Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasjopea po mojemu - wykończeniówka :)

Recommended Posts

Z moimi ekipami to robię wszystko od d..... strony, jeśli mogę się tak wyrazić. Nie mam zrobionych gładzi a łazienki już flizami wyłożone. Nie mam również parapetów. Mam okna w okleinie Sheffield Oak i taką okleinę też bym chciała na parapecie i nie mogę znaleźć. Nie chcę marmurkowych parapetów tylko jakie wybrać jak wszyscy odradzają mi drewniane?

• Odpowiedzi 290
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

W kuchni i korytarzu na podłodze będzie gres pół poler biały, natomiast w wiatrołapie chcę mozaikę. Tylko nie wiem ktorą. W gre wchodza dwie:

http://i66.tinypic.com/2vsjbes.jpg

http://i66.tinypic.com/33nxhf6.jpg

na jednej ścianie wiatrołapu będzie biały klinkier, ten sam, co na słupach i ścianie salonowej. Reszta ścian pewnie na biało albo szaro.

Edytowane przez Eveline

Witaj Eveline :)

Przybiegłam się przywitać w Twoim dzienniku, bo wcześniej widziłam tylko kilka zdjęć Twojego domu w innym wątku ;)

Pięknie się wszystko zapowiada, bardzo fajne wizualizacje salon i Twoja łazienka wooow!

Z przyjemnością będę podglądać :wiggle:

Obie mozaiki fajne ale chyba głosuję na nr.1 :rolleyes:

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witaj Kika :) Widzimy się w weekend? :)

Dzięki, dziewczyny za opinie odnośnie płytek.

Te pierwszą zamówiłam już do dolnej łazienki. Jak zobaczę jak wygląda na żywo, to do wiatrołapu może też zamówię.

Zamówiłam też do kuchni na ścianę takie:

http://dekordia.pl/produkt/producent-vives/rimini-20x50-vives.html

Na podłodze w kuchni i korytarzu będą te białe:

http://www.geoceramika.pl/pl/kolekcje/gres-nieszkliwiony/geo

Zastanawiam sie czy zamiast deski nie dać jednak paneli na dół i na górę.

Drzwi wewnętrzne zamowione dre auri białe. Dużo tańsze niż emena. Montaż dopiero 17 czerwca.

http://i68.tinypic.com/zx0kn7.jpg

• 3 weeks później...
Eveline też mogłabym się rozpisać na temat tego co u mnie poszło nie tak. Czasami to ręce mi opadają. Z ostatnich rzeczy to taka, że mój wykonawca po prostu "zaginął" w akcji. Nie odbiera telefonu a jak odbierze to bredzi, że przyjedzie a nie przyjeżdża. Już nawet nie chcę, żeby kończył, ale żeby wyjaśnił pewne techniczne rozwiązania :(

Dokładnie, tak jak piszesz. Najgorza rzecz, jaką inwestor może zrobić, to okreslenie terminu. Jak sie fachowiec zaczyna spieszyć, to wychodzi jak wychodzi :( Mój też tak sie zamotał, że marzę tylko, żeby dokonczył to co zaczął. W pewnym momencie go ta moja wykończeniówka przerosła, tylko nie potrafił się przyznać.

Wszelkie sprzety do małej łazienki są. Zdecydowałam się na płytki ścienne abrila bianco z paradyża i bardzo mi się podobają na żywo :)

I wiesz co mnie najbardziej przeraża? To gdzie napisałaś, że Pana coś przerosło. Masa "fachowców", którzy się nie znają na swojej robocie. Najlepiej, żeby zrobić tak aby im było łatwiej i nie mieć żadnych wymagań i próśb.

W kuchni miałam taką sytuację, że poprosiłam jednego Pana, który na wizytówce ma, że tak powiem "wsio" co potrafi zrobić, aby położył mi te duże płytki na ścianie. Zaczęło się od marudzenia. "O rany, takie duże? Chce mieć Pani je szlifowane? O rany to trudno. Trzeba gdzieś do cięcia zawieźć. Gdzie ma Pani gniazdka? - no nie mam, ale mogę podjechać i za chwilę będą- aaaa . " i tak przez 40 minut. Po 40 minutach wyceniła swoją pracę na 1200 zł. a po kolejnych 10 minutach powiedział, że mam za duże wymagania i jestem nieprzygotowana i on rezygnuje.

Za dwa dni przyszedł Pan Bogdan, wycenił pracę na 600 zł. Była 8 rano, pojechał do sklepu kupił klej, gniazdka, przestawił kontakt, wyszlifował płytki, a o 14:00 skończył robotę, zainkasował 600 zł. , rzucił tylko jeszcze hasło " W łazience spłuczka powinna być tak zamontowana" . Wyciągnął śrubokręt, odkręcił, przestawił, dokręcił i poszedł. Da się? Da!

Brakuje wykonawców, którzy powiedzą. Co Pani potrzebuje tutaj mieć? To? Oki to robimy to tak , tak i tak. Bez marudzenia, wymądrzania itp.