qiwek 15.02.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 (edytowane) Dzień dobry, chciałbym szanownych forumowiczów poprosić o opinię i radę. W zeszłym roku nabyłem bezpośrednio od dewelopera segment. Budynek wybudowany w 2012 roku, ale z powodów problemów z mediami do sprzedaży trafił dopiero w 2015. Tej zimy, przy wynoszeniu gratów na strych, zobaczyłem defekt w postaci popękanych i powyginanych belek podtrzymujących konstrukcje dachu. Szczególnie jedna płatew wygląda źle, jest mocno wykręcona i popękana. Załączam zdjęcie, proszę o opinie, do czego taki defekt się kwalifikuje. Dewelopera poinformuje obowiązkowo, chce tylko wiedzieć czego od niego wymagać i czym ewentualnie grozi pozostawienie tego w tym stanie, żeby mnie nie zbył. Czy mam wymagać szybkiej naprawy? Jak oceniacie stan widoczny na zdjęciach i czego może być to przyczyna? Widziałem na forum kilka podobnych tematów, ale u mnie wygląda to chyba najmniej korzystnie. Załączam zdjęcia. Z góry dziękuje za podpowiedzi i rady Edytowane 15 Lutego 2016 przez qiwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.02.2016 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Zastosowano mokre drewno, które uległo skręceniu. Gdy słup i miecze były połączone z płatwią na czop i gniazdo oraz odpowiednio wykonane połączenie płatwi pewnie można by tego uniknąć. Ocena możliwa po oględzinach na miejscu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młotek 29.02.2016 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 (edytowane) Właśnie . Odpowiednie połączenie na odpowiednie łączniki.Chociaźby był dopiero wątek po co wkręty do więźby. Edytowane 29 Lutego 2016 przez młotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts