gaja2 19.08.2016 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Pusia - no nie dziwię się...wczoraj jeszcze też ogladałam Thorno Bianco, położyłam jedne i drugie obok siebie...ale teraz już muszę się dyscyplinować finansowo Matko - no do zdjęcia to jeszcze upłynie co najmniej miesiąc, ale na pewno wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.08.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 i juz teraz nie ogladaj zadnego innego sprzetu i kafli co bys nie miala watpliwosci. duzy krok do przodu:wiggle: swoje tez dzis rozwialam, te moje szarosci lazienkowe i kuchenne sa boskie. myslalam, ze bedzie ponuro ale jest idealnie. kiedy dojda sprzety i cala reszta, oswietlenie to ta szara baza bedzie doskonale sie prezentowac. uff, dobrze ze sie nie poddalam wahaniom wybralam sobie wczoraj szafki do pralni beda 3 wiszace i 2 słupki, nie robie na wymiar, bo wychodzi za drogo, kupuje gotowce w kolorze białym. W małej szarej pralni beda akurat i wszystkie chemie, proszki, plyny i psia drogerie tam zmieszcze kazdy dzien przybliza mnie do upragnionego zamieszkania w moim wymarzonym domku. Wymarzony Dom Ani - to o mnie:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 19.08.2016 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 W obecnym domu mam drzwi wejściowe drewniane. Są pod zadaszonym gankiem i jakoś tak się z nimi porobiło, że przestały być szczelne i wieje pod nimi. Nie pamiętam jakiej firmy, ale były niby dość dobrej jakości. Z zewnątrz się nie zmieniły, wyglądają jak nowe, ale nie są już takie szczelne. Poprzednie miałam drewniane robione przez stolarza i teraz z perspektywy widzę, że były solidniejsze i szczelniejsze. Metalowe miałam tylko kiedy mieszkałam w bloku, więc nie narzekałam. Ale nie były narażone na warunki atmosferyczne. Więc chyba nic nie jest regułą i odobnie jak z samochodami zalezy na jaki egzemplarz się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.08.2016 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 ale jednak opinii złych na temat stalowych jest o wiele wiecej niz na temat drewnianych moze twoje drzwi wymagaja regulacji i wymiany zuzytych i sparciałych uszczelek? i tak jak samochod trzeba troche przyserwisowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 19.08.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 ale jednak opinii złych na temat stalowych jest o wiele wiecej niz na temat drewnianych moze twoje drzwi wymagaja regulacji i wymiany zuzytych i sparciałych uszczelek? i tak jak samochod trzeba troche przyserwisowac Były przyserwisowane. Wypaczyły się i jakby skurczyły parę milimetrów . Znajomy zajmujący się drzwiami mówił, że być może jakieś drewno było za suche czy za mokre czy jakie tam. Mąż teraz się zadał na metalowe. Bedę miała porównanie. Z tym, że te przyszłe będa wystawione na deszcz i wiatr, bo tak głębokiego zadaszenia jak obecne nie będą miały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 19.08.2016 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 i juz teraz nie ogladaj zadnego innego sprzetu i kafli co bys nie miala watpliwosci. duzy krok do przodu:wiggle: O nie, nie - tego nigdy nie robię Czasem waham się długo, nawet do ostatniej chwili z wyborem, ale kiedy juz zdecyduję - nie ogladam się za siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 19.08.2016 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 A masz doświadczenie z metalowymi w domu? Moje tanie z KMT , sąsiedzi też nie mają Gerdy i lepsze parametry mimo to nie są zadowoleni. niestety nie mam żadnego doświadczenia ze stalowymi bo to jest nasz pierwszy dom...tylko znajomi z kilku domów twierdzą, że nie mają żadnych problemów z takimi drzwiami. Co do opinii z netu to też podchodzę do nich z dużym dystansem tylko opinie o gerdzie potwierdziły firmy od drzwi. No cóż...my zaryzykowaliśmy i zamówiliśmy drzwi stalowe z Wikęd z thermo ościeżnicą . Niby ma być lepsza niż standardowa ale okaże się po czasie . O tyle dobrze, że drzwi będziemy mieli na płn-wsch więc ekspozycja słońca będzie mniejsza. Trudno...coś trzeba było wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 20.08.2016 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Z ostatniej chwili - robią się płytki w garażu http://images76.fotosik.pl/830/6ab831d5b55d9d1cmed.jpg Chcemy jak najszybciej wykończyć garaż. bo jeśli plany sprzedażowe się powiodą, to w październiku będziemy musieli oddać klucze nabywcom - więc wcześniej szybkie pakowanie i przewiezienie rzeczy właśnie do garażu. A my do czasu wykończenia domu przeczekamy gdzie indziej - dostaliśmy wspaniałą propozycję mieszkania na ten czas, od naszych dawnych sąsiadów - w ich domku na wsi, około 5 km od miejsca, w którym budujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 20.08.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 To super wiadomości Gaju2 chociaż nie musisz się martwić gdzie się podziejecie a co do płytek to ja też tak robie jak dziewczyny piszą jak już wybrałam zamówiłam już nie oglądam bo zawsze by były jakieś wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 20.08.2016 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 To super wiadomości Gaju2 chociaż nie musisz się martwić gdzie się podziejecie Tak, to naprawdę rewelacyjna propozycja - domek sąsiadów jest używany przez nich głównie jako letni, chociaz tak naprawdę jest całoroczny; ma wszystkie wygody - ogrzewanie co (piec ) + kominek, jest wodociąg i kanalizacja, dom jest też po generalnym remoncie kilka lat temu, więc i w środku urządzony bardzo przyjemnie. Naprawdę jestem im bardzo wdzięczna; postaramy się jakoś zrewanżować - pograbimy liście, może coś tam zrobimy w ogrodzie. To już starsi państwo, on ma po 80-tce...chociaż na szczęście zdrowia i sprawności niejeden mógłby mu pozazdrościć A u nas dzisiaj "wstawiły się" też u nas jedne drzwi zewnętrzne, takie drzwi połączone z oknem, wychodzące na ogród z pomieszczenia gospodarczego. W poniedziałek lub wtorek wzbogacimy się o kolejnych dwoje drzwi - główne wejściowe oraz drzwi z garażu na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.08.2016 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Super, ze tak fajnie wszystko się układa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 20.08.2016 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Super, ze tak fajnie wszystko się układa ...ufff...czasem się boję, żeby nie zapeszyć... Chociaz specjalnie przesądna nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.08.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Dobrze jak problemy zaczynają znajdować rowiązanie w odpowiednim momencie. Gaju, wrócę do Twojego kominka w tym tygodniu. Czy macie może jeszcze jakieś przemyślenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 20.08.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Ewciu zaglądam codziennie i podziwiam zmiany, dzieje się aż miło:D Co do drzwi to moi sąsiedzi wprowadzali się rok po nas , czyli 6 lat temu i wstawiali wtedy drzwi stalowe chyba powlekane, obecnie nadają się do wymiany , bo ta okleina wyblakła od słońca i zaczęła się łuszczyć. Nie wiem jakiej są firmy, ale mnie to skutecznie odstraszyło tak samo jak drzwi PCV, które mam obecnie w domu. To absolutna porażka:mad: Mój teść budował 9 lat temu i kupił drzwi drewniane drogie z porządnej firmy i są cudowne. Nic nie skrzypi, nie wyblakło i chodzą jak w dniu założenia. To samo tyczy się okien, moje plastiki są do bani, ciągle je regulujemy...może to kwestia szkód górniczych. U teścia drewniane idealne, Dlatego ja stawiam na drewno Mam nadzieję, że trafisz na dobry wyrób i będziesz długo cieszyła się drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 20.08.2016 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Mam nadzieję, że trafisz na dobry wyrób i będziesz długo cieszyła się drzwiami ba - ja tez mam taka nadzieję, chociaż najbardziej boję się o główne drzwi, bo są od strony południowej z lekkim nachyleniem na zachód...a więc najgorzej, jak może być Trudno - mąz mówi: najwyżej następne zrobimy drewniane Pestko - dziękuję, że pamiętasz; własnie dzisiaj myślałam o kominku A więc tak - wkład Thorma Valencja. Miejsca na obudowę zostawiliśmy trochę więcej niż potrzeba, bo 100x70 cm, ale nie musi mieć tyle, może być mniejsza. Myślę o jakiejś prostej obudowie, pewnie jakaś rama wokół wkładu, drewno raczej u dołu. Początkowo myślałam, żeby użyć na obudowę lub samą ramę jakichś fajnych płytek, może z fakturą, teraz jeszcze myślę o betonie wokół wkładu - ale to nie jest warunek konieczny. Kolory - biel, kremowy, szarości, kolory ziemi. Po lewej stronie od kominka będzie TV na ścianie i stojąca komoda pod spodem tzn. komoda jest (120 cm), więc na razie na pewno tam stanie, ale docelowo mogłaby być ewentualnie ta ściana cała zabudowana - więc mogłaby być taka wersja z możliwością rozbudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 20.08.2016 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Gaja, dobrze się wszystko u Was układa, a życzliwi sąsiedzi to skarb, ale też nagroda dla Was, bo na pewno Wy dla sąsiadów byliście życzliwi i pomocni ładny ten kominek, który wybraliście Pokażesz kafle, które kupiliście? Do głównej łazienki kupiliście te, ktore pokazywałaś, czy inne? Jeśli z nawiedzonym kupcem się dogadacie, to wyjdzie, że budowa domu od decyzji do przeprowadzki grubo ponizej roku będzie - szok :jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.08.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 U mnie z drzwiami jest podobnie – płd-wsch. Latem, gdy świeci słońce, to jest koszmar. Czasem nie da się ich dotknąć od zewnątrz. Pewnie, że pamiętam o kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 20.08.2016 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Mamik - rzeczywiście jakoś się układa, oby tak dalej! A co do sąsiadów - to faktycznie chyba jest to taka wzajemna pomoc; dziwnie zresztą, bo dopóki mieszkaliśmy naprzeciwko, wcale się tak bardzo często nie kontaktowaliśmy...teraz jakoś spotykamy się dużo częściej A kafle oczywiście pokażę - chociaz w garażu to nic nadzwyczajnego, gres techniczny i tyle. Natomiast sprawa łazienki jeszcze się waży...a jak się już zważy, to na pewno dam znać. Pestko - no to z drzwiami będę miała podobnie...tzn. u nas południowy zachód (bardziej południe niż zachód). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.08.2016 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 A to nasze nowe drzwi z oknem - wyjście z tyłu domu. http://images75.fotosik.pl/831/4bb40fbd5c716486med.jpg http://images76.fotosik.pl/832/15a815f5c646af01med.jpg Dzisiaj jestem umówiona z panem od wykończeniówki - ma przyjśc z wyceną. Mam nadzieję, że ten w końcu okaże sie tym właściwym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 21.08.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Bardzo fajne rozwiązanie z tym oknem zaraz przy drzwiach I trzymam kciuki za pana od wykończeniówki aby okazał się tym właściwym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts