greggy 05.02.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Mam problem ze skroplinami w instalacji rekuperacji. Kanały nawiewu i wyciągu z rur spiro fi 200 ocieplone 3cm wełną. Skrzynki rozdzielacz jeszcze nie ocieplone i wiem że przy mrozach skraplała się na nich woda. Za skrzynkami instalacja na Ventiflex-ach.Pare dni temu zauważyłem na schodach plame - kapło z ocieplonego odcinka rury spiro, który od góry i z boku będzie jeszcze otulony warstwie ocieplenia poddasza. Zajrzałem do rewizji w środku mokro. Rekuperatora jeszcze nie ma więc po prostu jest sobie instalacja i czeka na lepsze czasy (tj fundusze). Czy jest ktoś w stanie coś poradzić bo chcę dokończyć ocieplanie poddasza i zabudowę GK. Czy kupić jakiś wentylator kanałowy i przewietrzyć kanały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 05.02.2016 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Przewietrzając nieizolowane kanały powietrzem o dużej zawartości wilgoci, sprawisz że będzie się z nich lało, a nie kapało.Zakleić kanały porządnie, jeśli nie są używane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greggy 05.02.2016 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Niby pozaklejane. Na parterze m.in. łazience wsadzony anemostaty na gotowo - pewnie ten powinienem zatkać/zakleić Mój błąd albo takie prawa fizyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts