Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiego producenta rolety zewnętrzne podtynkowe najlepiej założyć? (Kraków)

Recommended Posts

Witam,

Proszę o informację, które firmy polecacie(lub których nie polecacie)? Jestem już pewien tej inwestycji tylko nie wiem, które wybrać? Czy jakieś zwykłe, polskiego producenta (2 lata gwarancji), czy np. francuskie (7 lat gwarancji, ale 2x droższe).

Planuję montaż rolet podtynkowych, z napędem elektrycznym na przycisk - instalacja jest gotowa.

Proszę o rzetelne porady - będę bardzo wdzięczny. Proszę bez autoreklamy, bez odpowiedzi użytkowników, którzy mają mało postów.

Dziękuję!

Przecież wykluczyłeś z udziału w dyskusji użytkowników z małą liczbą postów.. a ktoś kto jest na forum pare lat, ale nie odzywa się często i ma "tylko" kilkadziesiąt postów może się właśnie poczuć wykluczony...

Nawsze posty (ludzi z branży) mogą mieć z kolei znamiona autoreklamy (przynajmniej tak to ja odebrałem).. więc się nie dziw:)

O jakich francuskich roletach mówisz? A nie miałeś przypadkiem na myśli silników?

• 2 weeks później...

Piszę o [moderowano]. W sumie to nie ma nigdzie żadnych opinii, wszędzie można poczytać czy montować czy nie, ale jeżeli chodzi o pytanie które, to już bardzo ciężko.

Wykluczyłem tych co mają po kilka postów i średniej jakości marketingiem wirusowym śmierdzi na kilometr ;).

Edytowane przez finlandia
z perspektywy czasu post wyglądał jak typowa reklama

• 2 years później...

Skoro już kotlet odgrzany to ciężko się zdecydować na konkretnego producenta, bo jest setki małych firm klepiacych rolety w garażu.Ja mialem do czynienia z roletami Portos ale srednio u nich z jakością, Dako ale ceny rolet zabijają, a także z innymi małymi firmami których bym nie wybrał.

A muszę wybrać w najbliższym czasie.

Skoro już kotlet odgrzany to ciężko się zdecydować na konkretnego producenta, bo jest setki małych firm klepiacych rolety w garażu.Ja mialem do czynienia z roletami Portos ale srednio u nich z jakością, Dako ale ceny rolet zabijają, a także z innymi małymi firmami których bym nie wybrał.

A muszę wybrać w najbliższym czasie.

Ja mam z Krispola, od września mieszkamy i do tej pory wszystko ok. W zasadzie zależało mi na tym, żeby kolor rolet był taki sam jak okien, no i plusem jest to że sąsiad tym handluję, więc ewentualny serwis mam obok. Wszystkie rolety sterowane radiowo, jeden duży pilot z możliwością sterowania każdej rolety z osobna, przyporządkowanie do różnych grup lub całościowo.

Generalnie wszystko działa i jesteśmy zadowoleni, szczególnie w salonie gdzie mamy dosyć duże przeszklenia.

Mam wycenę miejscowego producenta z silnikami inel, cena raczej konkurencyjna, muszę zrobić kilka wycen.

Sam jeszcze nie wiem czy chce silniki zwykłe czy radiowe, od kilku firm slyszalem że zwykłe klawiszowe mniej awaryjne.Instalacje mam zrobioną przy każdym oknie oraz kabel puszczony do wiatrolapu który jednym klawiszem zamknie wszystkie na raz.