sidney 19.07.2004 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 będę musiał ocieplić styropianem zewnętrzne drewniane boki lukarn, zbite z desek calówek przed położeniem pokrycia na dach. Jak mam to zrobić? Na co mocować styropian do desek? czy dawać coś między styropian a deski (od wewnatrz będzie jeszcze wełna)? czy można zostawić sam styropian przymocowany do lukarn, czy trzeba połozyć klej i siatkę na to, aby to zabezpieczyć, bo elewacja będzie robiona w nastepnym roku ? może ktoś to przerabiał już u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 19.07.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 zalezy jak chcesz wykonczyc boki lukarn. ja mam boki wykonczone (tak jak caly dach) blacha wiec styropian jest przytrzymywany przez blache. od srodka tradycyjnie 15cm welny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 19.07.2004 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 na bokach lukarn bedzie tynk, taki jak na ścianach zewnetrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 19.07.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 U mnie właśnie to zrobili.Na deskach calówkach przybili styropian na gwoździe z dużymi plastikowymi kółkami, a czoło lukarny-murowane- styropian na klej.Na wszystko położyli klej z siatką i jeszcze raz mają połóżyć ten kleji zatrzeć.Potem obrobią blachą.Wiem ,że muszę na to dać jeszcze coś do gruntowania, tynk i farba.Chyba tak powinno być .Jak się mylę ,to podpowiedźcie. Od środka będzie wełna 16 cm. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 19.07.2004 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 logicznym się wydaje, aby także od środka dać styropian....taki przekrój styropian-deski-wełna nie pozwala na "oddychanie"wełny...pzdr ps. ale może tylko ja tak myślę................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 20.07.2004 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 To mozesz dac styropian + styropian lub zastosowac od srodka folie PE (w przypadku uzycia welny). Lub calosc wykonac przy za pomoca welny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 26.07.2004 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 sorry za głupie pytanie, ale jak zamierzacie mocować styropian/wełnę? między krokwiami lub w jętkach - OK, ocieplenie wchodzi w środek ale tu jest gładka, pionowa ściana z desek? nabijąć na nią jakieś listwy 15-20cm? do czegoś przecięż trzeba zamocować później płytę g-k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alice 26.07.2004 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Robert jak chcesz podjedź do nas i zobacz jak jest zamocowane. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w.rob 26.07.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Robert jak chcesz podjedź do nas i zobacz jak jest zamocowane. Kasia Super! Poproszę o namiary na priva Czy mógłbym podjechać we wtorek lub środę ale dopiero ok 19-tej? Nie będzie za późno? Ewentualnie w sobotę w ciągu dnia? pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 06.08.2004 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 Ja będęmiał lukarnę całą o konstrukcji drewnianej.W projekcie też jest wykończona tak jak ściany zewn.Jeszcze się nie zastanawiałem jak to będzie ale widzę, że może być problem. Śledzę ten wątek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 10.08.2004 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 ponawiam pytanie, bo wyczerpujacej odpoweidzi nie uzyskałem, a najbardziej mnie interesuje przymocowanie styropianu do desek, klej chyba raczej odpada, zostaja kołki ale jaki, plastokowe czy jakieś ze specjalnymi koncówkami poradźcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 10.08.2004 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Też czekam na podpowiedzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts