szala18 20.02.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 a ja chciałem zapytać odnośnie obróbki murłaty, na wiencu 25cm, leży w srodku murłąta 14x14, i tynkarz radzi żeby od wewnątrz powyżej sciany kolankowej domurować ytongiem rzestrzeń nad wiencem aby zakryć murłątę i to mi też otynkuje, ale myslalem że jeśli mam przewidzianie 30cm wełny ocieplenie to regipsy będą szły włąśnie od wieńca a nie od podmurowanego ytonga ? jak wy robiliście ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 20.02.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 nie widze sensu w tym co mowi ten tynkarz tj mowisz ocieplasz welna i zabudowujesz k-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 20.02.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Jeżeli miałbym tynkować dziś po raz drugi, od podłogi przybiłbym jakieś deski na wysokość poźniejszych listew podłogowych, tak by móc je później z licować z tynkiem. Dziś tam gdzie cokoliki są zrobione z płytek, ich górna część wykończona gipsem i farbą szybko się brudzi. Na kominku cokolik mam zlicowany z okładziną z płyt gipsowych i jest super..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 21.02.2016 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 a ja chciałem zapytać odnośnie obróbki murłaty, na wiencu 25cm, leży w srodku murłąta 14x14, i tynkarz radzi żeby od wewnątrz powyżej sciany kolankowej domurować ytongiem rzestrzeń nad wiencem aby zakryć murłątę i to mi też otynkuje, ale myslalem że jeśli mam przewidzianie 30cm wełny ocieplenie to regipsy będą szły włąśnie od wieńca a nie od podmurowanego ytonga ? jak wy robiliście ?? Tynkarz ma rację. Dzięki takiemu podmurowaniu dużo łatwiej jest połączyć ścianę z zabudową k-g. Tak to powinno wyglądać http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180095-TYNKI-MASZYNOWE-Gda%C5%84sk-Gdynia-gipsowe-cementowo-wapienne-R-K&p=4890804&viewfull=1#post4890804 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 22.02.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Dokładnie tak, tynkarz ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szala18 22.02.2016 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 ale do wieńca, też można sobie połączyć tą płytę g-k ? i nie ma problemu ? a czy wszystkie narożniki (90 stopni) powinny posiadać profile aluminiowe ? tynkarz twierdzi że tylko te narożniki gdzie są okna i kominy, przy innych narożach nie daje profilów .... mówi że daje się je na siatce w miejsach łączenia dwóch innych tynków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 23.02.2016 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Do tynków przeważnie stosuje się narożniki stalowe ocynkowane lub aluminiowe.Generalnie wszystkie narożniki powinny być zamontowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts