Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dolina Nidy Zeta vs Knauf Diamant

Recommended Posts

Witam, czy ktoś z szanownych forumowiczów może powiedzieć jak u nich po wykonaniu wyglądają ww. tynki ? czy rzeczywiście są gładkie i twarde ? a jeżeli tak to który będzie lepszy z nich ? na jakie parametry warto zwrócić uwagę przeglądając kartę charakterystyki ??

a może cementowo wapienne były by lepsze :)

Gość grend
nikt nie ma doświadczeń w zakresie porównania tych dwóch produktów ?? :(

... a kto tynkuje połowę domu jednym tynkiem a później drugą połowę innym tynkiem ??? Możesz tylko otrzymać takie odpowiedzi jak powyzej - ja taki mam i jest najlepszy we wszechswiecie. Od tynkarzy dowiesz się którym łatwiej robi i na którym maja lepszy upust (filozofia robola). Reasumują masz problem....

Notabene ja bym brał z Doliny Nidy i to z zupełnie innego powodu niż ty pytasz. Po drugie jakość tynków zalezy od ekipy a nie od tynku...

• 8 months później...
Odradzam wykonania tynków Dolina Nidy, zdecydowałam się na ich tynki cementowo-wapienne w pomieszczeniach tzw mokrych (łazienka, kotłownia oraz garaż). Położone były super, gładkie, wydawało się bez zastrzeżeń, ale jak przyszło do położenia na nich płytek, okazało się że są kruche i za słabe. Przyjechał przedstawiciel, stwierdził bez żadnych badań że tynki są ok, zaproponował złożenie reklamacji i tak też zrobiłam, niestety nic z tego nie wynikło. Tynki trzeba było skuć i położyć nowe. Szkoda nerwów i pieniędzy na materiały z tej marki. Mogę polecić z kolei tynki gipsowe Knaufa Diamant, mam je w pozostałych pomieszczeniach, są mocne, gładkie, gotowe do malowania :)

Gość grend
Odradzam wykonania tynków Dolina Nidy, zdecydowałam się na ich tynki cementowo-wapienne w pomieszczeniach tzw mokrych (łazienka, kotłownia oraz garaż). Położone były super, gładkie, wydawało się bez zastrzeżeń, ale jak przyszło do położenia na nich płytek, okazało się że są kruche i za słabe. Przyjechał przedstawiciel, stwierdził bez żadnych badań że tynki są ok, zaproponował złożenie reklamacji i tak też zrobiłam, niestety nic z tego nie wynikło. Tynki trzeba było skuć i położyć nowe. Szkoda nerwów i pieniędzy na materiały z tej marki. Mogę polecić z kolei tynki gipsowe Knaufa Diamant, mam je w pozostałych pomieszczeniach, są mocne, gładkie, gotowe do malowania :)

Raczej nie kobieta na budowie tylko kobieta z marketingu Knaufa - takie wywody obrazaja czytających. Gdzie Knauf ma pokłady gipsu w Polsce ? Na fałdach pokopalnianych i po elektrowniach ?

• 1 month później...
Raczej nie kobieta na budowie tylko kobieta z marketingu Knaufa - takie wywody obrazaja czytających. Gdzie Knauf ma pokłady gipsu w Polsce ? Na fałdach pokopalnianych i po elektrowniach ?

Wszyscy liczący się producenci tynków gipsowych korzystają z gipsu z odsiarczania spalin elektrowni - a więc: Knauf - Bełchatów, Baumit Bełchatów, Dolina Nidy - jest na terenie Elektrowni Pątnów-Adamów-Konin.

Gips kopany nie jest stosowany przy tynkach gipsowych - gips z elektrowni jest bardziej stabilny (brak domieszek itp)

• 7 years później...