Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłączenie okapu - problem z podłączeniem

Recommended Posts

Witam

To mój pierwszy post.

Mam problem z podłączeniem okapu do komina. Mam okap akpo nero 50. Dokupiłem takie rury

http://www.castorama.pl/produkty/urzadzanie/wyposazenie-kuchenne/okapy-i-akcesoria/akcesoria-do-okapow/rura-do-okapu-czarna.html

są to kwadraty 90x90. Do komina jest dojście fi 125. Jak to połączyć ze sobą?

Są takie przejściówki

http://www.castorama.pl/produkty/urzadzanie/wyposazenie-kuchenne/okapy-i-akcesoria/akcesoria-do-okapow/przejscie-do-okapu-gamma-kwadrat-kolo-brazowe.html

ale nie wiem jak to połączyć ze sobą redukcja 125 na 100 nic nie daje bo ta przejsciówka też ma 100...

Gość Konto usunięte_12*

W marketach bardzo często sprzedaje się niekompletne "systemy", a czasami sami klienci je dekompletują wykupując to, co im potrzebne.

Najpierw się dowiedz, czy u sprzedawcy bywa kompletny system :rolleyes:

lub poszperaj w necie (lub w innych marketach), aby znaleźć to, co będzie potrzebne do instalacji twojego okapu.

Rozumiem, że chcesz to zrobić sam, bo instalatorzy takie "namiary" znają na bieżąco.

Jeśli sprzedawca ma tylko te czarne, kwadratowe rury, to będziesz musiał sam (lub na zamówienie) wykonać taką "przejściówkę" lub rozpocząć żmudne poszukiwania, które niekoniecznie zakończą się sukcesem :(

• 1 year później...