piwko2006 11.02.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witam wszystkich!Trafiłem na to forum gdyż zacząłem jakiś czas temu remont poddasza.Jestem właśnie na etapie wykonywanie paroizolacji folią Delta Reflex. Zakupiłem stosowną taśmę i uszczelniacz do łączenia krawędzi i ich uszczelniania.Niestety jedna kwestia nie daje mi spokoju.Jak poprawnie wykonać obróbkę tej folii, ażeby nie "wiało" przy łącznikach, gniazdach, puszkach itp? Chcę wykonać popularne "wpuszczane" w sufit oświetlenie. Przewód przez folię bez problemu przeciągnę i zabezpieczę otwór taśmą, jednak co z oprawką ? Jak to poprawnie uszczelnić?Czy jedynym rozwiązaniem, które zapewni mi szczelność izolacji jest wykonanie obniżenia w stylu półki ? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie co do uszczelniania tych właśnie newralgicznych dla mnie miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/208376-obr%C3%B3bka-paroizolacji-przy-elementach-instalacji-elektrycznej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts