezji, zrobiłam oczy spaniela i wyprosiłam, że będą za godzinę ( zamiast za tydzień ), no i siedzę sobie na kawie i stukam z telefonu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 16.08.2016 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 TAR - a nigdy w życiu! Bedzie notarialna umowa przedwstepna, a mamy bardzo kumatego notariusza, który zawsze zawiera w umowie takie szczegóły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 16.08.2016 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 No właśnie ma gotówkę i to w zielonych! Bo on właśnie powrócił zza oceanu, gdzie podobno przez kilkanaście lat zajmował się wzmiankowaną profesją i chce szybko kupic dom. Od razu chciał dawać zaliczkę, ale formalnie nie mogliśmy wziąć, bo działka jeszcze nie podzielona - a nieformalnie nie chcieliśmy. Zresztą - a propos $ - i tak wolimy w naszych. A podział właśnie się załatwia - pojechałam do urzędu, zawiozlam dokumenty od geodety i podanie, dowiedziałam się, jakie załączniki są jeszcze potrzebne, poszłam do geodezji, zrobiłam oczy spaniela i wyprosiłam, że będą za godzinę ( zamiast za tydzień ), no i siedzę sobie na kawie i stukam z telefonu:) No to kciuki, żeby te oczy spaniela na darmo nie poszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 16.08.2016 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 No cóż. .. kiedyś to były firanki rzęs. .. teraz zostały oczy spaniela;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 16.08.2016 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 No cóż. .. kiedyś to były firanki rzęs. .. teraz zostały oczy spaniela;) Ewo, załatwiłaś mnie tym wpisem Powodzenia zatem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.08.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 fajnie, ze sie udalo pamietam rok temu jak bylam szczesliwa ze sprzedazy naszego domu. Bylismy w Wenecji kiedy kupcy zadzwonili, ze sie decyduja i ze mamy wracac, domek ogladali dwa dni przed naszym wyjazdem. Oczywiscie nie zrezygnowalam z wakacji ale zaraz po powrocie dokonalismy transakcji. To byly najbardziej odjechane wakacje, zszedl nam caly garb i moglismy na luzie planowac nowa budowe. Na zlocie muratora rok temu opijalismy te sprzedaz a w tym roku moze na zlocie (o ile uda mi sie dotrzec) opijemy przeprowadzke:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 16.08.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Super trzymam kciuki żeby sprzedaż się udała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 17.08.2016 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 No w każdym razie wczoraj załatwiłam wszystko, co sie dało. Decyzja o podziale będzie za tydzień, a potem jeszcze 2 tygodnie na uprawomocnienie, ale podobno mozna złożyć podanie do naczelnika, żeby przyspieszył. Jeszcze tylko jest kwestia zmiany wpisu w księgach wieczystych, ale dowiedziałam się, że to może zrobić notariusz razem ze sprzedażą. Coraz bliżej...mam nadzieję, ze nic się w ostatniej chwili nie rypnie...tfu...odpukać! A reszta drobnymi kroczkami do przodu. W sobotę lub poniedziałek mają wstawić drzwi zewnętrzne, dzisiaj bylismy w hurtowni łazienkowo-hydraulicznej, zamówiłam część wyposażenia łazienki - wanna, szafka z umywalką, sedes z całą maszynerią (właściwie dwa, bo drugi do WC); jutro mam w tym samym miejscu domówić resztę - baterie, umywalkę do WC i kabinę prysznicową. Z tą ostatnią jeszcze sie waham między porównywalnymi kabinami z Radaway'a lub z Sanswissa - na tę pierwszą w mojej hurtowni dają mi przyzwoitą cenę, tę drugą mogłabym prawdopodobnie kupić jeszcze taniej, ale nie w naszej miejscowości, więc dochodzi koszt transportu, a poza tym byłoby wygodniej zamawiać wszystko w jednym miejscu. Z rzeczy innych - kupiliśmy gres do garażu, wybrałam płytki do WC i do pralnio-kotłowni. Ciągle się waham w sprawie płytek do łazienki i drewnopodobnych na podłogę do salonu i kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.08.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 rozumiem ze macie podlogówke w salonie? nie wolisz wziac paneli zamiast kafli? i taniej i jednak przytulniej niz z kaflami. choc oczywiscie panele nie umywaja sie do drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.08.2016 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 zwłaszcza latem i w okresach przejściowych, kiedy podłogówka nie działa. Zresztą zimą, też nie hajcuję 24h na dobę jak dom dobrze ocieplony. U mnie sią włącza co drugi dzień. Dlatego warto dać maty elektryczne w łazience, żeby nie wychodzić na zimne kafle z wanny - koszt minimalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.08.2016 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 mam takie maty teraz w wynajetym mieszkaniu, jakos nie zachwycaja, podłoga nie jest ciepla. moze dlatego, ze mam temperature ustawiona na 22 stopnie. ale w blokowych lazienkach jest tak goraco ze mozna oszalec i ten brak wentylacji mechanicznej:sick:u nas pewnie bede zostawiac podlogowke na lato albo dokupie planowany grzejnik elekrtyczny, chwilowo ten ktory mi sie podoba jest za drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.08.2016 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 grzejnik elektryczny podłogi Ci nie nagrzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.08.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 ale wysuszy mokry recznik a podloge nagrzeje podlogówka:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 17.08.2016 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Tak, w salonie będzie podłogówka. Zdecydowaliśmy jednak, że zrobimy kafle na podłodze (w sypialniach będą panele) - zależy mi, żeby w kuchni i salonie była ta sama podłoga, zresztą również w korytarzu, który odchodzi z salonu do części prywatnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 17.08.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 daj w korytarzu i w kuchni też panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 17.08.2016 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Jakoś nie widzę paneli w kuchni... Ja się nie obawiam płytek w salonie - znajoma tak ma ( i to wcale nie drewnopodobne) i jest zadowolona. A te drewnopodobne są takie ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.08.2016 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 mialam panele w kuchni w mieszkaniu, nic sie z nimi nie dzialo u siebie w kaflach robie kuchnie, lazienki, wiatrolap i kotlownie. salon, sypialnie i korytarz w panelach. jakos kafle nie pasuja mi do salonu, chocby i najsliczniejsze. poza tym z powodow praktycznych, panele latwo i szybko wymienic jak sie znudza, kosztuja mniej niz kafle i robocizna tez jest nizsza niz kafelkowanie. moze w kuchni zrob kafle drewniane i dopasuj do nich panele. my postawilismy na szarosc w kuchni a panele w salonie niemalze biale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 17.08.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2016 Jakoś nie widzę paneli w kuchni... Ja się nie obawiam płytek w salonie - znajoma tak ma ( i to wcale nie drewnopodobne) i jest zadowolona. A te drewnopodobne są takie ładne Popieram zdanie Twojej znajomej Mam płytki na całości domu położone (Thorno Bianko z Paradyża) nad którym się zastanawiasz Chciałam uniknąć łączeń, progów itp. Powiem Ci, ze to była jedna z lepszych decyzji. Wyglądają bosko, są proste do utrzymania w czystości i przemiłe dla stóp - i latem i zimą. Nigdy wcześniej, ani mieszkając w bloku, ani w starym domu nie chodziłam po domu na bosaka, teraz to uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts