tomi66 12.02.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Witam,jestem zdecydowany na zakup jednego z dwóch traktorków firmy Stiga: - Tornado 2098 H Model silnika: 7250Moc (kW): 7,1 kW @ 2800 rpmMetoda koszenia: wyrzut boczny, mulczowanieSzerokość koszenia: 98 cmPrzekładnia: Hydrostatyczna cena 6900 https://www.stiga.pl/sklep/traktory_ogrodowe_2/traktory_ogrodowe_z_centralnym_agregatem_tnacym/traktory_ogrodowe_z_wyrzutem_bocznym/tornado_2098_h.html - Estate 3084 H Model silnika: PowerBuilt 3130 AVSSzerokość koszenia: 84 cmPrzekładnia: HydrostatycznaPojemność kosza: 240 L cena 9500 https://www.stiga.pl/sklep/traktory_ogrodowe_2/traktory_ogrodowe_z_centralnym_agregatem_tnacym/traktory_ogrodowe_z_koszem/estate_3084_h.html Różnica jest w silniku, Tornado ma silnik Stiga - nie wiem co to za silnik, Estate ma silnik B&S ale troche słabszy niż ten Stiga.Druga główna różnica to wyrzut boczny i z koszem, preferuje boczny bo nie zamierzam zbierać trawy (będzie koszony głównie sad), czy w wersji z koszem, jeżeli zdejmę kosz to da się kosić? Czy trawa nie będzie wyrzucana w górę? No nie wiem czy opłaca się dokładać do silnika B&S czy te silniki Stiga dadzą też rade? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miachlbyk 13.02.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Jeżeli tylko z tej Firmy to na silniku B&S nie bierz z silnikiem Stiga bo to tani chińczyk i z częściami mogą być problemy za jakiś czas a do B&S części będą zawsze,jak kupisz z koszem to trawa będzie wyrzucana do tyłu chyba że założysz deflektor wtedy będzie wyrzucana na bok lub do dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 18.02.2016 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Był kiedyś w Krakowie sklep firmowy z kosiarkami stiga , ale go już nie ma ... Silniki B&S są sprawdzone , pracują w większości kosiarek i traktorków i sprawują się bez zarzutu . U mnie 25 a koszę w sezonie raz w tygodniu i nigdy nie zawiódł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts