rafallogi 19.07.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 ściany dach i co dalej>>> 1 okna? 2. Ocieplać elewację? 3. a może elektryka? Nie mam koncepcji-pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 19.07.2004 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Przerwa na piwko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 19.07.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Może podłogi z częścią wod.kan.?Na zewnątrz trochę podjazdu, bo najcięższe już przejechało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 19.07.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Oknainstalacje wewnętrznetynki wewnętrznewylewkimalowanie stolarka drzwiowa wewnętrzna (o ile ościeżnice regulowane)podłogi Ocieplenie i tynki w każdym momencie po założeniu okien rynien i podbitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 19.07.2004 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 najpierw okna, żeby instalacje nie dostały nóg potem instalacje, tynki wewnętrzne (żeby nie trzeba było skuwać tego co spadnie na wylewkę, potem wylewki, przerwa żeby to wszystko wyschło, następnie drzwi wewętrzne, schody, malowanie, podłogi i już się możesz cieszyć swoim własnym domkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 19.07.2004 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 u mnie było tak:okna i w międzyczasieelektryka/nóg nie dostała na szczęście/tynki właśnie się robiąa późniejwylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 19.07.2004 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 chyba że kładziesz karton- gops to najpierw wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 19.07.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 tak właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 19.07.2004 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Generalnie zgadzam się z Wowką i pwp ale skorygowałabym pkt.2 mianowicie po oknach proponowałabym zatrudnienie stróża bo od tego momentu niezapowiedziane wizyty kończą się dużym bólem serca i pustką w kasie A okna świeżynki bez opieki szybko potrafią zmienić właściciela Pozdrawiam - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windcracker 19.07.2004 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 okna i drzwi zewn - zamknąć chałupę Alarm prawie równocześnieElektrykatynkireszta instalacjiposadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa_netx 19.07.2004 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 okna i drzwi zewn - zamknąć chałupę Alarm prawie równocześnie Elektryka tynki reszta instalacji posadzki Ogólnie zgadzam się ale z małą zmianą (żeby potem nic nie rozkuwać): - okna i drzwi zewnętrzne - alarm - wszystkie instalacje idące pod tynkiem w ścianach (elektr, wodna, kablówka, telefon, sieć komputerowa, grzewcza) - wszystkie instalacje w podłodze (kan., podłogówka, grzewcza) - wylewki (jeśli zakłada się podłogówke polecam szybkie wykonanie wylewek) - tynki wewnętrzne można też zacząć od ocieplenia elewacjii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 20.07.2004 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Witam, i dziękuję wszystkim- muszę przyznać, że Wasze odpowiedzi bardziej ukierunkowały moje plany i wręcz dodały mi siły- dziękuję serdecznie, Pozdrawiam wszystkich przychylnych.....wypalonym inwestorom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 20.07.2004 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 WAKMEN naprawdę mnie rozbawiłeś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 20.07.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 - wylewki (jeśli zakłada się podłogówke polecam szybkie wykonanie wylewek) - tynki wewnętrzne można też zacząć od ocieplenia elewacjii rozsądniej chyba najpierw tynki a potem wylewki, ma to wiele praktycznych zalet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 20.07.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 rafallogi,a jak juz skorzystałeś z najbardziej praktycznej rady Walkmena to pochwal się nam jaki przyjąłes harmonogram prac dalszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 20.07.2004 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Jesli masz mozliwosc, to:- elektryka- hydraulika- tynki- wylewki(pare dni na przeschniecie)- dopiero okna i obrobic przy oknach... A potem to juz z gorki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 20.07.2004 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Popieram Jayera. Zamknięcie oknami budynku, a potem robienie tynków to niemal pewne : 1. utrzymanie nieporównanie dłużej wilgoci w domu ( nawet intensywne wietrzenie nie daje dobrych rezultatów ) chyba że reku działa na full + osuszacze, 2. przy tynkach maszynowych na bank okna i drzwi upierniczone niemożebnie, 3. oczywisty watek o stróżu nocnym + pies. PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 21.07.2004 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Zdecydowanie wybrałem propozycje Yayera- wydaje mi się najbardziej logiczna: ukradną kable-niewielka strata, coś tam sobie jeszcze wyciągną- trudno, ale jeśli mieliby mi skraść okna, które będą mnie kosztować ok.15 tys. zł- to duży cios dla budżetu- szczuplejącego budżetu, oj gwałtownie szczuplejącego. No i względy techniczne- to prawda, że nie wolno więzić w nowowybudowanej chałupie wilgoci, której jest zresztą tak dużo (tynki, wylewki) musiałbym to wietrzyć na okrągło- wilgoć wlezie w siporka (ściana z jednego siporeksa) a później ocieplając ściany jesienią styropianem zamknę tę wilgoć na amen w chałupie. Tak mi się przynajmniej wydaje po waszych podpowiedziach. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelko 21.07.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Do osób które robiły najpierw wylewki a potem tynki: na co zwracać uwagę, żeby nie narobić sobie kłopotów? Jedno zapamiętałem: przykryć wylewki grubą folią - będzie łatwiej posprzątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts