mambaw 07.02.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Witam. Mam pytanie związane z dociepleniem ściany trójwarstwowej 24mm beton kom + 10mm wełna mineralna + 12mm beton komórkowy, ściana na zewnątrz otynkowana. Dom budowany w 2000 roku zakupiony w takim stanie i zastanawiam się czy wystarczy wykończyć strukturą czy kłaść jeszcze na to styropian, siatkę, klej i strukturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 07.02.2016 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Witam. Mam pytanie związane z dociepleniem ściany trójwarstwowej 24mm beton kom + 10mm wełna mineralna + 12mm beton komórkowy, ściana na zewnątrz otynkowana. Dom budowany w 2000 roku zakupiony w takim stanie i zastanawiam się czy wystarczy wykończyć strukturą czy kłaść jeszcze na to styropian, siatkę, klej i strukturę? Ja bym ocieplil chociaz 10cm bo nie wiesz jak byla ukozona welna, mimo ze 3w to cieplo moze zwiewac az milo. I jak na moj gust to jak byla welna to ocieplic welna nie styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w_a_c_h 07.02.2016 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Analiza cieplno-wilgotościowa z 5 i 10 cm styropianu nie wykazuje ryzyka kondensacji pary wodnej. Można w związku z tym ocieplić styropianem.Warto ocieplić styropianem o jak najniższej lambdzie (aby nie zwiększać i tak już dużej grubości muru). przy 031 warto dokleić jakieś 8 cm żeby ta zabawa miałą sens. I styropian oczywiście frezowany!. Biorąc pod uwagę, jak mówisz, że będziesz robił elewację to koszt robicizny i materiału (styropian plus doklejenie) wyjdzie niedrogo, a da efekt. Należy zwrócić tylko uwagę czy ściana nie jest wentylowana!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts