kroyena 20.07.2004 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Tomko nie pękaj, teraz to już nie czas na hasła "co ja robię tu?" tylko "Bodowa or muerte", czy jakoś tak . Kurka to chyba nie jest budujący przykład . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KFKF 20.07.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Nie zapomnij o izolacji już wylanej ławy (np. dysperbit) od wewnątrz i zewnątrz (np. styropian). Warto również odrazu przed zasypaniem wykonać drenaż i uziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomko31 20.07.2004 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Tomko, nim zaczniesz w piątek w czwartek wypij na działca potem działaj wg wtycznych Reni a zamiast tablicy załóż zeszyt - nikt bez Ciebie nie zrobi w nim wykresleń no i powodzenia w tej drodze przez mękę Wojtek to jest świetna rada z tym czwartkiem..... chyba tak zrobie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 20.07.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Tomko,i nie zapomnij o dokumentacji fotograficznej zarówno polewania działki jak i pierwszego wbicia szpadla w humusa poza tym do dzieła ... na kacu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomko31 20.07.2004 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 kurcze nie pracuje tylko siedzę na forum. wywalą mnie z roboty i za co się wybuduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 20.07.2004 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 nie martw się, tu takich leserów jest więcej,jak Ci administrator nie podkabluje, że używasz internetu do celów niebiznesowych to mozesz byc spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 20.07.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Tomko, nim zaczniesz w piątek w czwartek wypij na działca potem działaj wg wtycznych Reni a zamiast tablicy załóż zeszyt - nikt bez Ciebie nie zrobi w nim wykresleń no i powodzenia w tej drodze przez mękę z zeszytem nei próbowałem - ale to mozę być bardzo dobry pomysł natomiast w kwestii wypitki na działce cóż pierwsza rzezc jaką zrobiłem jak zobaczyłem, że humus zdjęty lepiej późno niż wcale. Napij się koniecznie nie wiadomo czy pomoże ale na pewno nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 20.07.2004 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 dobrze opita działka to połowa sukcesu inwestycji - znam takich co w to wierzą a domy wybudowali ze sprzedaży pustych flaszek które wcześniej opróżnili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 20.07.2004 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Witam, ---tak nie zaczynajcie w poniedziałek ani w piątek-trzymajcie się-na tym forum jest wielu przyjaznych ludzi o czym się sam niedawno przekonałem a i Wy/TY napewno wkrótce też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomko31 20.07.2004 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 A co w kwestii podpisywania umów z wykonawcami ? Ilu się pytam tyle opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 20.07.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 W kwestii przesądów - ślub brałam trzynastego, budowę rozpoczęliśmy w piątek i jak narazie (tfu, tfu) wszystko gut. A jeśli chodzi o umowy - PODPISUJ NA KAŻDĄ ROBOTĘ. To Twoja kasa i Twój dom. To jak z psami, które chodzą po ulicy bez kagańca a właściciele twierdzą, że pies NA PEWNO nie ugryzie. Nie wierzę im. Tak samo nie wierzę budowlańcom. No nie aż tak - po prostu jak za kółkiem na budowie stosuję zasadę ograniczonego zaufania (ale mnie dziś na porównania wzięło ). Umowa to podstawa. Pozdrowienia A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 20.07.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 To od razu podrzuce Ci bat na wykonawców. Postaw tablice, taką do pisania markerami i wpisuj tam swoje i kierownika uwagi. Potem ładnie wykreślaj co zrobione. A za to co nie oper ..... Nie bedą potem twierdzili że o czymś nie zostało im powiedziane. Wykonawcy mają to do siebie że nawet nalepsi lubią chadzac skrótami. Taka tablica skutecznie ich trzyma w ryzach. u mnie zdała egzamin znakomicie. Miłego budowania Tomek Thom35 - po raz drugi czytam o tej magicznej tablicy, a u Ciebie nie widziałem takowej. Czyżby wykonawcy ją wynieśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 20.07.2004 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 nie martw się, tu takich leserów jest więcej... Wystarczy popatrzeć na frekwencję w poniedziałek rano http://www.zbychdom.republika.pl/icon/morda.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 20.07.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Tomko31 - kup sobie tani aparacik cyfrowy i rób dużo zdjęć. Przeglądanie później takiej historii budowy, to sama przyjemność . Dodatkowa korzyść, to pokazując pewne rzeczy można się poradzić forumowiczów, a i fuszerki pokazać (których oczywiście Tobie nie życzę ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomko31 21.07.2004 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Kurcze wczoraj dzwonił majster - nie rusze w piątek, tylko w poniedziałek no może w sobotę, czyli jednak w piątek zły początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thom35 21.07.2004 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 do Zbycha Tablica była, a jakże, tyle ze na etapie "do zadaszenia". Zdała egzamin. Nie było zbędnych dyskusji, co i kiedy należąłoby wykonać. Choć jak wiesz ekipa która stawiała dom była niezła. A mimo to parę razy przydała się. Teraz prace idą wolniej i ekipy oddzielne do każdej instalacji więc łatwiej to kontrolować. Ale jak chcesz to postawię ))))). Niech instalatorzy też wiedzą co i jak. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 21.07.2004 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Thom,podpisz umowę z wykonawcą inaczej nie ruszaj z robota bo możesz budowac w nieskończoność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.07.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Tomko tylko nie przeciągaj za daleko, drugi piątek sierpnia to 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 21.07.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Thom, podpisz umowę z wykonawcą inaczej nie ruszaj z robota bo możesz budowac w nieskończoność W pełni popieram, a i umowa powinna być dobrze przemyślana, przede wszystkim wypisz wszystkie prace, które w danej cenie mają ci wykonać, żeby potem nie było, że "nie wiedział", że chcesz ścianki działowe albo izolację fundamentów. Co na papierze to na papierze. Fachowców mamy dobrych, ale też im do końca nie ufam. Trzeba zachować dystans i zdrowy rozsądek. No i czytać forum. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomko31 23.07.2004 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 No i stało się wczoraj zdjęli mi humus....cdn w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts