Tomek W 13.02.2016 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 (..) Zawilgocenie waty skalnej lub szklanej na minimalnym poziomie pogarsza jej izolacyjność dramatycznie ale tego nie wyczytacie z nalepki na rolce. Dla pianek OK (jak i celulozy lub styropianu) to zjawisko nie ma aż takiego wpływu ale nie powinno się o nim zapominać. (...), SM A może jakieś konkrety ? Co to oznacza "dramatycznie" ? A co można wyczytać na beczkach ze składnikiem A i B ? Trochę dziwnie wygląda podany parametr nasiąkliwości na komponentach pianek w postaci cieczy. Poniżej tabela z normy, w której wykonuje się konwersję parametrów cieplnych m.in. z uwagi na wilgotność. Dla wełny mineralnej jak i natryśniętej pianki poliuretanowej przyjmuje się tę samą zawartość wilgoci 0,15 m3/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hun19 15.02.2016 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Jeśli można dołączam się do pytania Peery 84 i dopisuję pkt 6 6. Planuję dać pianę do kalenicy by na stryszku umieścić rekuperator, czy w takim układzie między jętki mogę włożyć wełnę czy musi też być piana żeby nie łączyć dwóch systemów izolacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.02.2016 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Jeśli można dołączam się do pytania Peery 84 i dopisuję pkt 6 6. Planuję dać pianę do kalenicy by na stryszku umieścić rekuperator, czy w takim układzie między jętki mogę włożyć wełnę czy musi też być piana żeby nie łączyć dwóch systemów izolacji? Ad.6 Ja tak mam ocieplone poddasze i nic złego w tym nie widzę. Musisz tylko pamiętać o foli paroszczelnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NoName87 22.02.2023 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2023 Odgrzewam temat.Mam pytanie.Poddasze ocieplone pianą ale wcześniej nikt nie dał wieszaków.I teraz moje pytanie:1. Czy namierzyć gdzie idzie krokiew, wyciąć trochę piany, zamocować wieszaki itp następnie wypełnić luki pianą typu Polynor ?2. Namierzenie krokwi, przyłożenie laty do piany i montaż na bardzo długich wkrętach ciesielskich ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts