matusz8919 11.02.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witam rodzice maja dom kostka z lat 70 z płaskim dachem 10x11. Wspólnie z żoną zastanawialiśmy się nad kupnem mieszkania i wtedy zrodził sie pomysł żeby podnieść dach z podwyzszeniem dwuspadowy. Z racji tego że jestem zielony w budownictwie i w przepisach budowlanych chcialbym się zorietowac co i gdzie trzeba załatwiać. Jakie sa przybliżone koszty takiej inwestycji i czy ma sens.Dziękuję z góry za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 11.02.2016 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Robiłem niedawno wycenę wyszło 25 000 zł za same materiały -nadbudowa szkieletowa 1m wys.- konstrukcja dachu zrobiona z belek dwuteowych - dachówka , łaty , nie podałem robocizny bo to dla rodziny -do tego musisz doliczyć projekt i pozwolenia , dojdzie wynajem rusztowania , zrobienie wieńca betonowego chyba że budynek posiada ale wątpię , wełna i gipsy no i wykończenie całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.02.2016 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Po pierwsze to sprawdzenie czy miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego na to pozwala.Po drugie to projektant, który oceni czy stan techniczny i konstrukcja budynku na to pozwala.Po trzecie to projekt i na bazie niego wycena.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts