soupie2 14.02.2016 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Witam,proszę was o doradzenie, którego producenta wybrać. 1. PRODUCENT : VETREXProfil: VEKA V82Współczynnik Uw: 0.96 (W/m2K)Współczynnik Rw: 33 (-2; -6) dB. (C; Ctr)Cienki zgrzewSzyby:4-18-4-18-4 U=0.5 EN673Pakiet: 4-18-4-18-4Współczynnik przenikania energii (gn) 51-53%Współczynnik przenikania światła (Lt) 72-74%Ramka międzyszybowa: Master Therm CzarnaKlamki: Roto Swing Secustik link: http://www.vetrex.com.pl/oferta/okna-premium/v82.html 2. PRODUCENT: WITRAŻProfil: VEKA Softline 82Szkło: 4L/18ACB/4/18ACB/4LListwa: StandardoweSzpros: 18 DĄB BAGUw = 1.0 Rw = 34(-1;-5)Okucie: RU standardowe,R standardowe MACOWZM skrzydło: Stal skrzydła standardowaKlamka: Standardowa brązowa link: http://www.witraz.eu/pcv/veka-premium/veka-softline-82.html 3. PRODUCENT: ADAMSProfil: VEKA SL 82Typ : OKNO 2-SK.(R+UR) 1850 x 1280Szyba (48): 4TM/18A/4/18A/4TM - 48mm (Ug=0,5 W/{m2*K} g=50% Lt=72%)Ramka: ciepła ramka kolor czarny (pakiet 3-szybowy)Okucie: Siegenia Titan AF Uszczelka: uszczelka czarna Uw: współczynnik przenikania cieplnego 0,811 W/m2Kramka stalowa w standardzie, zaczepy antywyważeniowe Klamka ALU SECUSTIC link: http://adams.com.pl/oferta?view=oferta Cenowo wszyscy wychodzą bardzo podobnie.W wypadku okien Witraż mam dodatkowo gratis ciepły montaż( folie paro-przepuszczalną i paroizolacyjną). Chciałbym również wiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę podczas zamówienia i montażu.Dziękuje i liczę na waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.02.2016 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Poz. 2 - powinieneś poprosić o lepszą klamkę (sekustic). Adams - podaje dziwnie dobry wynik Uw (może dla okna referencyjnego)? Bo wydaje mi się że dla ich pakietu na ramce stalowej powinno wyjść trochę słabiej. Nie na tyle, by widzieć różnice, ale skoro podajesz wartości to wypada, by były rzetelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 15.02.2016 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Poz. 2 - powinieneś poprosić o lepszą klamkę (sekustic). Adams - podaje dziwnie dobry wynik Uw (może dla okna referencyjnego)? Bo wydaje mi się że dla ich pakietu na ramce stalowej powinno wyjść trochę słabiej. Nie na tyle, by widzieć różnice, ale skoro podajesz wartości to wypada, by były rzetelne. Wszystkie podane wyniki są dziwne i na pewno nie odnoszą się do tej samej konstrukcji. W programie Adamsa wybrano ramkę ciepłą czarną a podana wartość Uw =0,811 odnosi się tylko do konkretnego okna z taką właśnie ramką a nie referencyjnego. Oferent nie wyedytował oferty i dlatego pozostał zapis,że niby ramka jest stalowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soupie2 16.02.2016 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 już wybrałem....opcja pierwsza VETREX.Dodatkowo dobrałem uszczelnienie od zewnątrz taśmą rozprężną Ibruck 600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkoo 07.06.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Podczepie się pod temat. Stoje przed identycznym dylematem dot.okien w profilu veka sl 82 (dodatkowo jeszcze dako dpb 82 i ms evolution 82 - ale to inny profil). Które z tych okien jest najlepsze, który producent dba o klienta po sprzedaży produktu? Cenowo wygląda to bardzo podobnie, różnica między najtańszym kpl, a najdroższym to 2k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszkoo 07.06.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Witraż wyszedł na vece najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujekbaniu 28.03.2017 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2017 I jak wrażenie po roku ? Sam teraz nie wiem co brać, Vetrex, Adams (veka 82) czy też oknoplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jammo 03.04.2017 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Też przez ponad 2 miesiące miałem taki dylemat,pytałem , szukałem , robiłem wyceny u kilku producentów , by na koniec ograniczyć się do Vertex - Adams -Krispol. Ostatecznie zdecydowałem się na okna Adams , ale zrezygnowałem z wcześniej rozważanych Veka 82 i wybrałem Ideal 8000 na profilu Aluplast. Zaważyły opinie ekspertów dotyczące okuć Siegenia Titan AF, grubszy profil 85 oraz lepsza konstrukcja wewnętrznej 3 uszczelki, oraz głównie bdb opinie o tych oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts