Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gonty bitumiczne firmy BP ktoś coś ?

krzysiek1976

Recommended Posts

Witam przymierzam się do zmiany dachu i pokrycia go gontem bitumicznym

obecnie na dachu mam blachodachówkę która niestety zjadł ząb czasu

przeglądając internet w poszukiwaniu gontów znalazłem gonty kanadyjskiej firmy „ BP „

w sprzedaży mają trzy typy Manoir, Everest42 i Yukon SB

piszą że są to gonty klasy Prestige i Premium modyfikowane jakimś elastomerem

jak to się ma do ich jakości znalazłem je na allegro

czy ktoś coś słyszał na temat tej firmy i ich produktów może już ktoś krył tym dach ???

Zadałem kiedyś pytanie co to znaczy "dożywotnia gwarancja" ? Nie uzyskałem odpowiedzi. Czy to znaczy, że do kończ życia inwestora? A może do kończ istnienia firmy? A może do końca życia tego gontu? Ta opcja wydaje mi się najbardziej prawdopodobna tylko nie określono tej żywotności. Trzeba się liczyć z żywotnością około 20 lat, no w porywach może 25. Wizualnie gont dość efektowny. Podobne produkują firmy w Europie np. Isola gont Tyri. Pozdrawiam.

• 7 months później...
Witam przymierzam się do zmiany dachu i pokrycia go gontem bitumicznym

obecnie na dachu mam blachodachówkę która niestety zjadł ząb czasu

przeglądając internet w poszukiwaniu gontów znalazłem gonty kanadyjskiej firmy „ BP „

w sprzedaży mają trzy typy Manoir, Everest42 i Yukon SB

piszą że są to gonty klasy Prestige i Premium modyfikowane jakimś elastomerem

jak to się ma do ich jakości znalazłem je na allegro

czy ktoś coś słyszał na temat tej firmy i ich produktów może już ktoś krył tym dach ???

Nie trzymałem w ręku, przyznam się. Ale nie widzisz problemu w kupowaniu czegoś z drugiej strony globu? Przecież na bank maja w sobie 40% ceny tylko transportu gotowego wyrobu. Spójrz na eBay ile tak kosztują naprawdę.

Moim zdaniem lepszy wybór producenta, który robi ukłon do rynku i oferuję coś w cenie dopasowanej do Polski, a lepiej jeszcze wyprodukowane w pobliżu. ;)