TAR 21.08.2016 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 ile? u nas jak poszukasz w ogloszeniach to panele ukladaja za max 15-18 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.08.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Ściana to ściana, nie raz w trakcie mieszkania się obije, kładzenie gładzi na tynki dla mnie byłoby trochę na wyrost. To czas, koszt i do tego taka ściana jest delikatniejsza, łatwiej ją uszkodzić. Chyba wolałabym spożytkować kasę na inny cel, wolałabym kupić droższe kafle, niż gładzie, albo ładniejsza lampę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.08.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 ile? u nas jak poszukasz w ogloszeniach to panele ukladaja za max 15-18 zł mieliśmy taką samą minę, a później wybuchliśmy śmiechem, zarobił sobie na nas Komfort z miasta obok, gdzie mieli normalne ceny za układanie paneli a gościu był tylko jedynym monterem w tym sklepie, i był podobno na jakimś hiper szkoleniu od Quick Stepa i dlatego się cenił fachowiec znakomity, robił u nas pomiar i machnął się o jakieś 20 metrów, które na gwałt musieliśmy domawiać bo brakło przy układaniu - mąż do magazynu krajowego po nie jechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.08.2016 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Pestko, byłam w salonie Jotula i widziałam. Fakt, że te wkłady Jotula nawet po promocji tanie nie są. Zastanawiam się , czy nie wziąć do montażu kogoś innego,ale wtedy co z gwarancją? Tzn. mówię o samym montażu (obudowa z płyt i montaż)a nie o ubieraniu go w sukienkę. Brasica, spróbujęsprawdzić jak to z tymi cenami za montaż jest i czy jest obowiązek, żeby całość była zrobiona po takich drańskich cenach. Ludzie robią to sami i gwarancji nie tracą. Odpytam Ja właśnie nie chciałam blachy ze względu na hałas, bo mi się strasznie ciężko zasypia i byle co mnie budzi, ale chyba takie rozwiązanie będzie trzeba zastosować, przynajmniej na początku. My mamy dość sporą izolację stropu przy nieużytkowym poddaszu. Dach ma pełne deskowanie i obecnie papę, wełną nie chcemy ocieplać i mam nadzieję nie będzie to konieczne. Jeśli poddasze macie zamknięte, to może ledwie jakiś szmerek będzie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.08.2016 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 oj nie będzie nic słychać, mój poprzedni dom też miał blachę i to nie ocieploną wełną i nie było słychać. Waliły za to parapety nie lubiłam strasznie deszczu w starym domu, jeszcze bardziej wydawał sie ponury i nie przyjemny. Teraz jest zupełnie inaczej, każdy deszczyk cieszy, bo roślinki lepiej rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 21.08.2016 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 oj nie będzie nic słychać, mój poprzedni dom też miał blachę i to nie ocieploną wełną i nie było słychać. Waliły za to parapety dlatego parapety u nas będą ceramiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.08.2016 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 a u mnie są ponownie blaszane, za to okna 3 szybowe i nic nie słychać kompletnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 21.08.2016 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 a u mnie są ponownie blaszane, za to okna 3 szybowe i nic nie słychać kompletnie My również 3 szybki ale mimo to parapet blaszany źle wspominam i już nie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 21.08.2016 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 mój parapet też nie miał być blaszany, ale odmieniło mi się kiedy poznałam ceny kamieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.08.2016 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 My mamy blaszane - mnie odpowiadają, świetnie się czyszczą mleczkiem do drewna , ale mój mąż chce kamienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.08.2016 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 parapety mamy blaszane i dachowke ale deszcz slychac w rynnach, te sa tez blaszane. co prawda malowalam wtedy podcien, przy zamknietych oknach tez nic nie bedzie słychac.zaczynam powoli pakowac wszystkie przydasie - nieprzydasie w mieszkaniu, potem bedzie latwiej, codziennie jeden kartonik. te duperelki powoli bedziemy wywozic do domu, na razie do garazu, bo inaczej w mieszkaniu nie mielibysmy jak funkcjonowac:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 22.08.2016 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Brasica, spróbujęsprawdzić jak to z tymi cenami za montaż jest i czy jest obowiązek, żeby całość była zrobiona po takich drańskich cenach. Ludzie robią to sami i gwarancji nie tracą. Odpytam O to ja też jestem zainteresowana - bo właśnie wczoraj pan od wykończeniówki powiedział, że robi też kominki. TAR - powinnam brac z Ciebie przykład i powoli zacząc pakować; zreszta taki miałam plan - codziennie po trochę No ale jeszcze muszę poczekać na wykończenie garażu, bo nie byłoby gdzie składać. A zresztą - niech ta sprzedaż dojdzie do skutku... A parapety zrobię blaszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 22.08.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Popatrz Ewcia, jeszcze pół roku temu czekałaś na PnB, a tu już do przeprowadzki się szykujesz. A parapety to ja z kolei wymyśliłam sobie zwyczajne z płytki klinkierowej (teraz tak mam i podoba mi się), ale jak zwykle mam dylemat kolorystyczny, czy dopasować je do okien czy do dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 22.08.2016 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 A parapety to ja z kolei wymyśliłam sobie zwyczajne z płytki klinkierowej O, to tak jak ja Eliminuję blachę z domu, bo niezależnie od dźwiękoszczelności okien, to pewnie i tak bym słyszała padający deszcz Sypiam jak mysz pod miotłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 22.08.2016 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 u nas wiele nie napada na te parapety, dosc duzy mamy okap dachu. chyba ze deszcz zacinajacy. lubie jednak bebnienie i dzwiek deszczu, fajnie sie wtedy DAL-uje, gorzej jak do pracy trzeba w starym domu mialam oranzerie, jak cudownie w niej sie kimało podczas deszczu, wygodna sofka, siersciuch pod bokiem i lekki kocyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.08.2016 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Uwielbiałam spac w namiocie podczas deszczu. Wczoraj zrobiliśmy sobie drzemkę w jednym z pokoi na poddaszu. Cudownie usypiało stukanie kropli w dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 22.08.2016 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Uwielbiałam spac w namiocie podczas deszczu. Wczoraj zrobiliśmy sobie drzemkę w jednym z pokoi na poddaszu. Cudownie usypiało stukanie kropli w dach oj... mnie też uspia deszcz i zabawka mojego dzieca - mis szumiś co prawda zabawka dla niemowląt, ale przy takim szumie doskonale mi się spało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.08.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2016 Też lubię spać przy szumie deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 23.08.2016 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Garaż wykafelkowany - mąż zażyczył sobie na podłodze szachownicę http://images77.fotosik.pl/837/bf82c10ea910a2a7med.jpg Poza tym z dnia wczorajszego: ponieważ kobieta zmienną jest, to zmieniłam wybór płytek na podłogę. Po prostu podczas wizyty w sklepie zobaczyłam takie, których wcześniej nie widziałam i one zdecydowanie są tym, czego szukałam. To płytki Galeon Beż z Ceramiki Nowa Gala. Równiez rektyfikowane, a cena podobnie przyzwoita. http://images77.fotosik.pl/837/7f5036cc8383b15cmed.jpg Dla porównania wstawiam poprzednio wybrane, czyli Oak White - nie są złe, ale te pierwsze dla mnie przebijają wyraźnym wzorem usłojenia i "drewnianą" fakturą . http://images75.fotosik.pl/836/f70cef3168a36a87med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.08.2016 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 ponieważ kobieta zmienną jest, to zmieniłam wybór płytek na podłogę. Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts