nikt ważny 04.10.2016 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Milo ze moglismy pomoc Jakby co to pisz smialo Pamietasz Gierka i jego slowa ? Pomożecie? Pomożemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 05.10.2016 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 nikt ważny - dzięki i mam nadzieję, że te uśmieszki nie świadczą o zrobieniu mnie w bambuko! Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 05.10.2016 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2016 To byloby a nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 16.10.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Wracam, bo po kilku tyg. znajmy zapytał mnie czemu fafowcy nie wyjęli klinów. Rzeczywiście mam ich 8-10 po każdej stronie, czyli w drzwiach balkonowych i fancuskich nawet 20szt. na 2 strony. Samemu wyjmować to czas i niebezpieczeństwo, szczególnie na zewn. na piętrze. Montażyści coś powiedzieli, żeby nie wyjmować tych od dołu, ale widzę, że po skręceniu okien nawet i one są luźne. Czy czasami standardowy montaż nie powinien kończyć się wyjęciem klinów i uzupełnieniem pianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 16.10.2016 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Czy czasami standardowy montaż nie powinien kończyć się wyjęciem klinów i uzupełnieniem pianki? Powinny pozostać niektóre kliny. Było wielokrotnie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 16.10.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Dzięki bwojtek. Ale jak widzisz mam ich b. dużo i czy nie powinienem wezwać montażystów w celu zdjęcia np. 75% i zapiankowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.10.2016 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Dzięki bwojtek. Ale jak widzisz mam ich b. dużo i czy nie powinienem wezwać montażystów w celu zdjęcia np. 75% i zapiankowania? Jeszcze pare lat temu większość montazy jakie widziałem kończyła się tak jak Twój (ówczesnych ekip montażowych z których korzystałem też). Dziś uważam, że zarówno wyjęcie klinów (bo wiem ktore) to część montażu. Tak samo jak zdjęcie folii ochronnych. Ale jak sam zauważyłeś: to czas i niebezpieczeństwo. Dlatego mój montaż jest o 2 zł na metrze droższy niż tych, co wstawiają szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 16.10.2016 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Wracam, bo po kilku tyg. znajmy zapytał mnie czemu fafowcy nie wyjęli klinów. Rzeczywiście mam ich 8-10 po każdej stronie, czyli w drzwiach balkonowych i fancuskich nawet 20szt. na 2 strony. Samemu wyjmować to czas i niebezpieczeństwo, szczególnie na zewn. na piętrze. Montażyści coś powiedzieli, żeby nie wyjmować tych od dołu, ale widzę, że po skręceniu okien nawet i one są luźne. Czy czasami standardowy montaż nie powinien kończyć się wyjęciem klinów i uzupełnieniem pianki? Czy kliny są z drewna? Czy montażyści posadowili okna na podporach z tworzywa sztucznego? Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 16.10.2016 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 cezary.pl -kliny na przy ościerznicy są z drewna, a plastikowe ustalające są w środku po otwarciu okien je widać.Wszystko gra, folię zewn. sam ściągnąłem, wewn ściągnę wiosną, ale wyciąganie górnych klinów z zewn. strony i uzupełnianie pianki jest po prostu niebezpieczne -chyba bałbym się, szczególnie dla okna francuskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 17.10.2016 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Kliny ustalajace ?O ile dobrze kojarze sa to dystanse transportowe wciskane w pierwszy rowek oscieznicy i maja za zadanie stabilizowac skrzydlo na czas transportu Po zamontowaniu okna je sie wyjmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 17.10.2016 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 nikt ważny -OK, dystanse transportowe Wydaje mi się, że w kilku miejscach je zostawili, ale sprawdzę to -chodzi o małe białe plastiki widoczne po otwarciu okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 17.10.2016 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 są one zbędne więc spokojnie możesz wyjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 06.11.2016 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 U mnie nastąpił już cdn. Fafowcy przyjechali wymienić 1 okno na gwarancji i upomniałem się o te 400 szt drewnianych klinów (ponad 20 okien/drzwi x ok. 20), a oni na to, że jak zdjąłem już folię ochronną to nie da rady, bo piankowanie to zagrożenie do upaprania okien, a jest wiatr itd. A ja na to, że to właśnie oni kazali mi w ciągu miesiąca zdjąć koniecznie folię ochronną i że to oni wpędzili mnie w problem. Oni, że zrobią to tynkarze wiosną... A ja o BHP - osobiste piankowanie na piętrze otworów zewn. u góry jest naprawdę niebezpieczne i dlaczego mnie nie poinformowali, że tego nie zrobią? A z tynkarzami może być różnie - jak będę im patrzył na ręce to OK, ale jak nie przypilnuję, to mogą zrobić różnie i mogą zostawić dziury, bo to nie jest w ich zakresie.... Nie spodziewałem się takiej sytuacji, nikt mnie nie uprzedzał o klinach itp. -kto ma rację ja czy oni? Zadzwonię do OknoPlast i zapytam jak faktycznie wygląda ta procedura, bo zaczyna być komicznie i powiem Wam, że na budowie co chwilę wyskakują takie "problemy" bo fafowcy nie chcą się napracować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 17.11.2016 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Podbijam. Czyli u Was nie ma takiego problemu, czy wyciągają kliny tynkarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.11.2016 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) Słuchaj. Komicznie to dla majstrów brzmi argument o bhp.. Może dla Ciebie jest to poważna sprawa, ale jak ja, pianista balansuję na parapecie trzymając się świeżo zamontowanej ramy to nikogo nie obchodzi niebezpieczeństwo.. czuję się wtedy zwykłym robolem za którego pracę chciano by zapłacić pięć dych dniówki. Ale na bok te uwagi: jako firma wyjmuję kliny. Raz - inaczej nie się przykleić folii, dwa - właśnie z tego powodu o którym napisałeś: klient tak uwalił sobie okno pianą, że aż oczy mnie bolały od patrzenia. Od tej chwili usuwam kliny w ramach swojego montażu (są wyjątki - np. czasem drzwi stalowe). Tylko że na to potrzeba dodatkowych paru minut... tak samo jak na zerwanie folii z okien (bo też uznaję to za część montażu). No, ale ja jestem m.in. dlatego droższy niż moja konkurencja po sąsiedzku. PS. co do wyciągania klinów przez tynkarzy: co dadzą radę to wyjmą, inne zabiją mocniej przestawiając ustawienie okna, a jak wyjmą to jestem niemal pewien, że w dziurę wepchną resztki obciętej piany (a nie nową pianę zaplikowaną z puszki) Edytowane 17 Listopada 2016 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 17.11.2016 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Zależne od dogadania się z klientem. Tynkarz chyba nie jest od tego. Po oknach trzeba coś zrobić, po elektryku pozamykać gniazda, po murarzu poskuwać resztki szalunków i coś jeszcze? Myslę że jakby każdy zrobił co do niego należy i na końcu jeszcze posprzątał to inwestorzy mieliby milion mniej zmartwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 24.11.2016 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Dzięki - tylko szkoda, że nikt przed tym nie ostrzega, nawet na trym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts