newyork 16.02.2016 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Mam przedpokój 4 m2. Poziom jest wyższy od pozostałych pomieszczeń. Płytki,płyta OSB,jakaś kostka kwadratowa 25x25cm. PRLowskie mieszkania,a nawet wcześniej. Trzeba będzie pewnie nadłożyć jakieś 3cm zaprawy. Nie chcę tego robić wylewką samopoziomująca bo są za duże spady i wyjdą jaja Chodzi mi o ogólne wyrównanie powierzchni,bez dbałości o poziom. Szukam posadzki cementowej,która szybko wysycha. Znalazłem Atlas Postar 80, po którym można chodzić już po 3 godzinach. Niestety cena to około 25zł za worek,drogo. Jest tez zaprawa wyrównująca NIVOPLAN PLUS MAPEI za 17zł, ale nie jestem pewny co do możliwości jej użycia w moim przypadku ??? Znacie jakąś alternatywę ? Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 16.02.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Postar jest najlepszy do takich prac. Jak chcesz taniej to kup w markecie gotowy beton w workach, rozrabiasz z wodą układasz zagładzisz i juz. Tylko dłużej wiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 19.02.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Mam przedpokój 4 m2. Poziom jest wyższy od pozostałych pomieszczeń. Płytki,płyta OSB,jakaś kostka kwadratowa 25x25cm. PRLowskie mieszkania,a nawet wcześniej. Trzeba będzie pewnie nadłożyć jakieś 3cm zaprawy. Nie chcę tego robić wylewką samopoziomująca bo są za duże spady i wyjdą jaja Chodzi mi o ogólne wyrównanie powierzchni,bez dbałości o poziom. Szukam posadzki cementowej,która szybko wysycha. Znalazłem Atlas Postar 80, po którym można chodzić już po 3 godzinach. Niestety cena to około 25zł za worek,drogo. Jest tez zaprawa wyrównująca NIVOPLAN PLUS MAPEI za 17zł, ale nie jestem pewny co do możliwości jej użycia w moim przypadku ??? Znacie jakąś alternatywę ? Proszę o rady wylewalem wiele razy na Postarze ,u nas to koszt 17zl/worek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 06.03.2016 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Witam, tak, zaprawa wyrównująca będzie najlepsza w tym przypadku. Trudno jednak polecić mi konkretnego producenta. PozdrawiamMarek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikusisko 16.08.2018 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 A wiecie jaka jest wydajność tego postara?? Mam do zrobienia dwa spady do prysznicy liniowych, jeden 90x90 drugi 140x80. W obu przypadkach jastrychu jest 6 cm... Gdzieś widziałem 20kg = 1m2 na każdy cm wysokości... W sumie moje prysznice wychodzą około 2 m2... mam 6 cm więc 12 m2 daje 240 kg... Dużo tego wychodzi. Worek jest 25 kg czyli 10 worków. Wierzyć się nie chce że tyle tam tego wejdzie ale w sumie... Niech się wypowie "teka" najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts