BeEco 05.02.2016 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Cześć, mam do was pytanie. Czy waszym zdaniem, doświadczeniem i wiedzą można dołożyć jedno dodatkowe kolanko w ciągu kominowym z pieca dwufunkcyjnego, aby "przytulić" rurę kominową do ściany przez co będzie ją łatwiej ukryć. Wykonawca zasłania się tym, że wykonuje zgodnie z projektem i mówi "paaanie jak odbiór przejdzie, to se pan poprowadzi jak chce". Chciałbym obrócić pierwsze kolanko wychodzące z pieca o 90 stopni przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, do tego dołożyć nowe kolanko i przesunąć rurę kominową bliżej ściany. Mieszkanie na parterze w 4 kondygnacyjnym budynku tj. podpięte 4 identyczne piece do jednego ciągu kominowego. Załączam zdjęcie, aby bardziej mnie zrozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek6 06.02.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 O mozliwej ilości kolanek i długości przewodów mówi instrukcja od kotła. Przy tej długości przewodów można założyć z 10ć kolanek.U mnie w projekcie nie było ani słowa o ilości kolanek. Zrobiłem jak chciałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts