Karato 14.02.2016 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Witajcie Może ktoś już przede mną miał ten sam dylemat i doradzi: Mam (600 mb ogrodzenia) ponad 8000m2 posesji do ogrodzenia - musi to być koniecznie ogrodzenia wysokie i stabilne z podmurówką - mam duże psy i nie powinny móc przez takie ogrodzenie pójść same na spacer Biorę pod uwagę dwa rodzaje ogrodzenia: 1. panele betonowe ( + to stabilność, - to koszmarny wygląd ) 2. panele metalowe ( + wyglądają dużo lżej , - nie jestem pewna, czy wytrzymają napór 60 kg psa ) z uwagi na całkiem sporą ilość tego ogrodzenia jak domyślacie się cena jest dość istotna może jest jeszcze jakaś trzecia opcja ogrodzenia tej posesji - chętnie dowiem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik666 14.02.2016 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 MIalem podobny dylemat,zdecydowala cena.Ogrodzenie betonowe wyszlo najtaniej ,obsadzilem roznymi drzewami za chwile bd prawie nie widoczne, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karato 14.02.2016 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Dzięki za radę - również brałam pod uwagę zasłonięcie brzydoty betonu roślinami - jest niestety jeden szkopuł - rośliny liściaste będą ukrywały go jedynie latem-jesienią, natomiast iglaki odpadają - psi mocz na nie kiepsko działa dlatego tak się nad tym głowię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik666 14.02.2016 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Na jednej stronie tez mam maty wiklinowe powiem szczerze ze dodaja uroku.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mam_plan_na_dom 18.02.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Co do obsadzenia roślinnością - pomyśl o ałyczy, rośnie szybko i kłuje. Na początku po posadzeniu trzeba ją dość mocno przycinać, żeby się rozkrzewiła i nie łysiała od dołu. Poczytaj tutaj:http://forum.poradnikogrodniczy.pl/jaki-krzew-na-zywoplot-t9857.htmlhttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=33&t=535&start=154 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patipati 23.02.2016 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Witajcie Może ktoś już przede mną miał ten sam dylemat i doradzi: Mam (600 mb ogrodzenia) ponad 8000m2 posesji do ogrodzenia - musi to być koniecznie ogrodzenia wysokie i stabilne z podmurówką - mam duże psy i nie powinny móc przez takie ogrodzenie pójść same na spacer Biorę pod uwagę dwa rodzaje ogrodzenia: 1. panele betonowe ( + to stabilność, - to koszmarny wygląd ) 2. panele metalowe ( + wyglądają dużo lżej , - nie jestem pewna, czy wytrzymają napór 60 kg psa ) z uwagi na całkiem sporą ilość tego ogrodzenia jak domyślacie się cena jest dość istotna może jest jeszcze jakaś trzecia opcja ogrodzenia tej posesji - chętnie dowiem się mam ten sam problem. Ogrodzenie musi być trwałe - wytrzymać w razie potrzeby napór psa, i niezbyt drogie (potrzebujemy ogrodzić działkę 3tys metrów, wysokość ogrodzenia około 2 metrów). Biorę pod uwagę ogrodzenie betonowe z paneli albo z pustaka łupanego (ewentualnie z wstawką metalową). i takie pytanie czy te ogrodzenia metalowe są grube? dziś wybór jest na pewno większy niż lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts