Niechaj 11.10.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 pięknie! Mąż sam kładzie blachę i zajmuje się obróbkami? wow Szkoda betonu Wielkoformatowe betonopodobne widziałam gdzieś na forum, ale nie umiem sobie przypomnieć, gdzie. Nie chcesz prawdziwej jodełki z drewnianych klepek? U mnie będzie rozbielony jesion w jodełkę właśnie, jak w mieszkaniu, na podłogówkę daje radę -> http://www.parkietkomplex.eu/porady/jak_grzeje_drewno_na_podlogowce2.pdf Drzwi też mamy podobne, jodełka i szklenie Brawa dla męża, piękny wybór ja mojego próbuję przekonać do różowych drzwi, bo taką mam najnowszą koncepcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 12.10.2016 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Niechaj -jodełkę z klepek drewnianych uwielbiam ale wydaje mi się,że nie będzie pasować do klimatu tego domu.W sumie tak byłam nastawiona na beton,że teraz ciężko mi się przestawić. Jestem przekonana,ze Twoja jodełka powali mnie na kolana Podłoga musi być wytrzymała na piach, wodę , zarysowania itd.Przyjmujemy,że latem wszyscy będą biegać po domu w butach - nie chcę nikogo gonić z kapciami dlatego beton tak mi podpasował. Obawiam się,że drewno nie wytrzyma takiej eksploatacji. A i dzięki w imieniu męża... tak sam robi obróbki i kładzie blachę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitoo 19.10.2016 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Witaj alewe:) Pozwoliłam sobie zaglądnąć do Ciebie i widzę, że niezła stodoła się tu szykuje Wnętrza będą nowoczesne, ale bardzo klimatyczne. Gratuluję konkretnych przemyśleń co do projektu. Widzę w Tobie bardzo dużą świadomość jak to będzie wszystko wyglądało począwszy od samego projektu aż do wykończenia. Koncepcja na schody jest świetna. My od początku myśleliśmy o dywanowych ale też przemknęła mi myśl o takich, ale nie mogliśmy znaleźć wykonawcy. Będę podglądać jeśli pozwolisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 19.10.2016 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 ach, myślałam, że odrzucasz drewno na podłodze przez wzgląd na podłogówkę koncepcja i klimat wiadomka A żywica epoksydowa? Beton faktycznie pasowałby idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 19.10.2016 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2016 Sitoo-zapraszam . Co prawda za dużo ostatnio u nas się nie dzieje, ale liczę na jakieś sugestie wykończeniowe Koncepcję miałam jasno określoną, ale zmiana podłogi wymaga dużo więcej wysiłku i planowania. .... Szukam... Schody to też temat otwarty.... no jakoś tak bywa,że jedno by się chciało a rzeczywistość przynosi ...coś innego Niechaj-ścianki postawione, więc temat betonu czy żywic zamknięty. Czuję,że na panelach się skończy..... Będąc na etapie podłogowym... mam tysiąc koncepcji, ale żadna w moim odczuciu to jeszcze nie to.... Na tą chwilę rozważam panele w części dziennej i pasek płytek przy kuchni... opcja z miodową podłogą: http://images81.fotosik.pl/100/2e621b26786018a8med.jpg Nie myślałam o ciemnej podłodze, ale ta mnie oczarowała.... (zdjęcie z komórki) http://images82.fotosik.pl/100/a88e2bbeb38f11fdmed.jpg Jak na razie to ta wersja chyba najbardziej do mnie przemawia... http://images83.fotosik.pl/100/8cbf45678697058amed.jpg Podłoga na wystawce w sklepie wyglądała na ciemną... Na zdjęciach jest jaśniejsza... w katalogu też http://www.komfort.pl/pl/Panele-Pod%C5%82ogowe/D%C4%85b-Celtycki-Grafitowy-D%C4%85b-ciemny/p/429935#b Zastanawiam się, czy w świetle dziennym podłoga będzie bardziej jak na wystawce (ciemna dość mocno) czy jak w katalogu... Płytkę z przetarciami damy chyba w części wejściowej przy niebieskich drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitoo 24.10.2016 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Płytka z przetarciami jest ładna i będzie praktyczna:yes:Płytki wzorzyste są ładne i moja siostra ma podobne u siebie.Połączenie miodowo wzorzyste podoba mi się najbardziej, jest duży kontrast. Ale połączenie miodowo przetarciowe też będzie pięknie wyglądało moim zdaniem.Te ciemniejsze panele bardzo ładne, ale odnoszę wrażenie że na zdjęciu w necie ma inny odcień. Być może to kwestia światła, ale jeśli rzeczywiście to zastanowiłabym się czy w deszczowe dni nie zrobi się w domu jak w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Star Butterfly 26.10.2016 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Witaj wspaniały dom drzwi prawie takie same jak u nas tylko my mamy większy otwór z szybą i bardziej niebieski kiedy się budowalam brałam pod uwagę jeszcze mikrocement. Nie było problemu ze ścianami działowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitoo 26.10.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2016 Witaj, Jeśli pozwolisz zamieszczę kontrast podłogi u nas. Jeśli się nie zgadzasz na zaśmiecanie Twojej galerii obcymi zdjęciami to w mig usunę wpis Dębowa podłoga i szare płytki połączone są korkiem. Zdjęcie jest z bardzo bliska. W rzeczywistości tego korka prawie nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 27.10.2016 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Sitoo- dzięki za zdjęcie. Absolutnie ich nie usuwaj. Ten wątek założyłam tez do rozważań budowlanych . Tak właśnie korkiem będziemy łączyć. Z ciemną podloga z moich wizualizacji jest taki problem, że w zależności od światła wygląda inaczej. Mam próbnik gdzie ta podloga jest mocno grafitowa. Kiedy zaświeci słońce robi się satynowo- szara a na zdjęciu wygląda jeszcze inaczej. Muszę przyznać, że mam słabość do ciemnych podłóg, mebli, wnętrz. Doskonale widać to na blogu. Widzę, ze jasna podloga fajnie się komponuje z płytka ale wewnętrznie coś krzyczy- nie .Na ta chwile chyba najbardziej podoba mi się odcień ciemnej ze zdjęcia powyżej. Coś blisko tego jest dąb jasminowy ale ma sęki :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 27.10.2016 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Witaj wspaniały dom drzwi prawie takie same jak u nas tylko my mamy większy otwór z szybą i bardziej niebieski kiedy się budowalam brałam pod uwagę jeszcze mikrocement. Nie było problemu ze ścianami działowymi. Star Butterfly -dzięki Gdzie mogę obejrzeć Twój dom? Jestem ciekawa tych drzwi i w ogóle Mikrocement... hmmmm..... Jest jedna rzecz która znacząco hamuje kwestie podłogowe - koszty. Doczytałam w necie,że koszt takiej podłogi może sięgać koło 300zł/m2. To zdecydowanie za dużo. W sumie jakoś się nie łudzę,żeby koszt mikrocemetu zszedł poniżej 150zł/m2 razem z robocizną . Panele możemy założyć sami... Podłogi na dole mam coś koło 110m2- jak już to zrobiłabym całą w tym materiale...no chyba,że w sypialniach panele.... Może ktoś na forum-kto tu czasem zagląda ma jakoś bardziej rozkminiony temat takich podłóg, wykonawców i kosztów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitoo 27.10.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Sitoo- dzięki za zdjęcie. Absolutnie ich nie usuwaj. Ten wątek założyłam tez do rozważań budowlanych . Tak właśnie korkiem będziemy łączyć. Z ciemną podloga z moich wizualizacji jest taki problem, że w zależności od światła wygląda inaczej. Mam próbnik gdzie ta podloga jest mocno grafitowa. Kiedy zaświeci słońce robi się satynowo- szara a na zdjęciu wygląda jeszcze inaczej. Muszę przyznać, że mam słabość do ciemnych podłóg, mebli, wnętrz. Doskonale widać to na blogu. Widzę, ze jasna podloga fajnie się komponuje z płytka ale wewnętrznie coś krzyczy- nie .Na ta chwile chyba najbardziej podoba mi się odcień ciemnej ze zdjęcia powyżej. Coś blisko tego jest dąb jasminowy ale ma sęki :/. Właśnie ze względu na ten niepewny kolor poszukałabym czegoś innego. Rozumiem Twoje upodobanie do ciemnych podłóg, ale takiego kameleona odradzam. A i tak zrobisz jak zechcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 27.10.2016 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2016 Sitoo - na właśnie z tego powodu ten panel idzie na bok i szukam dalej... Trochę się dzieje... Wszystko jakby w trakcie...dach (tradycyjnie) okna (od tygodnia)elektryka (chyba skończone). Piękną mamy jesień -jak już przestanie padać... (klik na zdjęcie i będzie pięknie ) http://images81.fotosik.pl/119/671b82234be4feb1.jpg http://images84.fotosik.pl/118/9d292a791e09d41d.jpg http://images83.fotosik.pl/119/18fbf1a5232bc71a.jpg http://images81.fotosik.pl/119/4165c08bf1f53f49.jpg http://images81.fotosik.pl/119/c7dd53b7d9a1e231.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Star Butterfly 28.10.2016 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2016 Miałam temat ale skasowałam. Może kiedyś założę jeszcze (może jak w końcu kominek kupię ;P). Z powodu ceny, oraz z braku możliwości zobaczenia w naturze takiej podłogi, zrezygnowałam. Dom wśród drzew wygląda fenomenalnie. Jakby od zawsze tam było jego miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 30.10.2016 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Miałam temat ale skasowałam. Może kiedyś założę jeszcze (może jak w końcu kominek kupię ;P). Z powodu ceny, oraz z braku możliwości zobaczenia w naturze takiej podłogi, zrezygnowałam. Dom wśród drzew wygląda fenomenalnie. Jakby od zawsze tam było jego miejsce Nawet nie wiesz jak bardzo cieszą mnie te słowa w zasadzie taki efekt chcieliśmy osiągnąć. ... ideałem jest wrażenie, że dom żyje w symbiozie z otoczeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 30.10.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Zazdroszczę Wam tych starych drzew... Piękny widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 30.10.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Alewe pięknie. Nie mogę się napatrzeć, aż chciałabym się wprosić będąc we Wrocławiu Nie wiem czy zdecydowałabym się w Twoim przypadku na panele w części dziennej. Nie mogąc pozwolić sobie na beton zostałabym chyba przy jak największych płytkach betonopodobnych, a panele dała tylko w sypialniach (chyba że będziesz kazała ściągać wszystkim buty zanim wbiegną ). Ta niebieska z przetarciami tak jak napisałaś, mogłaby fajnie wyglądać w wiatrołapie przy drzwiach, a dalej poszłabym w kolor tego betonu z przetarć. Na ciemnej podłodze wg mnie bardziej widać kurz, a tak wchodząc z lasu trochę go pewnie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 02.11.2016 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 TsunamiM- z tego co widziałam, Twoje widoki są też do pozazdroszczenia ewedela - kto wie, może kiedyś będzie okazja do wproszenia się ) Z betonową podłogą jest tak,że niby jest jednolita-bo na całej powierzchni a z drugiej strony-przez różne przetarcia- jest różnorodna. W płytkach boję się trochę ich powtarzalności i efektu poprzecinania fugami. Najbardziej obawiam się efektu podłogi w "kwadraty". Panele... tu znowu jest kwestia wytrzymałości na zabrudzenia i... i zwiększa mi się ilość drewna w pomieszczeniach. Drewno miało być bardziej jako element mebli.. Jestem na etapie,że nadal wiem,że nic nie wiem.... nie czuję jeszcze tego.... :/ Nie wiem czy znajdę czas,żeby pochodzić po sklepach i pooglądać efekt płytek "na żywo". Może wtedy coś mi się wyklaruje . Na tą chwilę na budowie robi się elewacja - kładziemy styropian, potem siatka i to na tyle... resztę zostawiamy na czas kiedy już będziemy pomieszkiwać... Elektryka prawie gotowa do zrobienia jeszcze woda i podłogówka, PC , sufity , ścianka działowa w pokoju na antresoli, tynki i podłogi... coś ominęłam? 5 listopada mija równo rok kiedy pierwszy raz trafiliśmy na naszą działeczkę Wtedy nawet nie marzyłam,że po roku tak będzie wszystko wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sitoo 02.11.2016 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 Cześć Alewe. Byłam w poniedziałek u siostry i przypomniało mi się o Tobie i zrobiłam zdjęcia jej podłogi Płytki w kuchni są takie: W połączeniu z podłogą dębową (dąb naturalny taki jak u nas) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 02.11.2016 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2016 W takim razie - gratuluję SSZ! świetnie wygląda to dodatkowe okno, a cały dom wśród drzew - zgadzam się ze Star Butterfly - sprawia wrażenie, jakby był na właściwym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 03.11.2016 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 sitoo-dzięki! zaczynam krążyć koło heksagonów..... Niechaj- no wy chyba jednak ciut dalej U nas wszystko porozpoczynane i nieskończone Cieszy mnie,że dom sprawia wrażenie jakby tam było jego miejsce. Mam nadzieję,że nie zepsujemy tego. Patrząc ostatnio na swoje dylematy wnętrzarskie , stwierdziłam,że założę nowy wątek. Wątek na rozważania i w końcu na ich realizację. Tu zostanę tylko przy elementach stricte budowlanych ) Nowy wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?331685-dom-w-lesie-mia%C5%82-zintegrowa%C4%87-si%C4%99-z-natur%C4%85 Zapraszam - jeśli tylko ktoś ma ochotę trochę pomóc, podpowiedzieć-czy tylko poogladać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts