szala18 12.02.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów może powiedzieć jak u nich po wykonaniu wyglądają ww. tynki ? czy rzeczywiście są gładkie i twarde ? a jeżeli tak to który będzie lepszy z nich ? na jakie parametry warto zwrócić uwagę przeglądając kartę charakterystyki ?? a może cementowo wapienne były by lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szala18 12.02.2016 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 nikt nie ma doświadczeń w zakresie porównania tych dwóch produktów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekbet 13.02.2016 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Witam właśnie Ekipa dziś mi skończyła KNAUFA DIAMANT powiem tak sam spróbowałem jeden kawałek ściany na listwach to żeby je zdemontować potrzebny jest przecinak i młotek Co do gładkości to zależy od ekipy ja mam bardzo gładkie pod malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekbet 13.02.2016 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 Rozmawiałem z ekipą nie ma sensu chyba że masz dużo kasy żeby póżniej to szpachlowaDiamant jest bardzo twardy i super gładki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 13.02.2016 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 nikt nie ma doświadczeń w zakresie porównania tych dwóch produktów ?? ... a kto tynkuje połowę domu jednym tynkiem a później drugą połowę innym tynkiem ??? Możesz tylko otrzymać takie odpowiedzi jak powyzej - ja taki mam i jest najlepszy we wszechswiecie. Od tynkarzy dowiesz się którym łatwiej robi i na którym maja lepszy upust (filozofia robola). Reasumują masz problem.... Notabene ja bym brał z Doliny Nidy i to z zupełnie innego powodu niż ty pytasz. Po drugie jakość tynków zalezy od ekipy a nie od tynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobieta na budowie 14.10.2016 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Odradzam wykonania tynków Dolina Nidy, zdecydowałam się na ich tynki cementowo-wapienne w pomieszczeniach tzw mokrych (łazienka, kotłownia oraz garaż). Położone były super, gładkie, wydawało się bez zastrzeżeń, ale jak przyszło do położenia na nich płytek, okazało się że są kruche i za słabe. Przyjechał przedstawiciel, stwierdził bez żadnych badań że tynki są ok, zaproponował złożenie reklamacji i tak też zrobiłam, niestety nic z tego nie wynikło. Tynki trzeba było skuć i położyć nowe. Szkoda nerwów i pieniędzy na materiały z tej marki. Mogę polecić z kolei tynki gipsowe Knaufa Diamant, mam je w pozostałych pomieszczeniach, są mocne, gładkie, gotowe do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mahogany6 15.10.2016 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 ja myślałam o knauf diamant bo jedni wykonawcy zachwalali, ale generalny wykonawca proponuje nam dolinę nidy zeta. czy to dobry wybór? zależy mi na tym żeby był twardy i nadawał się do malowania. Czy robić nim także łazienkę? a sufity na terrivie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 15.10.2016 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Odradzam wykonania tynków Dolina Nidy, zdecydowałam się na ich tynki cementowo-wapienne w pomieszczeniach tzw mokrych (łazienka, kotłownia oraz garaż). Położone były super, gładkie, wydawało się bez zastrzeżeń, ale jak przyszło do położenia na nich płytek, okazało się że są kruche i za słabe. Przyjechał przedstawiciel, stwierdził bez żadnych badań że tynki są ok, zaproponował złożenie reklamacji i tak też zrobiłam, niestety nic z tego nie wynikło. Tynki trzeba było skuć i położyć nowe. Szkoda nerwów i pieniędzy na materiały z tej marki. Mogę polecić z kolei tynki gipsowe Knaufa Diamant, mam je w pozostałych pomieszczeniach, są mocne, gładkie, gotowe do malowania Raczej nie kobieta na budowie tylko kobieta z marketingu Knaufa - takie wywody obrazaja czytających. Gdzie Knauf ma pokłady gipsu w Polsce ? Na fałdach pokopalnianych i po elektrowniach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LEXAR 24.11.2016 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Raczej nie kobieta na budowie tylko kobieta z marketingu Knaufa - takie wywody obrazaja czytających. Gdzie Knauf ma pokłady gipsu w Polsce ? Na fałdach pokopalnianych i po elektrowniach ? Wszyscy liczący się producenci tynków gipsowych korzystają z gipsu z odsiarczania spalin elektrowni - a więc: Knauf - Bełchatów, Baumit Bełchatów, Dolina Nidy - jest na terenie Elektrowni Pątnów-Adamów-Konin. Gips kopany nie jest stosowany przy tynkach gipsowych - gips z elektrowni jest bardziej stabilny (brak domieszek itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodziom777 17.09.2024 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2024 Witam, odgrzeję kotleta. Stoję przed wyborem tynku Knauf Diamant lub Dolina Nidy Zeta, wykonawca jest bardziej za Zetą. Teraz prośba o opinie na temat tych tynków, z pewnością już dziś więcej osób ma coś więcej do powiedzenia po latach użytkowania. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodziom777 20.09.2024 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2024 Z tego co się dowiedziałem to Zeta jest twardy i nadaje się również do łazienek, oraz że ma mniejsze "ziarnka piasku" niż ten z Knaufa, ale widzę że opinii wciąż brak od was.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts