kamilsyga19 08.02.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Witam. Zakupiliśmy z żona gres polerowany chiński BALLENO 60x60. Na opakowaniu znajdowała się informacja, że na gresie jest położona warstwa wosku którą trzeba zmyć. Kupiłem SOPRO 701. Najpierw rozcieńczyłem go z wodą (1L sopro na 3 litry gorącej wody). Wymyłem nią podłogę a następnie ciepłą wodą powycierałem gres. Miałem wrażenie jak by pod palcami dalej był wosk dlatego naniosłem surowy sopro bez rozcieńczania na gres i dopiero to podziałało. Wosk zaczął się kulkować, widać było, że schodzi. Wymyłem to gorącą wodą i wypolerowałem na sucho. No i teraz impregnacja. kupiłem do tego SOPRO 719. I tutaj moje pytanie - pod światło na gresie widzę mazy, takie jak by ktoś ręką pomazał. Polerowałem to szmatką, myłem gorącą wodą z płynem do naczyń ale mazy dalej są - wyglądają tak jak by ktoś ręką przejechał po szybie, widać od razu że lekko tłuste jest. Czy przed impregnacją powierzchnia musi idealnia czysta jak lustro? Bo moim zdaniem bardzo ciężko będzie to aż tak doczyścić. Czy impregnat nakładać na to ? Boje się , żę nałoże impregnat a pod nim mazy zostaną na zawsze i już tego nie doczyścimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts