marti_btf 10.02.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Witajcie, Chciałbym wyremontować pokój dziecka. Ściany były celkowane przez poprzedniego właściciela mieszkania ale aktualnie wiadomo są jakieś ubytki, dziury oraz zarysowania (farba Latex Duluxa). Zauważyłem też, ze pod światło ściana mimo, że jest gładka ma kilka wybrzuszeń/nierówności - aby to zniwelować pewnie należałoby zaszpachlować całą ścianę. Chciałbym to samodzielnie poprawić i pomalować. Moje pytanie brzmi: W jaki sposób najlepiej wypełnić ubytki i zeszlifować tak aby po pomalowaniu nie było różnicy w fakturze/gładkości ściany. Zastanawiam się czy po zaszpachlowaniu ubytków i szlifowaniu, zagruntowaniu i pomalowaniu całej ściany nie będą widoczne tzw "Placki" po naprawach. Wiem że pewnie najlepiej byłoby poprawić całą ścianę ale jeżeli są okej to po co to ruszać... pewnie są jakieś sposoby na to aby poprawek nie było widać...Może po zrobieniu zaprawek - przeszlifować cała ścianę a nie tylko miejsca zaprawek...potem grunt i malowanie?Może podpowiecie jakieś optymalne rozwiązanie. ps. Czy ktoś z was montował kołki rozporowe przed cekolowaniem tak aby były wklejone ładnie w ścianę? Zdaje to egzamin czy i tak się wykruszy wszystko dokoła kołka po wkręceniu śruby? Czy znacie jakiś patent jak rozpuścić łatwo farbę lateksową. Mam pochlapane framugi od drzwi (są lekko chropowate) i nie mogę ich doczyścić a nie chce szorować bo to na jakąś okleinę wygląda i pewnie zejdzie podczas szorowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 18.02.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Gratulujemy odwagi i pomysłu. Super, że zdecydowałeś się na remont pokoiku dziecięcego. Jeżeli chcesz podzielić się z nami swoim przedsięwzięciem i przy okazji walczyć o fajne nagrody weź udział w naszym konkursie Remont Roku 2016. Zgłoś plan-projekt swojego remontu lub zrealizowaną przebudowę. Do wygrania nawet 10 tysięcy złotych Zgłoś się Dowiedz się więcej na www.remontroku.pl Pozdrawiamy Redakcja Muratordom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts