massi 11.02.2016 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witam,mam pewien problem i dlatego zwracam się do was o pomoc. Nie mam problemu aby stworzyć sufit podwieszany, kilka profili płyty i jest ok. Mój problem polega na tym, że chciałbym aby sufit obniżyć jak naj mniej tylko po to aby przykręcić płyty gk. Najlepiej aby było to bez stelaża płyty wkręcić bezpośrednio do stropu. Czy jest to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 11.02.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Z tego co kojarzę to profile kapeluszowe by się tutaj sprawdziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
massi 11.02.2016 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 O ile wtedy bylo by to opuszczone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgal 11.02.2016 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Profil taki ma 15mm wysokości i przykręca się go bezpośrednio do podłoża, więc o tyle (plus grubość płyty) obniżyłby się sufit. Innej metody nie widzę - kleić płyt do sufitu nie powinno się, a przykręcać też jakoś sobie nie wyobrażam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 11.02.2016 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witam, mam pewien problem i dlatego zwracam się do was o pomoc. Nie mam problemu aby stworzyć sufit podwieszany, kilka profili płyty i jest ok. Mój problem polega na tym, że chciałbym aby sufit obniżyć jak naj mniej tylko po to aby przykręcić płyty gk. Najlepiej aby było to bez stelaża płyty wkręcić bezpośrednio do stropu. Czy jest to możliwe? nie wiem czy chodzi Ci o sufit w bloku z wielkiej plyty czy w wybudowanym domu....jesli to drugie to nawet nie próbuj bez stelaza bo Ci rozwali sufit -stelaz jest nie tylko po to aby stworzyc konstrukcje ale tez bierze tez na siebie czsc naprezen itd...najlepiej to bys widzial jakbys GK przykrecil do wiezby po jednym sezonie do wymiany;) jesli chcesz obnizyc jak najmniej to po co wogole podwieszany....z samej gladzi mozna strop bardzo ladnie wykoczyc i Ci to zajmie 0,5-1cm..... a jak już chcesz podwieszac to jest tez taki cienki stelaz (nie pamietam jak sie nazywa) ale grubosc ma ok 2cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 11.02.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Paco - rigistil.Dla autora wątku - profil kapeluszowy o ile sufit jest równy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
massi 14.02.2016 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 właśnie tak się zastanawiam aby zrobić tynk gipsowy na suficie i to wygładzić. Ale boję się że będzie pękać po czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 14.02.2016 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 właśnie tak się zastanawiam aby zrobić tynk gipsowy na suficie i to wygładzić. Ale boję się że będzie pękać po czasie. nadal nie wiadomo gdzie ma byc ten sufit ale na to nigdy nie ma gwarancji, nawet z GK moze peknac jak zle sie zrobi laczenie. Ale mozna pozniej latwo albo gladzia "zalepic" albo sa silikonowe "wypelniacze"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
massi 14.02.2016 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Sufit do zrobienia w bloku z cegly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 14.02.2016 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Sufit do zrobienia w bloku z cegly. ja bym w takim razie nie bawil sie w GK chyba,ze planujesz tam jakies kable,halogeny....jak peknie to pociagniesz silikonem do uszczelnien i zamalujesz farba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metpol 15.02.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Potwierdzam, że najlepiej zastosować profile kapeluszowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 02.09.2016 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Wszystko co warto wiedzieć o suficie podwieszanym - jak jest zbudowany, jakie są rodzaje stelaży do sufitów, jakie są odległości mocowania. Artykuł w formie filmu: Więcej filmów poradnikowych - zobacz na murator.tv - Telewizja poradnikowa dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts