zyhu 30.03.2017 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 2014 wraz z pozwoleniem na budowę musiałem taki mieć, wiem, że w 2015 się coś tam pozmieniały przepisy ale to trzeba sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcuso86 30.03.2017 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Ja tez chciałem z drogi wojewódzkiej wykonać w 2014 roku to odpuściłem temat bo wiązało sie to z duzymi kosztami. Teraz podobno jest inczej. Jak masz u siebie wykonany ten zjazd bo to mnie bardziej interesuje bo nigdy czegoś takiego nie robiłem a musi to wytrzymać dość duzy nacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 30.03.2017 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 jeszcze nie wykonałem będę to robił w czerwcu, ale ja nie mam przepustu pod drogą, tylko poprostu droga prywagna łączy się z gminną i musi być wykonany taki "lejek" utwardzony, wyłożony kostką i krawężnikami ale gdybym miał wykonać przepust, położyłbym rurę betonową a na nią wylał beton, wcześniej warstwę tą zbrojąc dość gęsto. to gwarantuje, że może tam jeździć pociąg i nie ma praktycznie nacisku i niebezpieczeństwa pęknięcia rury betonowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.03.2017 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 NIE Naczelnik powiedział że przepisy sie zmieniły (od roku albo dłużej) i nie trzeba mieć projektu. Projektu czy pozwolenia na budowę? To dwie różne sprawy często mylone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 30.03.2017 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 ja akurat mam projekt zjazdu w projekcie domu, bo byłem pierwszy, który występował o budowę na "nieczynnej" drodze wewnętrznej - prywatnej czyli pozwolenie na budowę 2w1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 30.03.2017 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Z tego co wiem przepustów się nie betonuje. Wpisz w googla "przepust przez rów" i wybierz grafikę - potem możesz iść do konkretnej strony. Co prawda te rury są chyba trochę większe niż ty potrzepujesz ale musiałbyś skalkulować czy nie bardziej opłaca się kupić taką dedykowaną do przepustów i po prostu ją zaspać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts