Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GŁĘBOKA wanna 140x70

Recommended Posts

Cześć

Szukam głębokiej wanny do małej łazienki.

W poprzednim mieszkaniu miałem uczciwą socjalistyczną żeliwną wannę w którą praktycznie mieściły się dwie osoby niewielkiego wzrostu.

Mimo wymiaru 140x70 gdy leżałem miałem kolana pod wodą.

Po przeprowadzce kupiłem wannę Kaldewei SANIFORM PLUS (o tym samym rozmiarze) ale okazało się że poziom wody ma taki że jak leżę to ciężko się w niej całkowicie zanurzyć.

Na papierze ma 41 cm głębokości ale praktycznie otwór odpływowy skraca ten wymiar do ok 32cm w najgłębszym miejscu.

Jest co prawda jej głębsza wersja o głębokości 48cm co by dawało ok 40cm praktycznej głębokości.

Wanna ta jest dość droga i zanim ją zamówię to chciałbym zapytać czy ktoś może doradzić inną głęboką wannę w tym rozmiarze.

Ewentualnie może być 140x75.

Edytowane przez tomaszna

Rozumiem Twój ból, teraz tak robią te wanny, że się człowiek dobrze nie zanurzy... I jeszcze często złośliwie górny odpływ robią tak, że nijak nie da się go zatkać nogą :lol2:

Też szukałem głębokiej wanny, ale się poddałem, kupiłem coś co było akurat dostępne.

Edytowane przez powell

>Kaldewei SANIFORM PLUS (o tym samym rozmiarze) ale okazało się że poziom wody ma taki że jak leżę to ciężko się w niej całkowicie zanurzyć.

Dzień dobry,

KALDEWEI posiada w swojej ofercie zestawy odpływowo-przelewowe COMFORT LEVEL, które podnoszą poziom wody o dodatkowe 5cm, tzn. uruchamiając dzwignię przy pokrętle zamykającym/otwierającym korek w dnie wanny, możemy wlać wodę do połowy pokrętła.

Więcej informacji na http://www.kaldewei.pl lub 22/720 16 03

pozdrawiamy

Kaldewei .

• 3 weeks później...