jacek.zoo 09.02.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 witam, mam mały problem, dom parterowy bez uzytkowego poddasza, miedzy kuchnia, pokojem a spiżarnia jest 4 kanałowy komin wentylacyjny, i tak jeden kanał jest otwarty na kuchnie, drugi na spiżarnię, trzeci na pokój a do czwartego podpiety jest pochłaniacz. tak jak na załączonym zdjeciu. problem polega na tym że jak się w kuchni gotuje to w pokoju strasznie czuc kuchennymi zapachami, co moze byc powodem? jedyna moja teoria to pochlaniacz wypycha powietrze które "odbija" sie od komina i jest wpychane do kanału od pokoju. bo np w spizarni juz nie czuc. co myslicie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.02.2016 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Weż świeczkę, zapalniczkę i sprawdż kratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 09.02.2016 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 witam, mam mały problem, ... 1. co to jest ten "pochłaniacz" Czy to nazwa czwartego pomieszczenia Czy pomiędzy tym "pochłaniaczem", a "pokojem" nie ma żadnej ściany? 2. jeśli "pochłaniacz", to okap kominowy, to czemu go nie ma w kuchni, tylko jest za ścianą (w innym pomieszczeniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 10.02.2016 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 witam, mam mały problem, dom parterowy bez uzytkowego poddasza, miedzy kuchnia, pokojem a spiżarnia jest 4 kanałowy komin wentylacyjny, i tak jeden kanał jest otwarty na kuchnie, drugi na spiżarnię, trzeci na pokój a do czwartego podpiety jest pochłaniacz. tak jak na załączonym zdjeciu. problem polega na tym że jak się w kuchni gotuje to w pokoju strasznie czuc kuchennymi zapachami, co moze byc powodem? jedyna moja teoria to Ze zdjęć projektu domu (odnośnik z podpisu) wygląda,że faktycznie jest 4 kanałowy komin ale tylko dwa wyprowadzenia przez dach. Oznaczało by to,że masz je połączone po dwa razem i dlatego czuć zapachy gdy pracuje wyciąg okapu ( to nie jest pochłaniacz, bo ten filtruje powietrze, które wraca do kuchni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts