danio8871 11.02.2016 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witam wszystkich forumowiczów. Wynająłem mieszkanie, w którym posiadam ogrzewanie gazowe, piec BROTJE TOP ENERGY.Piec nie jest wyposażony w programator pokojowy ani żadne pogodynki. Proszę o pomoc jak go ustawić, jaką temperature na nim, by dawał ciepło w domu i był ekonomiczny. Zauważyłem, że w czasie działania w ciągu jednej godziny potrafi się załączyć nawet 20 razy i podgrzewać wodę do kaloryferów. Od wczoraj godziny 20:00 do dziś do godziny 10:00 rano zużył 4,276 m3 gazu gdzie również wczoraj na wieczór było mycie się, a ciepła woda również idzie z tego piecyka, a temperatura w mieszkaniu była prawie równa 20 stopniom.Nie posiadam termostatów na kaloryferze, jedynie pokrętła z podziałką od 0 do 5.Jetem zielony w tych sprawach, teraz nie ma mrozów i wydaje mi się że dużo więcej pali niż w grudniu. Proszę o pomoc jak mam go ustawić, jaką temperaturę na piecu (obecnie mam 40-45 stopni) i jak mam ustawić kaloryfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts