Jastrząb 23.02.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Nikt nie bierze pseudofachowca i jeszcze mu płaci aby ten zrobił coś źle. . Zgoda. Ale duzo osob sie cieszy ze znalazla bardzo tanieiego "Fachofca" a nie nabiera podejrzen co do jego fachowosci w zwiazku z bardzo niska cena. Oczywiscie wysoka cena nie jest gwarancja fachowosci, ale podejrzanie niska cena jest bardzo czesto gwarancja niskiej jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 23.02.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 (edytowane) Oczywiscie wysoka cena nie jest gwarancja fachowosci, ale podejrzanie niska cena jest bardzo czesto gwarancja niskiej jakosci. Ja bardziej zauważyłem, że jak ktoś da cenę 2x wyższą to ma po prostu zarobek 2x wyższy. Podejścia do pracy nie zmienisz, to się ma we krwi. Cenę fachowcy biorą na podstawie zasobności Inwestora: okolica, dom, samochód itd Edytowane 23 Lutego 2016 przez Gos**c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 23.02.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 A ja czasami im zazdrościłem tej nieświadomości. Najgorsze jest to, że oni nieświadomie polecają usługi tych pseudofachowców.. Patrząc z tej strony to faktycznie oni mają święty spokój i błogą nieświadomość... a dom przecież i tak stoi, a już że płytki na wannie nie schodzą się w narożnikach ... przecież po tygodniu nikt tego nie zauważa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 23.02.2016 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Ja bardziej zauważyłem, że jak ktoś da cenę 2x wyższą to ma po prostu zarobek 2x wyższy. Podejścia do pracy nie zmienisz, to się ma we krwi. Cenę fachowcy biorą na podstawie zasobności Inwestora: okolica, dom, samochód itd Wiesz co? Chyba trochę przesadzasz....u mnie pracownicy mają za m2 tyle ile tutaj jest sugerowane za m2..a gdzie narzędzia, auto, paliwo, zus, baza? ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 23.02.2016 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Chyba trochę przesadzasz....u mnie pracownicy mają za m2 tyle ile tutaj jest sugerowane za m2..a gdzie narzędzia, auto, paliwo, zus, baza....... A pochwalisz się jakie maja przygotowanie zawodowe (teoretyczne i praktyczne) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 23.02.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Praktyka, praktyka....praktyka ....szkolenia teoretyczne też się w firmach zdarzają, ale... .. Jeśli chodzi o nowinki techniczne itp. to już ja trzymam rękę na pulsie, a oni mają za zadanie zrealizować projekt tak jak sobie życzę...przeważnie się udaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 24.02.2016 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Wiesz co? Chyba trochę przesadzasz....u mnie pracownicy mają za m2 tyle ile tutaj jest sugerowane za m2..a gdzie narzędzia, auto, paliwo, zus, baza? ....... Więc Twoje koszty i zysk sugerują cenę x. Pewnie zrobiłbyś to taniej ale zysku by nie było a pracownicy musieli by się sprężyć. A co w wypadku jak cena była by dwa razy wyższa? Logiczne, że po prostu zysk będzie o wiele wyższy. Są też firmy, które nie mają dużo zleceń i wyrabiają referencje niższą ceną. No i takie firmy, które mają wysokie ceny i ludzi z łapanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.02.2016 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 (edytowane) Patatay: co robisz zawodowo? Prowdazisz firme, pracujesz dla kogos? Jezeli prowadzisz firme np. sprzedajaca i montujaca zmywarki, masz 2 pracownikow ktorzy to robia, spotykasz sie z ludzmi, ustalasz ceny itd... to czy cena dla Twojego klienta jest tak liczona: pracownicy+cena zakupu zmywarki = cena sprzedazy dla klienta? Ty nic nie zarabiasz? Jezeli sie wstrzelilem to dawaj - bo akurat mi zmywarka potrzebna. Jestes pracownikiem firmy, czy Twoj szef ma nie zarabiac na Twojej pracy? on ontworzyl firme, poniosl koszty, stworzyl Twoje stanowisko pracy. Walczy z zusem, US, inspekcja pracy. Czy on ma za darmo pracowac? Chcialbys tak robic? Prowadzic firme i robic to za darmo? Nie rozumiesz widze podstaw prowadzenia biznesu, oczekujesz ze za 35zl wezmiesz firme specjalizujaca sie w elewacjach, gdzie nasi ludzie tyle zarabiaja, a gdzie koszty, nadzor, nasz zysk. Czy Ty myslisz ze mi sie pieniadze rodza w takiej magicznej szafce w pokoju, i codziennie sobie stamtad wyciagam hajs? Jezeli tak, to jestes w bledzie. Nie jest tak, zarabiam na swojej pracy, ktora polega na m.in rozmowie z inwestorami, zapewnieniem zaplecza materialowego, organizacji pracy, nadzorem, doradztwem technicznym. Itd.... Powaznie to tak trudno zrozumiec? Jezeli jestes pracownikiem i zarabiasz 3000zl netto powiedzmy, kwota na potrzeby przeliczen, i pracujesz 172h w miesiacu, to zarabiasz 17,44 na godzine. Niewazne co robisz, czy jestes pracownikiem ochrony, serwisantem, kierowca , czymkolwiek innym, to Twoja stawka jest taka jaka jest. I takie otrzymujesz wynagrodzenie za swoja prace. Ewbud i ja pracujemy w ten sposob i to jest nasz zakres pracy: - spotkania, - rozmowa- doradztwo, - ofertowanie, - obsluga budowy (organizacja ludzi, materialu, itd) - fakturowanie- rozliczenie - niejednokrotnie windykacja To nam zajmuje czas... to co nasza stawka godzinowa ma rownac sie 0zl x .... na prawde mnostwo czasu? Ja na chwile obecna np nie nadazam z ofertowaniem, czesto sie z czyms nie wyrabiam, gdybym chcial pracowac 20h dziennie - moge to robic, tylko nie daje rady, ale za 0zl? To po co to robic, nie lepiej otworzyc browar przed tv i polezec, albo sobie cos porobic, cokolwiek? Edytowane 24 Lutego 2016 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaa900 24.02.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Ja osobiście bym nie polecała wełny mineralnej, gdyż ten materiał bardzo mocno chłonie wilgoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 24.02.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Praktyka, praktyka....praktyka ....szkolenia teoretyczne też się w firmach zdarzają, ale... .. Jeśli chodzi o nowinki techniczne itp. to już ja trzymam rękę na pulsie, a oni mają za zadanie zrealizować projekt tak jak sobie życzę...przeważnie się udaje Szkolenia pracowników... U mnie jedynie dekarze uczestniczyli regularnie w szkoleniach a ich szef sam prowadził szkolenia dla jednej z firm produkującej blachy na dachy. Reszta wykonawców to dobrze jak choć po zawodówce albo szkole średniej kierunkowej.... Tylko, że od kilkunastu lat szkół zawodowych nie ma, techników nie ma - gdzie więc współcześni kandydaci do zawodu mają się przygotowywać ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 24.02.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Ja osobiście bym nie polecała wełny mineralnej, gdyż ten materiał bardzo mocno chłonie wilgoć Olua, a na jakim doświadczeniu opierasz swoją opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 24.02.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Ja, jak płaciłem wykonawcom, to obliczałem sobie ile zarabiają za godzinę pracy... wypłatę dzieliłem przez ilość osobogodzin przepracowanych na mojej budowie. Uwierzcie, że były to spore stawki na godzinę. Gdy jeszcze ich praca była warta ceny to OK, ale często ich praca po prostu nie byłą idealną i nie była warta tej zapłaty. A ZUS i legalnych pracowników to może z 5 firm miało na 40 ... reszta to jednoosobowa działalność + pomocnik na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 25.02.2016 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 JGdy jeszcze ich praca była warta ceny to OK, ale często ich praca po prostu nie byłą idealną i nie była warta tej zapłaty. No i właśnie, że jakość nie jest warta ceny. Jeżeli ktoś robi źle to może powinien otrzymać 0 zł, a nawet powinien dopłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 25.02.2016 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Ja osobiście bym nie polecała wełny mineralnej, gdyż ten materiał bardzo mocno chłonie wilgoć Ale podobno dobrze sobie też z tą wilgocią radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 25.02.2016 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Reszta wykonawców to dobrze jak choć po zawodówce albo szkole średniej kierunkowej.... Tylko, że od kilkunastu lat szkół zawodowych nie ma, techników nie ma - gdzie więc współcześni kandydaci do zawodu mają się przygotowywać ?! Pisałem wcześniej - dwutygodniowe kursy w Urzędach Pracy A jak mieli "praktyki" za Odrą to już - eksperci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 25.02.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Ale podobno dobrze sobie też z tą wilgocią radzi Komunizm tez najlepiej radzil sobie z problemami ktore nie istnialy w innych systemach spolecznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 25.02.2016 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Komunizm tez najlepiej radzil sobie z problemami ktore nie istnialy w innych systemach spolecznych. No i tu dotykamy istoty jakości pracy budowlańców ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 25.02.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Chyba jednak nie zrozumiales :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 25.02.2016 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Zrozumiałem i to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 25.02.2016 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 http://regiodom.pl/portal/budowa/izolacje/ocieplenie-domu-sposoby-na-ocieplenie-scian-zewnetrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts