ASMUS 11.02.2016 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witam. Posiadam nowo wybudowany dom o powierzchni użytkowej 220m. Jestem na etapie zakupu kotła na paliwo stałe. Jaki kocioł (najlepiej ze spalaniem dolnym) z podajnikiem byłby optymalnym wyborem. Nadmieniam iż w domu jest instalacja ogrzewania podłogowego(salon,kuchnia,pralnia,łazienka i korytarz) oraz w kilku pokojach klasyczne grzejniki.Zależy mi żeby spalać zarówno węgiel jaki drzewo czy ekogroszek. Proszę o porady.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 11.02.2016 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 No i tu jest problem bo takiego kotła jeszcze nasi inzynierowie nie wymyslili zeby mozna w nim czysto spalac te paliwa ktore tu zostały wymienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASMUS 11.02.2016 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Więc co by Pan polecał??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASMUS 11.02.2016 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) ? Edytowane 11 Lutego 2016 przez ASMUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 11.02.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 (edytowane) ? Jakiej mocy potrzebujesz ten kocioł? Masz miejsce na bufor ciepła? Potrafisz obsługiwać kocioł z ręcznym zasypem? Poczytaj sobie jeszcze to: http://czysteogrzewanie.pl/kociol/co-za-duzo-to-niezdrowo-dobor-mocy-kotla-weglowego/ Edytowane 11 Lutego 2016 przez QIM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.02.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Witam. Posiadam nowo wybudowany dom o powierzchni użytkowej 220m. Jestem na etapie zakupu kotła na paliwo stałe. Jaki kocioł (najlepiej ze spalaniem dolnym) z podajnikiem byłby optymalnym wyborem. Nadmieniam iż w domu jest instalacja ogrzewania podłogowego(salon,kuchnia,pralnia,łazienka i korytarz) oraz w kilku pokojach klasyczne grzejniki.Zależy mi żeby spalać zarówno węgiel jaki drzewo czy ekogroszek. Proszę o porady.Dziękuję i pozdrawiam. Albo jak kolega QIM pisze, zwykły "śmieciuch" z dużym buforem albo jakiś podajnik z 12kW jeśli dom dobrze ocieplony, tego nie wiemy za mało napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts