maciejtoya 15.02.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Witam, Chciałbym zakupić schody strychowe ale nie wiem jakie. Analizując rynek w grę wchodzą schody fakro albo optistep (to chyba to samo).Mam kilka pytań: 1. Schody nożycowe czy drewniane?2. Jakie schody bedą dobre gdy odległość od podłogi na strychu do sufitu w pomieszczeniu poniżej to jakieś 35 cm ?3. Jak takie schody zabudować w takiej sytuacji?4. Czy wymiar 70x90 będzie ok ? Schody mają być dobre i tanie. Bez wodotrysków. Chce to zamontować wlasnymi silami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 16.02.2016 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Witam, W naszej ofercie dostępne są schody drewniane, metalowe oraz nożycowe - możemy zaproponować standardowe rozwiązania w zakresie termoizolacji oraz wersje przeznaczone do budynków energooszczędnych. W przypadku schodów strychowych kluczowe znaczenie ma wymiar otoworu w stropie oraz wysokość pomieszczenia w którym schody będą zamontowane. Na podstawie tych danych możemy dobierać konkretną wersję w zależności od własnych preferencji oraz wymagań. Proszę o podanie powyższych danych - postaram się dobrać kilka wersji Pozdrawiam Konsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 16.02.2016 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Między jętkami mam dokładnie 102 cm. Na szerokość mogę zrobić dowolnie, tj. tak aby schody o szerokości 60 albo 70 się zmieściły (dokręcę belki poprzeczne - proszę tylkoo podanie jakie wymiar mam zostawić pod dany typ).Wysokość pomieszczenia w którym bedą schody to 265 cm. Odległość od sufitu do podłogi z płyt OSB na strychu to około 35 cm.Interesują mnie schody drewniane lub nożycowe. Termoizolacja standardowa. Nie wydam wiecej na schody jak 60-650 zł. Im taniej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 17.02.2016 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Witam, W tej sytuacji mogę zaproponować najbardziej standardowe wersje z naszej oferty czyli model LWS Plus i LWK PlusOtwór w stropie powinien być przygotowany w rozmiarze handlowym schodów - skrzynia schodów jest pomniejszona fabrycznie o konieczny luz montażowy. Poniżej podaję ceny katalogowe: LWS Plus 70x100/280 445,00PLN + VAT/szt LWK Plus 70x100/280 510,00PLN + VAT/szt W przypadku zdecydowania się na zamówienie sugeruję kontakt z wybranym, lokalnym punktem dystrybucji produktów firmy FAKRO, gdzie można uzyskać korzystny rabat od podanej wyżej ceny katalogowej. Lista punktów zamieszczona jest na naszej stronie internetowej:http://www.fakro.pl/dystrybucja/gdzie-kupic/wszystkie-produkty/ PozdrawiamKonsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejtoya 19.02.2016 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Dziękuje za odpowiedz. Czy może mi Pan napisać co jest w standardowym wyposażeniu takich schodów ?Jak je zamontować w takiej sytuacji jak pisałem (odległość od podłogi na strychu do sufitu w pomieszczeniu poniżej to około 35 cm)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyszekT 21.02.2016 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Ja mam schody Fakro, takie z metalową drabinką. Tak sobie wyobrażam, że te drewniane, to 30-40 lat może wytrzymają, a później to jak będę miał 70 lat, to się pode mną załamią Więc kupiłem metalowe. Na starość kości się słabo zrastają... Montaż - licujesz skrzynię do sufitu i przykręcacz. Skrzynia ma ze 20 cm wysokości. A później możesz pozostałą wysokość niezakrytego stropu zabudować deskami, albo zostawić tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 28.09.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Witam, Poddasze użytkowe 280cm, nie mam ograniczeń co do otworu, więc jaki będzie optymalny? Taki jak wyżej 70x100cm? Poproszę o radę co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 29.09.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2016 Witam, Najcześciej wybierany rozmiar schodów strychowych to 70x120, 70x130 oraz 70x140. Jeżeli jest taka możliwość zawsze sugeruję zastosowanie skrzyni o długości jak wyżej- dzięki temu mamy zapewnione więcej mniejsca podczas wchodzenia po drabince - ma to znaczenie szczególnie kiedy wnosimy różne rzeczy (czasem dość duże) na strych, jest poprostu wygodniej. Z poważaniemKonsultant FAKRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hudy8 10.10.2018 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Witam. Jestem przy wyborze schodów strychowych oddzielających pomieszczenia mieszkalne ze strychem nieogrzewanym. Myślałem nad schodami firmy Fakro albo model LWK - 440zł albo cieplejsze LTK - 650zl. Czy jest sens dopłacać 200zl do cieplejszych schodów czy lepszym rozwiązaniem było by zrobienie skrzyni wypełnionej wełna mineralna i przykrycie schodów od góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts