zoro23 05.02.2016 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Witam Zaczynam remont mojego mieszkania, chce zacząć od drzwi. Drzwi i schody są poniemieckie pomalowane farbą olejną w kilku warstwach. Chciałbym je odnowić. Próbowałem za pomocą środków chemicznych, sody kaustycznej ale daje to bardzo słaby efekt. Za pomocą opalarki ostatnia warstwa nie chce schodzić jakby był to jakiś podkład nie mam pojęcia. Możecie mi pomóc ? Nie chciałbym bym zmieniać drzwi na nowe ponieważ one mają duszę i były od początku tego domu Tak samo ma się sprawa ze schodami. Oczywiście chciałbym to zrobić we własnym zakresie i w miarę tanio oczywiście . Z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 05.02.2016 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 opalarka i skrobaczka a to co pozostanie papier ścierny - mechanicznie bądź ręcznieNigdy bym nie zamienił drzwi mających, tak jak to pięknie nazwałeś, duszę na to co teraz się produkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoro23 05.02.2016 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Dzięki za odpowiedź, bardzo ciężko tą ostatnią warstwę farby zeskrobać co to może być jakiś podkład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 05.02.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 biorąc pod uwagę lata wykonania na 90% jest to pokost lniany bądź olej roślinny lub podkład wykonany z mocno rozcieńczonej farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoro23 05.02.2016 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Dobra spróbuje więcej czasu w to włożyć, jakimi papierami szlifowałeś te drzwi ?Czy mógłbym je pomalować żeby je nie zniszczyć ?Z których lat te drzwi pochodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 05.02.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 moje były z początków XX wieku, w BB u rodziny.Najpierw 60, później 120 na końcu 200Szlifierka oscylacyjna Black DeckerPo oszlifowaniu drewno wyglądało tak pięknie że Capon i lakier bezbarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoro23 05.02.2016 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 a te moje z których lat są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 05.02.2016 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 jasnowidzem nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zoro23 07.02.2016 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 myślałem że coś wiesz na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts