heksior 06.02.2016 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Witam, mam problem z położeniem farby firmy Dulux Creations(metaliczne). Podłoże to gładź zagruntowana. Po nałożeniu dwóch warstw wałkiem wychodzą smugi Co zrobić zeby ich nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 06.02.2016 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Mam ten sam problem, polecono mi położyć wpierw farbę podkładową a dopiero potem dwa razy farbą właściwą. Prawdopodobnie nie bez znaczenia jest sama technika malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 06.02.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Dulux jest wymagającą farba pod względem przygotowania podłoża. Dodatkowa jest to farba z połyskiem, która jeszcze więcej wymaga. Przyczyn może być wiele: niewłaściwe gruntowanie, brak gruntu wodnego, zły wałek, zła technika, chłonność podłoża, wadliwa konstrukcja kija i wałka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 06.02.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Wow, aż tyle prawdopodobnych powodów. Będę musiał chyba malarza zmienić. Sufity z gk miałem gruntowane trzykrotnie maszynowo- Śnieżką.Na to Caparol, potem Dulux, ostatnio próbowałem z Greenplastem i d.pa:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 06.02.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Na farbach z połyskiem nawet budowlańcy się wykładają. Zobacz jak układa się włosie na wałku,czy w jednej części nie jest zbite, sprawdź wilgotność pomieszczenia. Tomaszs131 na co tyle warstw farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 06.02.2016 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Wilgotność poniżej 50%. Faktycznie błyszcząca farba daje mi w kość, ilość farb to efekt chęci pozbycia się tych pasów.Ponoć najlepiej sufity malować farbą akrylową? Doszło do tego, że sam kupiłem fachowcowi walki i pędzle (Hardy). Przeraził mnie sprzęt,który urzywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 07.02.2016 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Kiedyś właśnie z H. miałem problem..Przy malowaniu sprawdź czy wałek dociska równomiernie całą powierzchnią do ściany i czy elementy są ułożone centralnie wobec siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.02.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Dzięki za sugestie i zainteresowanie. Sprawdzę ten wałek na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heksior 07.02.2016 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Połozyłem farbę podkładową w innym pomieszczeniu i też ten sam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.02.2016 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Tak jak Fo_ wyżej napisał należałoby sprawdzić wałek, jego przyleganie do powierzchni ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.02.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Już myślałem, że problem rozwiązałem gdy poleciłem by 2m2 pomalować Greenplastem. Fachowiec wsparł się radą i pomocą syna. Wyszło genialnie. Następnego dnia bez jego asysty pomalowana została reszta sufitu- masakra. Najwyraźniej malowanie sufitu przerosło mojego fachowca:(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 07.02.2016 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Połozyłem farbę podkładową w innym pomieszczeniu i też ten sam problem Masz plaszczyzne sciany, po wymalowaniu np. 4 - 5 pasow o dlugosci walka, "suchym" walkiem przeciagasz wymalowana powierzchnie z gory na dol. I od nowa. O malowaniu w V przypominam oraz o nie robienu przeciagow. Dobry walek/kij tez by sie przydal. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 07.02.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 A jak to Ci nie wyjdzie, to skontaktuj sie z Forumowiczem coulignon. Ma swoj watek w dziale ogloszenia drobne. Jest tworcas farby Vakkermatt, ktora powinna byc rozwiazaniem na Twoj problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts