bellka77 16.02.2016 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Błagam o pomoc... Mam dom pobudowany w granicy działki (ze względu na szerokość), sąsiad zaczyna mi nasadzać świerki metr od ściany domu... CO MAM ROBIĆ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 16.02.2016 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Podziwiać i pomóc sąsiadowi w podlewaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 16.02.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 zapytaj spokojnie sąsiada jak zamierza sprawić by gałęzie nie niszczyły ci elewacji? A rady bladyy78 zawsze możesz zastosować za rok lub dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 16.02.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Powiem tak jak ktoś sadzi takie drzewa w pobliżu ogrodzenia to tylko po to żeby się odgrodzić i mieć trochę prywatność . Sam nasadziłem świerki żeby się odgrodzić od sąsiada który wybudował duży dom i wynajmuje go pod różnego rodzaju działalności. Jednak ja mu krzywdy tym nie robię gdyż dom ma wyżej niż moja działka i daleko od ogrodzenia i nam obojgu to na rękę. Ja mu nie zacieniam ogrodu, a jego klienci nie oglądają mnie na ogrodzie. Jednak wiem co to znaczy mieć drzewa obok domu, za kilka lat takie świerki urosną i zabiorą słonce, w domu będzie ciemno pojawi się wilgoć. Lepiej za wczasu to załatwić niż później się prosić sąsiada o przycinanie gałęzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 19.02.2016 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Jeżeli dom w ostrej granicy, to penie bez okien z tej strony, więc zacieniania pomieszczeń nie będzie.Świerki w odległości 1 m to dość dziwny pomysł i kiepsko rokujący na przyszłość - zarówno dla sąsiada jak i dla Ciebie.Porozmawiałabym z sąsiadem aby posadził coś innego i ciut dalej, aby zachować przepływ powietrza pomiędzy Twoim domem a ścianą zieleni.ROzumiem sąsiada, że nie chce patrzeć na ślepą ścianę, może ustalić z nim sposób wykończenia elewacji i puścić jakieś pnącze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 21.02.2016 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Po paru latach jak się nie pozabijacie wcześniej z sąsiadem:o , będzie trzeba obcinać gałęzie od twojej strony . Szkoda drzewa , dlatego , może uświadom sąsiada że nie jest to najlepszy pomysł z jego strony . Chyba że robi to po złości do Ciebie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.02.2016 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Masz już ocieplona tą ścianę od sąsiada? Bo to może być ostatnia szansa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts